Guide
Restaurangtips för semestern

Semester i Sverige 2024 – krogtips från norr till söder

Här har vi samlat våra olika guider med restaurangtips för en semester i Sverige 2024. Till dig som vill njuta av en svensk sommar med mat i fokus: Lantliga pärlor, sommarklassiker, trendiga krogar och toppdesignade boutiquehotell.

Semester i norra Sverige 2024:

För dig som tillbringar hela eller delar av sommaren i Sverige har vi skapat olika restaurangguider från norr till söder. Det finns många pärlor att upptäcka! Söker ni efter det allra bästa Sverige har att erbjuda rekommenderar vi att redan nu boka in ett besök hos någon av Sveriges restauranger med en eller flera stjärnor i Guide Michelin. Se alla restauranger här.
För er som ska resa norrut i sommar har vi guider för både fjäll och stad. Här finns många restauranger som är värda en resa – bara man vet var man ska leta. Det här är våra bästa restaurangtips i norra Sverige:

Semester i västra Sverige 2024:

Söker du efter ett restaurangbesök utöver det vanliga och befinner dig i Göteborg är det dags att boka bord på någon av dessa pärlor. Fisk och skaldjur blir varken färskare eller godare än då de serveras med utsikt över havet i vad som utgör hjärtat av Göteborgsk gastronomi. 

Semester i södra Sverige 2024:

Längs landsvägar och solgula rapsfält, i de små gränderna, i hamnen och vid stränderna finns Skånes många, underbara restauranger. Vi har samlat uteserveringar för semesterfirare som söker någonstans att ta ett glas, restauranger vars meny passar hela familjen och krogklassikerna som håller lika hög klass år efter år.

Semester på Gotland 2024:

På Gotland finns massor av fantastiska restauranger. Många av dem ligger i Visby men från Burgsvik i söder till Fårö i norr finns pärlor utspridda i de allra vackraste av omgivningar. Här listar vi våra favoritrestauranger på Gotland, från livlig feststämning i Visby till avlägsna gårdskrogar.

Semester på Öland 2024:

semester-sverige-restaurangtips-oland
Upplev Sveriges minsta landskap med sina långa vita stränder och underbart goda mat och dryck. Ölands matscen är så mycket mer än kroppkakor och mysiga fik och i den här guiden har vi samlat våra bästa restaurangtips.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 27 maj (ändrad 5 jun)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in