Guide
Trendigt just nu

10 trendiga restauranger i Göteborg just nu

Ska ni ut och äta i Göteborg? I den här guiden har vi samlat de 10 trendigaste restaurangerna just nu. Göteborgs krogscen sträcker sig längre än Avenyn och klassiska fiskrestauranger.

Trendiga restauranger i Göteborg:

Här hittar du olika typer av krogar som passar för alla möjliga tillfällen: mysiga kvarterskrogen att starta kvällen med en glas, familjära restaurangen för att sätta guldkant på vardagskvällen eller stället för en helkväll med kompisgänget.
Restaurang Familjen
Restaurang Familjen
Arkivgatan 7, Göteborg
Restaurang Familjen är tänkt som ett utvidgat vardagsrum där alla skall känna sig välkomna. Hit går den moderna storstadsmänniskan som lever stora delar av sitt liv på krogen och möts av värme och en familjär stämning. Precis som på systerkrogen Koka lagas här modern västsvensk gastronomi. Det går att välja mellan à la carte och hela menyer, eller bara beställa något ur cocktailmenyn för den som är på det humöret. Familjen har fått utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin.
Boka bord
TOSO
TOSO
Götaplatsen, Göteborg
Namnet TOSO kommer från det japanska risvin gjort på läkande örter, som dricks för att rensa ut det gamla, göra plats för det nya. Och det är även grunden i restaurangen TOSO –  här står upplevelsen i centrum och känslan är just nyskapande och modernt. Konceptet inkluderar lite mindre rätter som delas mellan sällskapet. Rätterna är asian-fusion och coola smakkombinationer i form av bland annat dumplings och grillat.  
Boka bord
Restaurang Norda
Norda
Drottningtorget 10, Göteborg
Norda är en grön oas med sköna Art Deco-influenser på plan 2 i Clarion Hotel Post. Här äter du närodlat och ekologiskt. Precis som i alla Clarion Hotels restauranger finns influenser från Manhattan och dess vibrerande smältdegel av smaker och ursprung. Men det finns även inslag från västkusten i menyn.
Boka bord
Wine Mechanics
Wine Mechanics
Lilla Waterloogatan 15, Göteborg, Göteborg
Wine Mechanics är Göteborgs, och antagligen Sveriges, första "urban winery". Vilket betyder vintillverkning i stadsmiljö. I det gamla slakthusområdet i Gamlestan framställs vin och i restaurangen strax intill går det att prova vinerna och äta ostron, ost, chark eller andra tilltugg från barmenyn. I restaurangen är det konceptet "modern comfort food" som gäller med en säsongsbetonad meny.
Boka bord
Teatergatan
Teatergatan är ett modernt brasserie där du möter upp vännerna på en AW, äter middag, tjuvstartar helgen i baren eller stannar för en helkväll. Det första du möts av är cocktailbaren där de skakar nyskapande drinkar. På menyn finns franska klassiker som moules frites och råbiff men också grillade varmrätter och ostron, skaldjursplateau.
Totale
Totale är en en mat-över-eld-krog med hög mysfaktor. På menyn finns maträtter som grillats, rökts, rostats, vedugnsbakats eller eldats. Här finns också pizza med skandinaviska toppings och en spännande vinlista med olika naturviner. Lokalen har en härlig vardagsrumkänsla och stämningen känns alltid festlig.  
Jinx Dynasty
Våren 2019 kompletterades Jinx Dynastys populära foodtruck med en "riktig" restaurang på Victoriagården mitt i Göteborg. Ur ett hål i väggen på 39 kvadratmeter serveras ångande buns, öl, kimchipommes, pankofriterad tofu och sichuanpepparsås. I restaurangen är det drop in som gäller, antingen inne eller på den fina innergården.
Ma Cusine
Svenskt och dynamiskt. På Ma Cusine är menyn och dryckeslistan under ständig förändring för att kunna erbjuda gästen en levande restaurang. Och inspirationen och råvarorna kommer från olika platser i vårt avlånga land. Här är det hög klass på maten, stämningen och drycken. Det är inte så konstigt. Ma Cuisine har legat på samma adress i över 20 år och har stenkoll på vad de håller på med, och i köket finns kockar som tidigare jobbat på några av Sveriges absolut bästa krogar.
Atelier
Högst upp i Hotel Pigalle ligger den franska bistron Atelier med angränsande takterrass. Här serveras avsmakningsmenyer och à la carte med internationella influenser. Lokalen är mysig med snetak, öppet kök, och en inredning med blommiga soffor och ljuskronor. Missa inte att starta en lördag med brunch på Atelier med trerätters, DJ och champagne.
Mr Lac
Mr Lac vill ta med gästerna på en pulserande resa genom asiatiska storstäder, där det händer något i varje hörn. Här serveras asiatiska smaker i en levande och klubbig atmosfär med målningar på väggarna. Lite som att du hamnat i Tokyos tunnelbana ungefär. Välj bland trerättersmenyer, olika snacks att dela på eller testa någon av varmrätterna.