Guide
Barn på stan!

Den ultimata guiden för dig som ska ut och äta med barn i Stockholm

Ska du gå på restaurang med barn i Stockholm? Att hitta en bra restaurang som uppfyller kriterierna för barnvänligt kan vara knepigt. Därför har vi skapat den ultimata guiden för dig som ska ut och äta i Stockholm med barn. Hitta en rolig restaurang för barn i Stockholm eller en krog som passar hela familjens behov. Här är krogarna som är familjevänliga och som har barnstol, tillåter barnvagn eller har en barnmeny.

Barnvänlig restaurang Stockholm City:

I Stockholm City har de flesta restauranger en meny som passar både stora och små. På en del av dessa restauranger finns barnmeny, eller möjlighet att välja barnportion.
Stockholm Fisk
Stockholm Fisk
Vasagatan 1, Stockholm
Hos Stockholm Fisk passar den familjära stämningen barnfamiljen. De har en barnmeny med köttbullar, pannkakor och dagens fisk. På vintern dukar de upp sitt årliga Skaldjursjulbord med en raw bar, ostronbar, hummer, king crab, löjrom, ostar och mycket mer. Barn upp till 12 år betalar halva priset. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Urban Deli Sveavägen
Urban Deli Sveavägen
Sveavägen 44, Stockholm
Urban Deli Sveavägen är en perfekt plats för lunchdejten om du är föräldraledig och ska möta upp vänner som jobbar i city. De har både barnstolar och plats för barnvagn. Glöm inte att boka bord för att säkra er plats. Barnstol: Ja. Barnmeny: Barnportioner. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Griffins Steakhouse
Griffins Steakhouse
Klarabergsviadukten 67, Stockholm
Till Griffins Steakhouse är barnen välkomna. Vill ni underlätta för personalen blir de extra glada om ni mejlar dem på: [email protected] och meddelar om ni kommer med barnvagn, hur många barn, vad barnen äter etc. Griffins har en lekfull och mysig inredning med stora sammetsfåtöljer och stämning är avslappnad. Barnstol: Ja. Barnmeny: Vid förfrågan. Barnvagnar i matsalen: Ja.
ICANDERs
ICANDER's
Regeringsgatan 48, Stockholm
I Moodgallerian ligger ICANDER's som serverar flera husmansfavoriter som oftast går hem hos barnen: köttbullar, tunnbrödrulle med korv, egengjord blodpudding med lingongrädde och krispigt bacon. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: I mån av plats.
Brisket & Friends City
Brisket & Friends City
Upplandsgatan 7, Stockholm
På Brisket & Friends serveras smaker från Texas. Ät genuin amerikansk BBQ, både kött och vegetariska alternativ. Här beställs maten på vikt och kombineras med valfria tillbehör. Brisket & Friends finns även i Årsta och på Södermalm. Barnstol: Ja. Barnmeny: Nej. Barnvagnar i matsalen: Nej.

Barnvänlig restaurang Östermalm:

På Östermalm finns flera familjevänliga restauranger som passar för barn. Här kan kan barn i olika åldrar, både med och utan barnvagn trivas.
Halv Grek Plus Turk
Halv Grek Plus Turk
Jungfrugatan 33, Stockholm
På Halv Grek Plus Turk är det barnvagnsvänligt och här kan du beställa in meze som passar både stora och små. Testa varma, kalla och friterade rätter som kan kombineras på flera olika sätt. Barnstol: Nej. Barnmeny: Nej. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Eataly Piazza
Eataly
Biblioteksgatan 5, Stockholm
Åk till Italien med familjen över en lunch eller en middag. Eataly är en häftig plats att uppleva både för vuxna och barn. Gå omkring och titta på alla italienska delikatesser och slå er sedan ner för en pizza eller pasta. Barnstol: Ja. Barnmeny: Mindre portioner. Barnvagnar i matsalen: Ja.

Barnvänlig restaurang Djurgården:

På Djurgården finns det på våren och sommaren plats på stora uteserveringar där barnvagnen kan stå, eller så får den följa med in i lokalen. De flesta restauranger har även barnstolar för de större barnen.
Ulla Winbladh
Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
Hos Ulla Winbladh på Djurgården följs den traditionella matkalendern med mat efter högtider som påsk, midsommar, Mårten Gås och jul. Hit är hela familjen välkommen för firande, en lunch eller middag med något ur à la carte-menyn. På barnmenyn finns olika rätter kring hundralappen som köttbullar med gräddsås och potatismos, ångad torsk med smält smör, pasta med köttfärsås och oxfilé med pommes frites.
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Ta med barnen för en klassisk lunch eller middag med utsikt över Djurgårdsbrunnsviken. Huvudnumret hos Villa Godthem är den populära planksteken som har serverats här sedan 50-talet. På sommaren är deras uteservering öppen med barnsligt god mjukglass. På vintern dukar de upp för julbord där barn mellan 0–3 år äter gratis och barn mellan 4–12 år betalar 25 kr per fyllda år. Barnstol: Ja. Barnmeny: Mindre portioner. Barnvagnar i matsalen: Nej.

Barnvänlig restaurang Kungsholmen:

På Kungsholmen har barnen lika nära till stan som till vattnet. Här finns familjevänliga restauranger där både stora och små kan äta gott.
Trattorian
Trattorian
Norr Mälarstrand, kajplats 464, Stockholm
Trattorian är en restaurang för långa italienska familjemåltider. För barnfamiljen är deras brunch på helgen perfekt med riktigt bra italiensk mat och en glassvagn fullastad med italiensk gelato. Brunchen kostar 145 kronor för barn som är mellan 4 och 12 år. Barnstol: Ja. Barnmeny: Mindre portioner. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Spisa hos Helena
Spisa Hos Helena
Scheelegatan 18, Stockholm
Spisa Hos Helena är en mysig kvarterskrog som serverar olika rätter från runtom Europa, såväl svensk husmanskost som franska ostron. Den familjära stämningen gör att både stora och små trivs. Barnstol: Ja. Barnmeny: Nej. Barnvagnar i matsalen: Nej.

Barnvänlig restaurang Södermalm:

Det kan vara klurigt att hitta en rolig restaurang för barn i Stockholm, men på Södermalm finns alternativ som också har nära till lekparker och områden som passar barn.
Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
Bleck kan vara Södermalms familjevänligaste restaurang. Här finns en stor uteservering mot Lilla Blecktornsparken som har gräsmatta att springa runt på, gungor och en plaskdamm. Menyn trevlig för de vuxna med smårätter att dela på och goda viner på vinlistan. Brunch serveras på helgen.
Meatballs For The People
Meatballs For The People
Nytorgsgatan 30, Stockholm
Döpt efter många barns favoriträtt och därför ett säkert kort. Här råder en avslappnad och skön stämning. Ta en sväng förbi parken vid Nytorget och lek innan eller efter. Ta helst inte med barnvagn hit då det är liten plats för den, samt en större trapp att ta sig upp och ned för på vägen in och ut. Meatballs For The People har öppet alla dagar i veckan. Barnstol: Nej. Barnmeny: Nej. Barnvagnar i matsalen: I mån av plats.
Maestro
Maestro
Ringvägen 82, Stockholm
Introducera barnen till det grekiska köket! Maestro är en liten och charmig familjeägd restaurang på Södermalm. Här finns klassiker som Souvlaki och Moussaka.
Kvarnen Restaurang
Kvarnen
Tjärhovsgatan 4, Stockholm
På helgen dukar Kvarnen upp sin populära brunch med kalla och varma rätter samt dessert som våfflor, morotskaka, brownie och biskvier. Brunchen kostar 395 kr för vuxna, barn från 12 år betalar 180 kr och barn i barnstol äter gratis. Barnstol: Ja. Barnmeny: Mindre portioner. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Opizzicato
O'Pizzicato
Swedenborgsgatan 23, Stockholm
O'Pizzicato är en familjedriven italiensk restaurang som bjuder in till en italiensk måltid där både mat och stämning andas genuin italiensk atmosfär. På menyn finns bland annat pasta, risotto och kötträtter. På sommaren finns det gott om plats för barnvagnen på den stora uteserveringen. Barnstol: Ja. Barnmeny: Nej. Barnvagnar i matsalen: Ja.

Barnvänlig restaurang utanför tull

Ju längre utanför Stockholms tullar ni tar er, desto mer plats finns det för barn med spring i benen. Ta en tur med barnen och passa på att upptäck en ny kvarterskrog, i ditt område eller i någon annan av närförorterna till Stockholm.
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmsvägen 20, Stockholm
Ett besök hos Bockholmen Hav & Restaurang är alltid en bra idé. Även när ni inte har barnvakt. Kom hit på helgbrunch eller söndagmiddag och njut av god mat i en underbar miljö. Glöm inte att räkna in barn i antalet ni bokar för. Är ni fyra vuxna och två barn behöver ni boka ett bord för sex personer oavsett ålder på barnen. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: Nej.
Urban Deli Sickla
Urban Deli Sickla
Hesselmans Torg 12, Stockholm
Urban Deli Sickla är en familjär kvarterskrog för den som söker frukost, lunch och middag söder om Söder. De har en barnmeny för barn upp till 12 år med rätter som: köttbullar och potatismos, grillat oxfiléspett, fiskgryta och grönsaksspett med halloumi. Håll koll på deras hemsida efter olika temaveckor och annat roligt som passar familjen. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: Ja.
Restaurang Göteborg
Restaurang Göteborg
Midskeppsgatan 31, Stockholm
Restaurang Göteborg är en härlig kvarterskrog precis vid vattnet i Hammarby Sjöstad. Även resan hit kan vara en del av upplevelsen – det går att åka båt, bil eller spårvagn. På barnmenyn finns dagens husman, hamburgare, köttbullar och pannkakor. Alla rätter under 100-lappen. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: I mån av plats.
Astrids Ängby
Astrids Ängby
Färjestadsvägen 8, Stockholm
Hos den mysiga kvarterskrogen Astrids i Bromma ska alla känna sig som hemma, både liten som stor. På barnmenyn finns köttbullar, entrecôte och pannkakor. Barnstol: Ja. Barnmeny: Ja. Barnvagnar i matsalen: Fråga personalen.
Sjöpaviljongen
Sjöpaviljongen
Tranebergsstrand 4, Stockholm
Sjöpaviljongen ligger i vacker skärgårdsmiljö vid Tranebergs strand. Här finns en stor terrass med utsikt över Essingefjärden där du och din familj kan njuta av god mat och en mysig atmosfär. Under sommarhalvåret kan man komma hit med båt och lägga till vid deras egen brygga med reserverade båtplatser för bokade gäster.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 29 sep 2022 (ändrad 17 apr)

Oförglömliga desserter

Restaurangerna som har stans bästa efterrätter.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in