Guide
Vinbarer i Göteborg

Guide till de mysigaste vinbarerna i Göteborg just nu

Är du ute efter ett bra dejtställe, en mysig bar att bara ta ett glas på eller någonstans att dela på smårätter med vänner – här är guiden med Göteborgs bästa vinbarer just nu.

Tips på vinbarer i Göteborg:

Bra dejtställen, naturvinsbarer och mysiga platser för ett glas.
Vinbaren
Vinbaren
Södra Larmgatan 2, Göteborg
Vinbaren med det självklara namnet! Här ser världsmästarsommelieren Eros Teboni till att du får rätt vin i glaset och det serveras europeiska rätter med inspiration från Spanien, Frankrike och Italien. Vinbaren ligger bredvid systerrestaurangen Tavolo, i korsningen av Magasinsgatan och Södra Larmgatan.
Boka bord
Wine Mechanics
Wine Mechanics
Lilla Waterloogatan 15, Göteborg
Wine Mechanics är inte bara Göteborgs första urban winery med egenproducerat vin, det är dessutom en restaurang som självklart serverar sina egna viner.
Boka bord
Bar La Lune
Sommelieren Oskar Ahlvin driver den stimmiga vinbaren Bar La Lune som serverar ekologiska och biodynamiska viner. Här serveras även smårätter att dela på, ofta med svensk eller fransk inspiration. Vinbaren som ligger på Lilla Kyrkogatan har en lång och imponerande vinlista, och systerkrogen Angeli ligger sedan 2022 precis i anslutning.
Champagnebaren Kyrkogatan 13
Champagnebaren
Kyrkogatan 13, Göteborg
Champagnebaren ligger på Kyrkogatan och har en riktigt mysig innergård. Här serveras som namnet antyder champagne, både från mindre och större producenter. Till det går det att beställa mindre rätter och tilltugg. På innergården hittar du också cocktailbaren Bar Bruno som serverar cocktails med syrups och oljor gjorda på Champagnebarens svinn och rester.
Brasso
Brasso
Östra Larmgatan 16, Göteborg
Brasso är ett brasserie och grill med klassiska rätter i en modern atmosfär. Hos Brasso serveras god mat utan krusiduller skapad av schyssta råvaror – och till det ett spännande dryckesutbud som självklart innefattar vin.
Boka bord
Bar Centro
Testa dig fram bland naturvinerna på intima Bar Centro. Stället är ett hål i väggen, med en liten innergård, på Kyrkogatan. Här serveras italienska sötsaker, dagens lunch, espresso - och naturvin. Be personalen om råd för att hitta det vin du söker!
Enoteca del Signore
Enoteca del Signore
Vasaplatsen 4, Göteborg
Enoteca del Signore är en italiensk enoteca där signorens borsalinohatt hänger på kroken och där maten noga har valts ut för att passa vinet. Hit kommer du för italienska smaker både i mat och vin med smårätter, antipasti och pasta. Köket levererar alltid samma höga kvalitet av italienska smaker.
Boka bord
Epoque
Epoque
Södra vägen 8, Göteborg
Epoque är en kvarterskrog med stort vinfokus ett stenkast från Götaplatsen. Koppla av i deras vardagsrum, som numer även är ditt. Här är stämningen avslappnad och varm och du är lika välkommen på ett glas i baren, som för att slinka in på något litet eller för en helkväll.
Boka bord
Avalon Restaurang & Bar
Avalon
Kungstorget 9, Göteborg
På konst- och designhotellet Avalon, beläget i hjärtat av Göteborg, finns en bar med ett brett utbud av viner. Man kan dessutom boka ett besök i hotellets vinrum, som rymmer ett av stadens bästa vinsortiment.
Boka bord
Project
Project
Södra Vägen 45, Göteborg
Här kan du njuta av både fine dining och gott vin i avslappnad och välkomnande miljö. De noga utvalda vinerna, ofta från mindre producenter, serveras både på glas och hel flaska. Är ni fler? Boka den kombinerade vinkällaren och chambre séparée.
Boka bord
Wagners Bistro
Wagners Bistro
Östra Larmgatan 18, Göteborg
På kocken och krögaren Ulf Wagners bistro serveras klassiska rätter med inspiration från Norden och Frankrike, och viner som binder ihop de godaste smakerna i en avslappnad och trivsam miljö.
Boka bord
Walk in the park
Walk in the park
Linnégatan 10, Göteborg
Walk in the park är en liten restaurang med park-känsla och avslappnad atmosfär. Här njuter du av olika romerska pizzor och utvalda naturviner bland grönskande växter. Vinutbudet passar både naturvinsälskare samt de som är lite mer nyinvigda på området.
Boka bord
Barrique
Barrique
Berzeliigatan 18, Göteborg
Här finns inte bara mat hela dagen, utan också prisvärda viner på glas och flaska. Kvällstid serverar de en 4-rätters vinmeny där maten skapas för att passa ihop med drycken. På barmenyn ryms förutom ostar och kallskuret deras "Wapas" (wine och tapas).
Boka bord
Sorellina
Sorellina
Västra Hamngatan 20, Göteborg
Sorellina bjuder på modern italiensk matlagning och en nio meter lång bar där italienska viner, klassiska såväl som mer unika, serveras på både glas och flaska. Sorellina, som betyder lillasyster, är just det till resturangerna Nonna och Enoteca del Signore.
Boka bord
Restaurang Husette
Husette
Konstepidemins väg 6, Göteborg
Husette har fokus på lokalt odlade råvaror i säsong och hantverksviner. Bistron håller hus i konstnärskollektivet Konstepidemin, så här kan du ofta avnjuta musik från jazzartister, liveband och DJ:s tillsammans med vinet.
Boka bord
Restaurang Tiljan
Restaurang Tiljan
Berzeliigatan 1, Göteborg
Tiljan är Göteborgs Stadsteaters egen restaurang, som även har en stor vinkällare. Här kan du komma in för en middag eller ett glas oavsett om du ska se en föreställning eller inte.
Boka bord
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 5 sep

Italienskt

Italienska restauranger du inte får missa i Göteborg.