Guide
Trendigt just nu

10 trendiga restauranger i Göteborg just nu

Ska ni ut och äta i Göteborg? I den här guiden har vi samlat de 10 trendigaste restaurangerna just nu. Göteborgs krogscen sträcker sig längre än Avenyn och klassiska fiskrestauranger.

Trendiga restauranger i Göteborg:

Här hittar du olika typer av krogar som passar för alla möjliga tillfällen: mysiga kvarterskrogen att starta kvällen med en glas, familjära restaurangen för att sätta guldkant på vardagskvällen eller stället för en helkväll med kompisgänget.
FEI
FEI
Pumpgatan 5, Göteborg
Åk upp till tionde våningen och se ut över vattnet och staden när du slår dig ner för en kinesisk matresa, eller landa i baren och värm upp kvällen med en Baijiu-cocktail som du aldrig smakat den förr. FEI är en kinesisk restaurang och mötesplats med internationell känsla, där öst möter väst, vilket märks i både formspråk och interiör. Restaurangen ligger högst upp i The Pier, Nordic Choices hotell vid vattnet på Lindholmen.
Wine Mechanics
Wine Mechanics
Lilla Waterloogatan 15, Göteborg
Wine Mechanics är Göteborgs, och antagligen Sveriges, första "urban winery". Vilket betyder vintillverkning i stadsmiljö. I det gamla slakthusområdet i Gamlestan framställs vin och i restaurangen strax intill går det att prova vinerna och äta ostron, ost, chark eller andra tilltugg från barmenyn. I restaurangen är det konceptet "modern comfort food" som gäller med en säsongsbetonad meny.
Tavolo
Tavolo
Magasingatan 19, Göteborg
Tavolo är en pampig italienare i de historiska Artilleristallarna. I september 2020 öppnades portarna till Tavolo i de historiska Artilleristallarna i Göteborg. Statyerna från Florens och golvtiljorna från ett slakteri på norra Sicilien är bara några av de extravaganta detaljerna som gör Tavolo unikt. Här är maten en hyllning till Italien med en twist av New York.
Brasserie Draken
Brasserie Draken
Olof Palmes plats 2, Göteborg
Brasserie Draken är en livlig mötesplats 33 våningar över Göteborg. Högt över älven och hamnen, mitt på Järntorget, svävar Brasserie Draken. Restaurangen ligger i Clarion Hotel Draken och bjuder in till en elegant, avslappnad och stimmig miljö.
TOSO
TOSO
Götaplatsen, Göteborg
Namnet TOSO kommer från det japanska risvin gjort på läkande örter, som dricks för att rensa ut det gamla, göra plats för det nya. Och det är även grunden i restaurangen TOSO –  här står upplevelsen i centrum och känslan är just nyskapande och modernt. Konceptet inkluderar lite mindre rätter som delas mellan sällskapet. Rätterna är asian-fusion och coola smakkombinationer i form av bland annat dumplings och grillat.  
Norda
Norda
Drottningtorget 10, Göteborg
Norda är en grön oas med sköna Art Deco-influenser på plan 2 i Clarion Hotel Post. Här äter du närodlat och ekologiskt. Precis som i alla Clarion Hotels restauranger finns influenser från Manhattan och dess vibrerande smältdegel av smaker och ursprung. Men det finns även inslag från västkusten i menyn.
Familjen
Restaurang Familjen
Arkivgatan 7, Göteborg
Restaurang Familjen är tänkt som ett utvidgat vardagsrum där alla skall känna sig välkomna. Hit går den moderna storstadsmänniskan som lever stora delar av sitt liv på krogen och möts av värme och en familjär stämning. Precis som på systerkrogen Koka lagas här modern västsvensk gastronomi. Det går att välja mellan à la carte och hela menyer, eller bara beställa något ur cocktailmenyn för den som är på det humöret. Familjen har fått utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin.
Restaurang Husette
Husette
Konstepidemins väg 6, Göteborg
Bistron Husette Kök & Kultur håller hus i konstnärskollektivet Konstepidemin. Se fram emot internationell mat och fokus på naturvin och hantverksöl. Dessutom bjuder de ofta in jazzartister, liveband och DJ:s.
Bikt
Bikt
Kyrkogatan 20-22, Göteborg
Högt i tak, stora väggar med konst och en unik miljö med känsla av Sydeuropa eller USA. Hos Bikt finns en levande meny som kontinuerligt förändras med mat från hela världen. Här kan du slå dig ner på en av barstolarna eller ute på en av innergårdarna och insupas i djupa samtal.
Chicca Belloni
Chicca Belloni
Rosenlundsgatan 4, Göteborg
På den italienska restaurangen Chicca Belloni serveras Medhelhavsmat med fokus på italiensk kokkonst. Njut av en trevlig kväll med klassiska rätter som carpaccio, carbonara eller melanzane alla parmigiana.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 nov 2023
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in