Guide
Vin i Malmö

Guide till Malmös bästa vinbarer och vinrestauranger

Malmö är en väldigt trevlig stad om man är matälskare och nu även vinälskare. De många nyöppningarna har gjort att stan är full av mysiga kvarters-vinbarer och restauranger med spännande vinutbud. Dessutom känns priserna lite snällare mot plånboken än i de andra storstäderna. Här kommer våra tips på var du ska gå för ett glas vin eller två i Malmö.

Vinbarer i Malmö

Aster
Aster
Jagaregatan 4, Malmö
Cirka tio minuter från innerstan i Varvsstaden finns Aster. De har en meny där allt mer eller mindre tillagas över öppen eld. Och så drycken, många europeiska naturviner och gillar du cocktails måste du beställa in minst en.
Boka bord
Ava Vinbar
Vid Karlskronaplan ligger lilla naturvinsbaren Ava, med solgula väggar och trevlig stämning. Flera viner finns för mellan 85 och 120 kronor glaset. Till det går det att beställa små bruschetta, färsk pasta och flera vegetariska smårätter.
Far i Hatten
Far i Hatten
Folkets Park, Malmö
Vedugnspizza och goda viner mitt i Malmö Folkets Park. Vinutbudet är främst väl utvalda naturviner och alltid några riktigt bra på glas. Atmosfären och den stora uteserveringen sommartid är bara det anledning att komma hit.
Boka bord
Lyran Matbar
Lyran Matbar
Simrishamnsgatan 36A, Malmö
En intim restaurang som serverar en säsongsbetonad meny med rötterna i växtriket. Deras vinkällare bakom en glasvägg består av Europeiska viner och naturviner med många kända namn från bland annat Jura, Loire och Bourgogne.
Boka bord
Västergatan
Västergatan
Västergatan 16, Malmö
Enkelt, avskalat men varm atmosfär och mycket gott. På Västergatan serveras en prisvärd fyrarättersmeny som avnjuts bäst tillsammans med de utvalda vinerna. De har en vinlista i ständig förändring med fokus på Europa och naturviner.
Boka bord
Ruths
Ruths
Mäster Johansgatan 11, Malmö
I den saluhallsliknande restaurangen Ruth är det rörelse och puls hela dagen. Vinlistan har fokus på naturliga viner och mycket Europa. Flera av sorter finns på glas och även i plånboksvänliga karaffstorlekar.
Boka bord
BISe
Smakrika viner och härlig vardagsrumskänsla. Hos stimmiga, nyöppnade BISe finns en vinbar, restaurang och cocktailbar under samma tak. På vinlistan är det fokus på naturviner men det förekommer även klassiska inslag.