Guide
Uteservering Stockholm

Stockholms bästa uteserveringar och takbarer

Som vi har längtat efter att kunna sitta på en uteservering och känna solens strålar tillsammans med något gott i glaset! Vad avgör om det är en bra uteservering? Läget är såklart a och o men även en bra meny för både dryck och mat. I den här guiden har vi samlat våra favoriter bland Stockholms alla uteserveringar.

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Södermalm

På Södermalm finns mängder med uteserveringar. Här kan du njuta av utsikt över vattnet, barer som på kvällen förvandlas till nattklubbar och mängder av mysiga små hak.
Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
Bleck har något som få andra uteserveringar på Södermalm har – sol. Med bästa sydvästvända solläge och med en stor, grön park framför finns det ingenting som hindrar solens strålars väg fram till dig (bortsett från molnen då). Slå dig ner mot en vägg eller på det stora trädäcket som invigdes sommaren 2018 och direkt gjorde en stor succé.
Boka bord
Basta Stockholm
Basta
Klarabergsgatan 50, Stockholm
Med gulvitrandiga markiser och bästa solläge mitt i city hittar du Bastas uteservering i två väderstreck. Maten är italiensk, känslan är inspirerad av Paris och stämningen är en av sommar-Stockholms bästa när det närmar sig AW-tider.
Boka bord
Växthuset
Trädgården/Under Bron/Växthuset
Hammarby Slussväg 2, Stockholm
Under kvällens tidiga timmar är stämningen avspänd men förväntansfull på denna omåttligt populära uteklubb. Slå dig ner i solen på någon av alla träklossar, bänkar eller soffor och se området sakta men säkert fyllas på av festsugna människor. Här finns även restaurang Växthuset med en uteservering på första parkett för att spana på festen.
Boka bord
Urban Deli Nytorget
Urban Deli Nytorget
Nytorget 4, Stockholm
Sedan ett par år tillbaka har Urban Deli tagit över hela trottoaren (och gatan) på Nytorget. Ett säkert kort när du söker både god mat och dryck och vill sitta ute. De har både bokningsbara platser och drop in.
Boka bord
Tjoget
Tjoget
Hornsbruksgatan 24, Stockholm
Hornstulls populäraste barhäng har självklart en uteservering sommartid. I baren finns alltid de prisbelönta drinkarna och bra "people watching".
Boka bord

Mosebacke, Terassen

Uteservering modell XL med cirka 1000 platser som ligger intill Mosebacke Torg, på Katarinaberget i den östra delen av det som brukar kallas för Söders höjder. Hit hittar törstiga från alla samhällets grupperingar och de bjuds på en vidunderlig utsikt över Stockholms inlopp och inte sällan konserter från kända och mindre välkända artister.

Lasse i Parken

Till den röda stugan från 1700-talet hittar folk i alla åldrar. Ta ett glas eller något att äta i den mysiga och lummiga trädgården.

Babylon

Intill Björnsträdgård med utsikt mot parken ligger söderfavoriten Babylon. En lugn oas med bra musik och goda viner mitt i Medborgarplatsens puls.

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Östermalm

På Östermalm vill vi gå till uteserveringarna för en AW, romantisk drink och för att starta en helkväll. Här finns takterrasser, vackra miljöer med fantastiska cocktails och vinkällare.
Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
Restaurang Artilleriet är inte helt enkelt att hitta på Armémuseums innegård – men för den som hittar fram väntar en väl dold skatt, både inne och ute. Lokalerna har bland annat fungerat som ett kanonförråd (några av krokarna går fortfarande att se i taket) och utanför sitter du i soligt läge med en pampig uteservering framför dig. En lugn oas nära Östermalms pulserande gator.
Boka bord
Lydmar Hotel
Lydmar
Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm
Lydmar hotels omåttligt populära uteservering bjuder på livemusik, bra drinklista och en härlig stämning. Här råder en vardagsrumskänsla och hit lockas både stockholmare och internationella gäster.
Boka bord
Ångbåtsbryggan
Ångbåtsbryggan
Strandvägen, kajplats 18, Stockholm
Klassiska Ångbåtsbryggan på Strandvägen har ett av Stockholms absolut bästa lägen för ett glas rosé i solen. Det här är verkligen en uteservering att trivas på. Den består även av en ponton utanför själva Ångbåten. Här ligger också en av stadens mest ambitiösa skaldjursdepåer med färska leveranser från Melanders Fisk varje dag. När temperaturen sjunker eller vinden ligger på åker glasväggarna upp och festen kan fortsätta.
Boka bord
Bank Hotel
Le Hibou – Bank Hotel
Arsenalsgatan 6, Stockholm
Högst upp i nya Bank Hotel finner du Le Hibou – en elegant cocktailbar och takterrass med en enastående utsikt över staden. Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning och erbjuder vyer över Strandvägens takåsar och Nybroviken. I baren serveras signaturcocktails och ett stort utbud av alkoholfria drinkar. Njut av en uteservering på hög höjd.
Boka bord

Omnipollos Flora

Ett sant vårtecken är när Humlans härliga beer garden öppnar! Ett avslappnat öltält signerat Mikrobryggeriet Omnipollo med högklassig öl, egengjord mjukglass, grillade skaldjur och burgare. 

Stockholms bästa uteserveringar – City

I Stockholms innerstad ligger uteserveringarna tätt. Om du vill komma bort från citypulsen är takterrasserna och innergårdarna räddningen.
Italienskan
Hötorget Kvarterskrog/Italienskan
Hötorget 2-4, Stockholm
I juni 2021 öppnade nya Hötorget Kvarterskrog och Italienskan, en storsatsning från Bockholmengruppen. Till Italienskan hör också La Terrazza, en 400 kvadratmeter stor takterrass. “Det kommer att dofta från grillen och pizzaugnen i uteköket och skaldjuren och fiskarna som ligger isade kommer som de är eller i en sallad” enligt hemsidan. 
Boka bord
Urban Deli Sveavägen
Urban Deli Sveavägen
Sveavägen 44, Stockholm
Urban Deli på Sveavägen har något som väldigt få kan stoltsera med i denna stad – en riktigt saftig takterrass. Med utsikt över takåsar finns det gott om öppna ytor för allmänt häng, men också mindre avdelningar för lite mer avskilt umgänge. Kliv in i hissen på gatuplan och låt den ta dig till skyarna och en annan värld ovan molnen.
Boka bord
Hotell Skeppsholmen
Hotell Skeppsholmen
Hotel Skeppsholmen Gröna gången 1, Box 1616 111 86 Stockholm, Stockholm
Längst ut på Skeppsholmen ligger hotellet med samma namn (restaurangen heter Långa Raden). Detta är en undangömd oas på promenadavstånd från city som ger dig möjlighet att fly från storstadens stress. Här erbjuds en uteservering med frukost, lunch och middag – eller bara härligt häng med nära och kära endast ett stenkast från vattnet ackompanjerat av vacker musik och härlig utsikt.

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Kungsholmen

Kungsholmen är en helt magisk ö på sommaren. Omgiven av vatten och nära city men med en lite lugnare puls. Här finns uteserveringar i alla dess former. Det som kännetecknar alla är den avslappnade stämningen.
Agnes
Restaurang Agnes
Norra Agnegatan 43, Stockholm
Restaurang Agnes är en mysig kvarterskrog med en härlig uteservering. På menyn ligger fokus på det sydamerikanska köket och det serveras rätter av varierande storlekar med målet att skapa nya matupplevelser för gästerna.
Boka bord

Orangeriet

Skaldjur, cocktails, utvalt kött, hav och sommar. Orangeriet och tillhörande bryggan Pontonen är en av Kungsholmens mest välbesökta uteserveringar sommartid. Utsikten över Riddarfjärden och solnedgången över Söders höjder räcker som argument.
uteservering stockholm malarpaviljongen kungsholmen
Mälarpaviljongen är en idyllisk sommaroas på Kungsholmen.

Mälarpaviljongen

Intill Norr Mälarstrands promenadväg ligger härliga Mälarpaviljongen. Från den soliga bryggan går det att ta ett dopp, ett glas, en kaffe eller beställa in något från à la cartemenyn.

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Vasastan

Vid Vasaparken och längst gågatan Rörstrandsgatan har länge Vasastans bästa uteserveringar legat. Men nu dyker det upp nykomlingar på flera ställen och konkurrensen om bästa platsen för AW:n är hård.
Brasserie Balzac
Brasserie Balzac
Odengatan 26, Stockholm
På Balzac är det lika enkelt att slinka in och njuta av ett ostron eller en omelette à la minute som att sitta hela kvällen. Uteserveringen har terrassvärmare vilket gör det trevligt att sitta ute även när det är lite kyligare kvällar.
Boka bord
Tranan
Tranan
Karlbergsvägen 14, Stockholm
Tranans uteservering, en riktig klassiker. Ett perfekt ställe att mötas upp på och äta en bit och ta ett glas. Tranan har även en bakficka – vinbaren GrusGrus. Hit går du för att  bli imponerad av spännande vinsorter och äta goda smårätter.
Boka bord

Musslan & Wasahof

Klassiska Wasahof och Musslan vägg i vägg har uteserveringar med både kvällssol och en rofylld utsikt över Vasaparken. Förutom det självklara, olika rätter med musslor och andra skaldjur, finns mycket annat gott på menyn; inte minst vinerna. Här finns ofta livemusik.

ARC Rooftop Blique by Nobis

Takterrassen hos Blique by Nobis är öppen året runt. Sippa på supergoda drinkar med en magnifik utsikt 360 grader över huvudstaden. Inne i restaurangen serveras koreansk avsmakningsmeny och ute på terrassen är det dryck som gäller med egna versioner av grogs & highballs. 

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Gamla stan

I Gamla stan gömmer sig små uteserveringarna i trånga gränder eller på första parkett med utsikt mot Södermalm.
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Rejäl uteservering med internationell känsla på Skeppsbron. Här serveras väl tilltagna drinkar som kan avnjutas med härlig utblick över Stockholm ström. Ett stalltips är att först besöka Mr French och ta ett glas och sedan ta färjan över till Djurgården och Gröna Lund för att uppleva någon deras bra sommarkonserter.
Boka bord
Ruby Grill
Bistro & Grill Ruby
Österlånggatan 14, Stockholm
På sommaren förvandlas Österlånggatan utanför Bistro & Grill Ruby till en stor och härlig uteservering. En perfekt plats att äta middag så fort vädret tillåter.
Boka bord

Populärt i Stockholm

Restaurangerna där borden blir fullbokade direkt.