Guide
Stockholms innergårdar

Guide till Stockholms hemliga innergårdar

I Stockholm finns flera små gömda innergårdar runt om i stan: i K-märkta byggnader från 1700-talet, inuti boutiquehotell och längst vattnet. Det är precis sådana här mysiga, lummiga platser som man gärna sätter sig för ett glas en vår- eller sommarkväll. Och okej, hemliga kanske är att ta i. Vissa av innergårdarna är redan kända för många Stockholmare.

Innergårdar i Stockholm

Innergårdar för middag, barhäng och ljumma kvällar.
Surfers Stockholm
Surfers
Norrlandsgatan 24, Stockholm
På Norrlandsgatan 24 en trappa upp ligger Surfers kinesiska trädgård "Red Lantern Garden". I den färgstarka oasen serveras läskande cocktails och sköna beats från olika DJ:s.
Boka bord
NOFO Hotel & Wine Bar
NOFO Wine Bar
Tjärhovsgatan 11, Stockholm
I ett K-märkt hus från 1700-talet ligger NOFOs mysiga och avkopplande restaurang och vinbar. Med inspiration från Paris och New York har de skapat en härlig plats att dricka något gott, äta middag och luta sig tillbaka.
Boka bord
Ett Hem
Boutiquehotellet Ett Hems innergård i Lärkstaden är en lika härlig upplevelse oavsett årstid. Hos Ett Hem är trycket på lediga rum och bord alltid högt och bokningar behöver göras med framförhållning.
Vinfoajén PS Matsal
Vinfoajén
Nytorgsgatan 42, Stockholm
Hos Vinfoajén, som tidigare hette PS Matsal, finns en romantisk liten oas i form av ett växthus på deras innergård. Här sitter man från tidig april till sena september bland blommor, vildvin och örter – och gärna med ett glas vin i handen.
Boka bord
Ling Long
Ling Long
Riddargatan 6, Stockholm
Inuti Story Hotel ligger en häftig cityoas. På innergården bland gröna växter sippar du på en cocktail eller beställer in rätter från deras asian fusion-meny. Inspirationen kommer från Sichuan-provinsen i Kina, från Bali och Singapore.
Boka bord
Kasai
Kasai
Linnegatan 18, Stockholm
Efter ett års renovering presenterar Kasai nu sin nya innergård som beskrivs som "en japansk high end oas". Här möts du av växter och körsbärsträd, äter japanska rätter och dricker cocktails och annat trevligt.
Boka bord
Oxenstiernan
Oxenstiernan
Storgatan 35C, Stockholm
Oxenstiernan är en dynamisk restaurang som sommartid bjuder på avslappnat häng på innergården där all mat lagas över öppen eld. De blandar drinkar i baren och gräddar pizza i den vedeldade ugnen. Oxenstiernan flyttar ut på innergården i maj.
Boka bord
Hallwylska
Hallwylska
Hamngatan 4, Stockholm
Det tidigare privata palatset Hallwylska har en pampig innergård där man kan äta och dricka drinkar året runt. Här avnjuts cocktails, viner och champagne med dj:s och festlig stämning.
Boka bord
Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
Artilleritets stora, härliga uteservering ligger väl gömt nära Östermalms pulserande gator. Beställ in prisvärt bubbel, några rätter från menyn och ha det toppen.
Boka bord
Loopen Marina
Under Liljeholmsbron vid Hornstulls strand ligger Loopen Marina på en solig brygga bland palmer och glada toner av musik.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 12 maj

Takterrasser i Stockholm

Restauranger som förvandlas till små somriga oaser några trappor upp.