Guide
Krogtips i Helsingborg

Bästa restaurangerna i Helsingborg – hela listan

Ska du ut och äta i Helsingborg? Här är våra bästa tips för lunch eller middag. Vi har samlat restauranger i Helsingborg city, hamnen, söder och vid stranden.

Bästa restaurangerna i Helsingborg city

Helsingborg en av Sveriges krogtätaste städer och här finns lika stor variation som utbud. Närheten till havet gör att många restauranger har fin havsutsikt. Besöker du Helsingborg på sommaren kommer du dessutom mötas av de många härliga uteserveringarna.
Amore Fantasia
Amore Fantasia
Norra Storgatan 1, Helsingborg
Amore Fantasia är en vintage-style italiensk trattoria, där hantverk och tradition möter glitter, glamour och excess. Här ska du drömma dig bort till en plats med stämning och känsla från den livliga mode-metropolen Milano på 80-talet. Menyn blandar gamla italienska klassiker med fantastiska prodotti direkt från små producenter i Italien - samt några nya tolkningar.
Vinpublik
Vinpublik
Stortorget 20, Helsingborg
Lunch, middag och vin på The Vault Hotel. Hos Vinpublik ska tonen alltid vara öppen, opretentiös och vettig. Maten ska var över förväntningarna och överraskande – med mycket smak, på ett grovhugget elegant sätt. Man ska alltid gå därifrån med en fråga av; när kan jag gå dit igen.
Café Etoile
Café Etoile
Drottninggatan 27, Helsingborg
Café Etoile är den personliga och välkomnande franska bistron på hörnet av Drottninggatan 27 i Helsingborg. Här träffas man över en kopp kaffe, ett glas vin eller en enkel men vällagad måltid. De köper huvudsakligen in råvaror från små lokala livsmedelsproducenter.
Nellys Food Etc
Nellys Food Etc
Carl Kroksgata 16, Helsingborg
I Radisson Blu Metropol ligger Nellys Food Etc, Helsingborgs första "all-day-restaurant". De generösa öppettiderna skapar en levande restaurang med lugnare tempo på morgonen men i takt med att kaffet byts ut mot cocktails tilltar sorlet på kvällen.
Le Cardinal
Le Cardinal
Södra kyrkogatan 9, Helsingborg
Le Cardinal är en restaurang och nöjeslokal där du både serveras god mat och hittar en nattklubb med hög puls. På menyn är det klassiskt steakhouse som gäller. Du väljer vilket kött du vill ha och sedan vilka olika tillbehör du vill ha till.
Gastro
Gastro
Järnvägsgatan 3, Helsingborg
Gastro är en prisbelönt krog där ett besök passar när något ska firas. Restaurangen har har i många år varit rankad som en av Sveriges främsta restauranger med Per Dahlberg i spetsen. Köket har en internationell inriktning med skandinaviska influenser och en förkärlek för nordvästskånska råvaror. 
Bara Vara
Bara Vara
Fågelsångsgatan 2, Helsingborg
Bara Vara är en mysig restaurang och bar i centrala Helsingborg. Här finns en meny med olika smårätter för att höja smakupplevelsen och ge möjlighet till fler intryck samt större variation. Beställ in några rätter till dig själv eller dela i sällskapet.
KOL & Cocktails Helsingborg
KOL & Cocktails
Södra Storgatan 11-13, Helsingborg
Kol är en restaurang för dig som är sugen på kolgrillat med hög standard i trevlig miljö. Från grillen kan man beställa både kött och fisk. På kvällsmenyn finns även ostron och japansk Wagyu biff. I baren skakas cocktails hela kvällen.

Bästa restaurangerna i Helsingborg hamnen

Med den härliga utsikten från Helsingborgs hamn över sundet och Danmark är det inte så konstigt att många restauranger har öppnat just här. 
Sillen & Makrillen
Sillen & Makrillen
Gröningen Norra 1, Helsingborg
Sillen & Makrillen är en riktig klassiker på Helsingborgs restaurangscen. Restaurangen är inriktad på fisk & skaldjur och de anpassar menyn efter säsongens urval. Det är också en plats att koppla av på och se båtarna passera medan solen går ner vid horisonten.
Yoko
Yoko
Järnvägsgatan 3, Helsingborg
Med inspiration från Asien och i synnerhet Japan är Yoko en dinner club där du antingen kan välja omakase – avsmakningsmeny – eller välja från mellanrätterna på menyn. De har även ett spännande drycker med många ölsorter, sake och cocktails.

Bästa restaurangerna i Helsingborg stranden

Helsingborg är förutom sitt krogtäta centrum och närheten till Danmark även känt för sina stränder. Här finns långa stränder med kritvit sand, lugna naturstränder och centrala badplatser med hög puls.
Fria Bad & Bar
Fria Bad & Bar
Drottninggatan 95, Helsingborg
Fria Bad & Bar är en bar, restaurang och lounge med härlig stämning precis vid strandkanten. Lokalen är ett omklädningsrum från 1930-talet som förvandlats till en oas fyllt med säsongsanpassade inslag både vad gäller mat, dryck och stämning. Hitkommer gästerna efter en lång dag på stranden för att släcka törsten, äta gott och umgås.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 26 aug 2021 (ändrad 20 jun)

Prisade restauranger i Skåne

Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in