Guide
Barn på stan

Den ultimata guiden för dig som ska ut och äta med barn i Stockholm

Ska du gå på restaurang med barn i Stockholm? Att hitta en bra restaurang som uppfyller kriterierna för barnvänligt kan vara knepigt. Därför har vi skapat den ultimata guiden för dig som ska ut och äta i Stockholm med barn. Här är krogarna som har barnstol, tillåter barnvagn och har en barnmeny.

Restauranger som har barnstol, barnmeny eller tillåter barnvagn

Vilka restauranger som passar för barnfamiljer beror på hur gamla barnen är. Är du på stan med barn i barnvagn kan kriteriet för barnvänligt vara att vagnen ska få följa med in i lokalen. På våren och sommaren är det många restauranger som tillåter barnvagn på uteserveringen men inte har plats att tillåta barnvagn inuti lokalen. Om inte vagnen får följa med in kan en barnstol vara ett måste för att restaurangbesöket ska bli av. När barnen blir äldre hamnar fokus på menyn i stället – maten ska passa både stora och små. Bäst är om det finns en barnmeny, eller möjlighet att välja barnportion. 
Taverna Brillo
Taverna Brillo
Sturegatan 6 / Humlegårdsgatan 19, Stockholm
Taverna Brillo är ett riktigt bra val om du ska ut och äta med barn. Det gäller både med de mindre och de större barnen. På barnmenyn finns olika rätter runt 100 kronor som spaghetti med köttfärssås och olika sorters pizza. Vid entrén på Sturegatan ligger deras minsta bar som erbjuder kaffe, aperitivo och den hemmagjorda glassen. Blir det för långt med ett helt restaurangbesök kan ni köpa med er favoritglassen i halvlitersförpackning och ta desserten hemma. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Boka bord
Griffins Steakhouse
Griffins Steakhouse
Klarabergsviadukten 67, Stockholm
Till Griffins Steakhouse är barnen välkomna. Vill ni underlätta för personalen blir de extra glada om ni mejlar dem på: [email protected] och meddelar om ni kommer med barnvagn, hur många barn, vad barnen äter etc. Griffins har en lekfull och mysig inredning med stora sammetsfåtöljer och stämning är avslappnad. Barnstol: Ja. Barnmeny: Vid förfrågan. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Boka bord
Stockholm Fisk
Stockholm Fisk
Vasagatan 1, Stockholm
Hos Stockholm Fisk passar den familjära stämningen barnfamiljen. De har en barnmeny med köttbullar, pannkakor och dagens fisk. På vintern dukar de upp sitt årliga Skaldjursjulbord med en raw bar, ostronbar, hummer, king crab, löjrom, ostar och mycket mer. Barn upp till 12 år betalar halva priset. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Boka bord
Urban Deli Sveavägen
Urban Deli Sveavägen
Sveavägen 44, Stockholm
Urban Deli Sveavägen är en perfekt plats för lunchdejten om du är föräldraledig och ska möta upp vänner som jobbar i city. De har både barnstolar och plats för barnvagn. Glöm inte att boka bord för att säkra er plats. Barnstol: Ja. Barnmeny: Barnportioner. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Boka bord
Kvarnen Restaurang
Kvarnen
Tjärhovsgatan 4, Stockholm
På helgen dukar Kvarnen upp sin populära brunch med kalla och varma rätter samt dessert som våfflor, morotskaka, brownie och biskvier. Brunchen kostar 375 kr för vuxna, barn från 12 år betalar 180 kr och barn i barnstol äter gratis. Barnstol: Ja. Barnmeny: Mindre portioner. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Boka bord
Ulla Winbladh
Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
Hos Ulla Winbladh på Djurgården följs den traditionella matkalendern med mat efter högtider som påsk, midsommar, Mårten Gås och jul. Hit är hela familjen välkommen för firande, en lunch eller middag med något ur à la carte-menyn. På barnmenyn finns olika rätter kring hundralappen som köttbullar med gräddsås och potatismos, ångad torsk med smält smör, pasta med köttfärsås och oxfilé med pommes frites.
Boka bord
Eataly Piazza
Eataly
Biblioteksgatan 5, Stockholm
Åk till Italien med familjen över en lunch eller en middag. Eataly är en häftig plats att uppleva både för vuxna och barn. Gå omkring och titta på alla italienska delikatesser och slå er sedan ner för en pizza eller pasta. Barnstol: Ja. Barnmeny: Mindre portioner. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Boka bord
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Ta med barnen för en klassisk lunch eller middag med utsikt över Djurgårdsbrunnsviken. Huvudnumret hos Villa Godthem är den populära planksteken som har serverats här sedan 50-talet. På sommaren är deras uteservering öppen med barnsligt god mjukglass. På vintern dukar de upp för julbord där barn mellan 0–3 år äter gratis och barn mellan 4–12 år betalar 25 kr per fyllda år. Barnstol: Ja. Barnmeny: Mindre portioner. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Boka bord
Trattorian
Trattorian
Norr Mälarstrand, kajplats 464, Stockholm
Trattorian är en restaurang för långa italienska familjemåltider. För barnfamiljen är deras brunch på helgen perfekt med riktigt bra italiensk mat och en glassvagn fullastad med italiensk gelato. Brunchen kostar 145 kronor för barn som är mellan 4 och 12 år.
Boka bord
Maestro
Maestro
Ringvägen 82, Stockholm
Introducera barnen till det grekiska köket! Maestro är en liten och charmig familjeägd restaurang på Södermalm. Här finns klassiker som Souvlaki och Moussaka. Barnstol: Ja. Barnmeny: Nej. Barnvagnar i matsalen: Nej.
Boka bord
Meatballs For The People
Meatballs For The People
Nytorgsgatan 30, Stockholm
Döpt efter många barns favoriträtt och därför ett säkert kort. Här råder en avslappnad och skön stämning. Ta en sväng förbi parken vid Nytorget och lek innan eller efter. Meatballs For The People har öppet alla dagar i veckan. Barnstol: Nej. Barnmeny: Nej. Barnvagnar i matsalen: I mån av plats.
Boka bord
ICANDERs
ICANDER's
Regeringsgatan 48, Stockholm
I Moodgallerian ligger ICANDER's som serverar flera husmansfavoriter som oftast går hem hos barnen: köttbullar, tunnbrödrulle med korv, egengjord blodpudding med lingongrädde och krispigt bacon. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: I mån av plats.
Boka bord
Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
Bleck kan vara Södermalms familjevänligaste restaurang. Här finns en stor uteservering mot Lilla Blecktornsparken som har gräsmatta att springa runt på, gungor och en plaskdamm. Menyn trevlig för de vuxna med smårätter att dela på och goda viner på vinlistan. Brunch serveras på helgen. Barnstol: Ja. Barnmeny: Nej. Barnvagnar i matsalen: I mån av plats.
Boka bord

Barnvänliga restauranger utanför tull

Ju längre utanför Stockholms tullar ni tar er, desto mer plats finns det för barn med spring i benen. Ta en tur med barnen och passa på att upptäck en ny kvarterskrog, i ditt område eller i någon annan av närförorterna till Stockholm.
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmsvägen 20, Stockholm
Ett besök hos Bockholmen Hav & Restaurang är alltid en bra idé. Även när ni inte har barnvakt. Kom hit på helgbrunch eller söndagmiddag och njut av god mat i en underbar miljö. Glöm inte att räkna in barn i antalet ni bokar för. Är ni fyra vuxna och två barn behöver ni boka ett bord för sex personer oavsett ålder på barnen. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: Nej.
Boka bord
Paul Taylor Lanthandel
Paul Taylor Lanthandel
Spinnerigatan 7, Stockholm
I Fabriksparken i Sundbyberg huserar Paul Taylor Lanthandel, som förutom att servera god och superlokal mat även har en butik. Ett besök hos Paul Taylor Lanthandel är både gott och lärorikt för de lite äldre barnen. De delar gärna med sig kunskaper om till exempel hur man räddar en skrumpen rödbeta, gör pasta av torrt bröd eller lampskärmar av gamla vinflaskor. Barnstol: Ja. Barnmeny: Mindre portioner. Barnvagnar i matsalen: Fråga personalen.
Boka bord
Urban Deli Sickla
Urban Deli Sickla
Hesselmans Torg 12, Stockholm
Urban Deli Sickla är en familjär kvarterskrog för den som söker frukost, lunch och middag söder om Söder. De har en barnmeny för barn upp till 12 år med rätter som: köttbullar och potatismos, grillat oxfiléspett, fiskgryta och grönsaksspett med halloumi. Håll koll på deras hemsida efter olika temaveckor och annat roligt som passar familjen. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Boka bord
Restaurang Göteborg
Restaurang Göteborg
Midskeppsgatan 31, Stockholm
Restaurang Göteborg är en härlig kvarterskrog precis vid vattnet i Hammarby Sjöstad. Även resan hit kan vara en del av upplevelsen – det går att åka båt, bil eller spårvagn. På barnmenyn finns dagens husman, hamburgare, köttbullar och pannkakor. Alla rätter under 100-lappen. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: I mån av plats.
Boka bord
Astrids Ängby
Astrids Ängby
Färjestadsvägen 8, Stockholm
Hos den mysiga kvarterskrogen Astrids i Bromma ska alla känna sig som hemma, både liten som stor. På barnmenyn finns köttbullar, entrecôte och pannkakor. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: Fråga personalen.
Boka bord
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 29 sep 2022 (ändrad 15 maj)

Oförglömliga desserter

Restaurangerna som har stans bästa efterrätter.