Guide
Uteserveringar i Stockholm

Stockholms bästa uteserveringar och takterrasser

Som vi har längtat efter att kunna sitta på en uteservering och känna solens strålar tillsammans med något gott i glaset! Vad avgör om det är en bra uteservering? Läget är såklart a och o men även en bra meny för både dryck och mat. I den här guiden har vi samlat våra favoriter bland Stockholms alla uteserveringar.

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Södermalm

På Södermalm finns mängder med uteserveringar. Här kan du njuta av utsikt över vattnet, barer som på kvällen förvandlas till nattklubbar och mängder av mysiga små hak.
Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
Bleck har något som få andra uteserveringar på Södermalm har – sol. Med bästa sydvästvända solläge och med en stor, grön park framför finns det ingenting som hindrar solens strålars väg fram till dig (bortsett från molnen då). Slå dig ner mot en vägg eller på det stora trädäcket.
Boka bord
Växthuset
Trädgården/Under Bron/Växthuset
Hammarby Slussväg 2, Stockholm
Under kvällens tidiga timmar är stämningen avspänd men förväntansfull på denna omåttligt populära uteklubb. Slå dig ner i solen på någon av alla träklossar, bänkar eller soffor och se området sakta men säkert fyllas på av festsugna människor.
Boka bord
Urban Deli Nytorget
Urban Deli Nytorget
Nytorget 4, Stockholm
Urban Deli har tagit över hela trottoaren (och gatan) på Nytorget. Ett säkert kort när du söker både god mat och dryck och vill sitta ute. De har både bokningsbara platser och drop in.
Boka bord
Tjoget
Tjoget
Hornsbruksgatan 24, Stockholm
Hornstulls populäraste barhäng har självklart en uteservering sommartid. I baren finns alltid de prisbelönta drinkarna och bra "people watching".
Boka bord
Forma
Restaurang Forma
Hornsbruksgatan 28, Stockholm
Hornsbruksgatan har fått en ny restaurang med öppet till 03 – som har en uteservering! Restaurang Forma öppnade våren 2023 och lovar en första sommar med cocktails, fransk-asiatiska rätter, spännande dj:s, sena nätter och en uteservering med plats för 60 gäster.
Boka bord
Mosebacketerrassen
Uteservering modell XL med cirka 1000 platser som ligger intill Mosebacke Torg, på Katarinaberget i den östra delen av det som brukar kallas för Söders höjder. Hit hittar törstiga från alla samhällets grupperingar och de bjuds på en vidunderlig utsikt över Stockholms inlopp och inte sällan konserter från kända och mindre välkända artister.
Lasse i Parken
Till den röda stugan från 1700-talet i Hornstull hittar folk i alla åldrar. Ta ett glas eller något att äta i den mysiga och lummiga trädgården.

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Östermalm

På Östermalm vill vi gå till uteserveringarna för en AW, romantisk drink och för att starta en helkväll. Här finns takterrasser, vackra miljöer med fantastiska cocktails och vinkällare.
Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
Restaurang Artilleriet är inte helt enkelt att hitta på Armémuseums innegård – det är en väl dold skatt, både inne och ute. Lokalerna har bland annat fungerat som ett kanonförråd (några av krokarna går fortfarande att se i taket) och utanför sitter du i soligt läge med en pampig uteservering framför dig. En lugn oas nära Östermalms pulserande gator.
Boka bord
Lydmar Hotel
Lydmar
Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm
Lydmar hotels omåttligt populära uteservering bjuder på livemusik, bra drinklista och en härlig stämning. Här råder en vardagsrumskänsla och hit lockas både stockholmare och internationella gäster.
Boka bord
Ångbåtsbryggan
Ångbåtsbryggan
Strandvägen, kajplats 18, Stockholm
Klassiska Ångbåtsbryggan på Strandvägen har ett av Stockholms absolut bästa lägen för ett glas rosé i solen. Det här är verkligen en uteservering att trivas på. Den består även av en ponton utanför själva Ångbåten. Här ligger också en av stadens mest ambitiösa skaldjursdepåer med färska leveranser från Melanders Fisk varje dag. När temperaturen sjunker eller vinden ligger på åker glasväggarna upp och festen kan fortsätta.
Boka bord
Bank Hotel
Le Hibou – Bank Hotel
Arsenalsgatan 6, Stockholm
Högst upp i nya Bank Hotel finner du Le Hibou – en elegant cocktailbar och takterrass med en enastående utsikt över staden. Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning och erbjuder vyer över Strandvägens takåsar och Nybroviken. I baren serveras signaturcocktails och ett stort utbud av alkoholfria drinkar. Njut av en uteservering på hög höjd.
Boka bord
Pas d'Art
Pas D'Art
Biblioteksgatan 6-8, Stockholm
Med bästa läget att spana på Bibliotekstans strosande folk, kan man slå sig ner för lunch, ett glas rosé, en cappuccino eller en middag i kvällssolen.
Boka bord
Humlan
I år har Humlan förvandlats till en blomstrande taqueria. Svalka dig med en Piña Colada-slush och unna dig en taco eller två. I restaurangen som ägs av Stureplansgruppen och ligger i Humlegårdens grönska har tidigare varit i regi av Surfers och senast Omnipollos bryggeri.
Ling Long
Ling Long
Riddargatan 6, Stockholm
Inuti Story Hotel gömmer sig en häftig cityoas. På innergården sitter du bekvämt i soffor och sippar på en cocktail eller beställer in rätter från deras asian fusion-meny. De har ett stort utbud av veganska och vegetariska rätter.
Boka bord
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Villa Godthem är beläget precis invid vattnet, en miljö som är både inspirerande och rogivande. Här finns möjlighet att fika, äta lunch och middag eller beställa in lite härlig dryck.
Boka bord
Oxenstiernan
Oxenstiernan
Storgatan 35C, Stockholm
I en orange byggnad från 1700-talet, där Livgardets hästar fick sina skor smidda, ligger en riktig krogpärla. Oxenstiernan är en dynamisk restaurang som sommartid bjuder på avslappnat häng på innergården där all mat lagas över öppen eld. De blandar drinkar i baren och gräddar pizza i den vedeldade ugnen.
Boka bord
Schmaltz Bar & Delicatessen
Schmaltz Bar & Delicatessen
Nybrogatan 19, Stockholm
Schmaltzs uteservering ligger på första parkett ut mot Nybrogatan. Restaurangen är inspirerad av delikulturen i New York så ta en aperitivo, ett glas vin, en espresso eller middag och spana på folk som går förbi.
Boka bord

Stockholms bästa uteserveringar – City

I Stockholms innerstad ligger uteserveringarna tätt. Om du vill komma bort från citypulsen är takterrasserna och innergårdarna räddningen.
Italienskan
Hötorget Kvarterskrog/Italienskan
Hötorget 2-4, Stockholm
Hötorget Kvarterskrog och Italienskan är en storsatsning från Bockholmengruppen. Till Italienskan hör också La Terrazza, en 400 kvadratmeter stor takterrass. Här doftar det från grillen och pizzaugnen i uteköket och välkylda drycker hälls upp i glasen.
Boka bord
Urban Deli Sveavägen
Urban Deli Sveavägen
Sveavägen 44, Stockholm
Urban Deli på Sveavägen har något som väldigt få kan stoltsera med i denna stad – en riktigt saftig takterrass. Med utsikt över takåsar finns det gott om öppna ytor för allmänt häng, men också mindre avdelningar för lite mer avskilt umgänge. Kliv in i hissen på gatuplan och låt den ta dig till skyarna och en annan värld ovan molnen.
Boka bord
Basta Stockholm
Basta
Klarabergsgatan 50, Stockholm
Med gulvitrandiga markiser och bästa solläge mitt i city hittar du Bastas uteservering i två väderstreck. Maten är italiensk, känslan är inspirerad av Paris och stämningen är en av sommar-Stockholms bästa när det närmar sig AW-tider.
Boka bord
Naboterrassen
Naboterrassen
Regeringsgatan 47, Stockholm
Takterrass med pool i city! Naboterrassen ligger ovanpå NK Parkaden och har en härlig utomhusbar och erbjuder lunch, middag, after work med Stockholms mest ikoniska landmärken som kuliss.
Boka bord
Spesso
Spesso & Tetto
Malmskillnadsgatan 38, Stockholm
Den hyllade italienaren Spesso kan stoltsera med en takterrass med mäktig utsikt över Stockholm. Tillsammans med grannbaren och terrassen Tetto är det ett måste att ta hissen upp hit under våren och sommaren. Här finns utsikten, drinkarna, maten, musiken och stämningen.
Boka bord
Hotel At Six
SUS Stockholm Under Stjärnorna
Brunkebergstorg 6, Stockholm
SUS är en vibrerande takterrass som ligger ovanpå Hotel At Six med magisk utsikt. I den moderna takparken serveras drinkar och DJ:s spelar under hela våren och sommaren. Är du gäst på hotellet har du förtur och kan gå förbi kön som ringlar sig genom Brunkebergstorg.
Boka bord
Ricordi
Ricordi
Kungsträdgårdsgatan 18, Stockholm
Ricordi är en av innerstans soligaste uteserveringsplatser. Blicka ut mot Kungsträdgården och njut av sol från morgon till kväll. Här serveras klassiska italienska rätter med en modern twist.
Boka bord

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Kungsholmen

Kungsholmen är en helt magisk ö på sommaren. Omgiven av vatten och nära city men med en lite lugnare puls. Här finns uteserveringar i alla dess former. Det som kännetecknar alla är den avslappnade stämningen.
Restaurang Eden
Eden
Smedsuddsvägen 23, Stockholm
I en sekelskiftesvilla under Långholmsbron finns ett riktigt sommarparadis. Här händer det mängder av saker under våren och sommaren: livespelningar på deras scen "Dungen" som fungerar som en minifestival, dj:s spelar och till i år har de även byggt en bastu vid vattnet.
Boka bord
Orangeriet
Orangeriet och tillhörande bryggan Pontonen är en av Kungsholmens mest välbesökta uteserveringar sommartid med härligt solläge på Norr Mälarstrand.
Agnes
Restaurang Agnes
Norra Agnegatan 43, Stockholm
Restaurang Agnes är en mysig kvarterskrog med en härlig uteservering. På menyn ligger fokus på det sydamerikanska köket och det serveras rätter av varierande storlekar med målet att skapa nya matupplevelser för gästerna.
Boka bord
Mälarpaviljongen
Intill Norr Mälarstrands promenadväg ligger härliga Mälarpaviljongen. Från den soliga bryggan går det att ta ett dopp, ett glas, en kaffe eller beställa in något från à la cartemenyn.
Piren Restaurang & Bar
Piren Restaurang & Bar
Kristinebergs Strand 2, Stockholm
Piren har en stor uteservering vid Hornsbergsstrand med vacker utsikt över vattnet. Ett besök här passar perfekt en vacker sommarkväll eller under gnistrande vinterdagar. De har öppet året om, alla dagar i veckan.
Boka bord
Solstugan
Solstugan
Snoilskyvägen 37, Stockholm
Solstugan ligger på Fredhälls klippor och har hela 200 sittplatser. Här sitter du på första parkett uppe bland trädtopparna med en enastående utsikt över Mälaren.
Boka bord
Lux Dag för Dag
Lux Dag För Dag
Primusgatan 116, Stockholm
Ett besök hos Lux på Lilla Essingen passar perfekt när solen skiner. De serverar fantastisk mat och deras uteservering har utsikt mot vattnet. Gå hit för lite mitt i veckan-lyx eller boka in en längre middag en fredag eller lördag.
Boka bord

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Vasastan

Vid Vasaparken och längst gågatan Rörstrandsgatan har länge Vasastans bästa uteserveringar legat. Men nu dyker det upp nykomlingar på flera ställen och konkurrensen om bästa platsen för AW:n är hård.
Brasserie Balzac
Brasserie Balzac
Odengatan 26, Stockholm
På Balzac är det lika enkelt att slinka in och njuta av ett ostron eller en omelette à la minute som att sitta hela kvällen. Uteserveringen har terrassvärmare vilket gör det trevligt att sitta ute även när det är lite kyligare kvällar.
Boka bord
Tranan
Tranan & GrusGrus Vinbaren
Karlbergsvägen 14, Stockholm
Tranans uteservering, en riktig klassiker. Ett perfekt ställe att mötas upp på och äta en bit och ta ett glas. Tranan har även en bakficka – vinbaren GrusGrus. Hit går du för att bli imponerad av spännande vinsorter och äta goda smårätter.
Boka bord
Wasahof
Musslan & Wasahof
Dalagatan 46, Stockholm
Klassiska Wasahof och Musslan vägg i vägg har uteserveringar med både kvällssol och en rofylld utsikt över Vasaparken. Förutom det självklara, olika rätter med musslor och andra skaldjur, finns mycket annat gott på menyn; inte minst vinerna. Här finns ofta livemusik.
Boka bord
ARC Rooftop Blique by Nobis
Takterrassen hos Blique by Nobis är öppen året runt. Sippa på supergoda drinkar med en magnifik utsikt 360 grader över huvudstaden. Inne i restaurangen serveras koreansk avsmakningsmeny och ute på terrassen är det dryck som gäller med egna versioner av grogs & highballs. 
Mellqvist MatBar
Mellqvist MatBar
Rörstrandsgatan 6, Stockholm
Mellqvist MatBar ligger på sommargågatan Rörstrandsgatan. På uteserveringen dricker och äter du spanskinspirerat gott av gänget bakom Mellqvist Café som ligger vägg-i-vägg.
Boka bord

Bästa uteserveringarna i Stockholm – Gamla stan

I Gamla stan gömmer sig små uteserveringarna i trånga gränder eller på första parkett med utsikt mot Södermalm.
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Rejäl uteservering med internationell känsla på Skeppsbron. Här serveras väl tilltagna drinkar som kan avnjutas med härlig utblick över Stockholm ström. Ett stalltips är att först besöka Mr French och ta ett glas och sedan ta färjan över till Djurgården och Gröna Lund för att uppleva någon deras bra sommarkonserter.
Boka bord
Ruby Grill
Bistro & Grill Ruby
Österlånggatan 14, Stockholm
På sommaren förvandlas Österlånggatan utanför Bistro & Grill Ruby till en stor och härlig uteservering. En perfekt plats att äta middag så fort vädret tillåter.
Boka bord
Stortorgskällaren
Stortorgskällaren
Stortorget 7, Stockholm
Stortorgskällaren ligger på en av Stockholms mest klassisk adresser, på Stortorgets södra sida mitt i Gamla Stan. Spana ut över den historiska miljön över ett glas vin eller en middag.
Boka bord
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 8 jun (ändrad 15 jul)

Populärt i Stockholm

Restaurangerna där borden blir fullbokade direkt.