Guide
Stockholms innergårdar

Guide till Stockholms hemliga innergårdar

Det finns flera små gömda innergårdar och hemliga barer i Stockholm: i K-märkta byggnader från 1700-talet, inuti boutiquehotell och en trappa upp från kända krogar. Det är precis sådana här mysiga, lummiga platser som man gärna sätter sig för ett glas en vår- eller sommarkväll. Och okej, hemliga kanske är att ta i - vissa av innergårdarna är redan kända för många Stockholmare.

Innergårdar i Stockholm

Innergårdar på hemliga barer i Stockholm för middag, barhäng och ljumma kvällar.
Surfers Stockholm
Surfers
Norrlandsgatan 24, Stockholm
På Norrlandsgatan 24 en trappa upp i Townhouse Nosh & Chow ligger Surfers kinesiska trädgård "Red Lantern Garden". I den färgstarka oasen serveras färgglada cocktails, snacks från Surfers meny och sköna beats från olika DJ:s.
NOFO Hotel & Wine Bar
NOFO Wine Bar
Tjärhovsgatan 11, Stockholm
I ett K-märkt hus från 1700-talet ligger NOFOs mysiga och avkopplande restaurang och vinbar. Med inspiration från Paris och New York har de skapat en härlig plats att dricka något gott, äta middag och luta sig tillbaka.
Nomad
Nomad
Upplandsgatan 2A, Stockholm
Nomad är en restaurang och bar med svensk mat och dryck. Den avslappnade innergården och restaurangen är öppen för alla, även hundar. Här brukar det även bjudas på live musik och anordnas andra typer av event.
Vinfoajén PS Matsal
Vinfoajén
Nytorgsgatan 42, Stockholm
Hos Vinfoajén, som tidigare hette PS Matsal, finns en romantisk liten oas i form av ett växthus på deras innergård. Här sitter man från tidig april till sena september bland blommor, vildvin och örter – och gärna med ett glas vin i handen.
Ling Long
Ling Long
Riddargatan 6, Stockholm
Inuti Story Hotel ligger en häftig cityoas. På innergården bland gröna växter sippar du på en cocktail eller beställer in rätter från deras asian fusion-meny. Inspirationen kommer från Sichuan-provinsen i Kina, från Bali och Singapore.
Kasai
Kasai
Linnegatan 18, Stockholm
Kasai har en vacker innergård som beskrivs som "en japansk high end oas". Här möts du av växter och körsbärsträd, äter japanska rätter och dricker cocktails och annat trevligt.
Oxenstiernan
Oxenstiernan
Storgatan 35C, Stockholm
Oxenstiernan är en dynamisk restaurang som sommartid bjuder på avslappnat häng på innergården där all mat lagas över öppen eld. De blandar drinkar i baren och gräddar pizza i den vedeldade ugnen.
Vingården i Kvarteret Leijontornet
På Kvarteret Leijontornets innergård i Gamla stan ligger Vingården. Här finns massa trevliga viner att uppleva, närmare bestämt ca 80–100 viner på glas plus vinkällarlistan på ca 3000 etiketter. Här serveras à la carte med vällagade grönsaker, skaldjur, fisk och hängmörade köttbitar. Skulle vädret svika dras cabriolet-taket fram och värmen sätts på.
Hallwylska
Hallwylska
Hamngatan 4, Stockholm
Det tidigare privata palatset Hallwylska har en pampig innergård där man kan äta och dricka drinkar året runt. Här avnjuts cocktails, viner och champagne med dj:s och festlig stämning.
Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
Artilleritets stora, härliga uteservering ligger väl gömt nära Östermalms pulserande gator. Beställ in prisvärt bubbel, några rätter från menyn och ha det toppen.
The Sparrow Wine Bar & Bistro
Le Garden vid The Sparrow Wine Bar & Bistro
Birger Jarlsgatan 24, Stockholm
Innergården Le Garden gömmer sig inuti det snygga boutiquehotellet The Sparrow Hotel och är en förlängning av vinbaren The Sparrow Wine Bar & Bistro. På den mysiga innergården serveras genuina franska rätter, som Tartare de tomate, Poulpe frit och Saucisse, ur ett koncept skapat av Mathias Dahlgren och Staffan Naess.
Styrelsen
Styrelsen
Hantverkargatan 31, Stockholm
Styrelsen är kvarterskrogen med det lilla extra. I avslappnad miljö vid Kungsholmstorg serveras husmanskost med inspiration från södra Europas olika kök. Ägarna kommer från Pastis i Gamla stan och har tagit med sig de franska influenserna. Under sommaren öppnas dörrarna till Styrelsens undangömda innergård med plats för både bordsservering och loungeavdelning.
Ett Hem
Ett Hem
Sköldungagatan 2, Stockholm
Boutiquehotellet Ett Hems innergård i Lärkstaden är en lika härlig upplevelse oavsett årstid. Hos Ett Hem är trycket på lediga rum och bord alltid högt och bokningar behöver göras med framförhållning.
Jarden
Jarden är ett nytt trädgårdsfest-koncept och sommarrestaurang på Södermalm. Etoile och Celeste har fått ett krogsyskon på Celestes innergård vid Mariatorget. På Jarden får du äta grillat, härligt häng, god dryck och massa härlig musik, fest och aktiveringar.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 22 apr (ändrad 30 maj)

Takterrasser i Stockholm

Restauranger som förvandlas till små somriga oaser några trappor upp.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in