Guide
Ölands krogar

Bästa restaurangerna på Öland – sommarkrogar att besöka

Letar du efter en riktigt bra restaurang på Öland? Då har du kommit rätt! Ölands matscen är så mycket mer än kroppkakor och mysiga fik och i den här guiden har vi samlat våra bästa restaurangtips. Upplev Sveriges minsta landskap med sina långa vita stränder och underbart goda mat och dryck.

Restauranger på Öland – här är våra bästa tips

Restaurang Trädgårdsgatan 26
Trädgårdsgatan 26, Jonas smaker
Trädgårdsgatan 26, Borgholm
Krögaren Jonas Åhmans kvarterskrog Trädgårdsgatan 26 har utsetts till en av Nordens bästa restauranger. I den mysiga och intima lokalen serveras gästen komponerade rätter med råvaror som främst kommer från ön. Till det rekommenderas det prisvärda vinpaketet.
Boka bord
Lammet & Grisen Öland
Lammet & Grisen
Hornvägen 35, Löttorp
Lammet & Grisen har bjudit på fest med helstekt lamm och gris sedan 1969. För många är en kväll här semesterns höjdpunkt. Njut av öländska smaker med festlig stämning långt in på sommarnatten.
Boka bord
Elise
Elise
Djupviksgatan 53, Djupvik
Elise i Djupvik, cirka två mil norr om Borgholm, är en gömd pärla. Hit kommer både lokalbefolkningen och semesterfirare för att uppleva den goda maten. På menyn finns små- och mellanrätter, ambitiösa med spännande smaker.
Boka bord
Lundgrens garage
Lundgrens Garage
Köpmangatan 18, Borgholm
Lundgrens Garage är en välkomnande restaurang där stämningen är på topp. Här tillagas köttet långsamt i låg temperatur för att få det så saftigt och smakrikt som möjligt. Njut av brisket, pulled pork, friterade lökringar och allt annat som bör serveras hos ett riktigt steakhouse.
Boka bord