Stockholm
Pastaguiden

Stockholms godaste pasta – krogarna du inte får missa

Bland stockholmarna har nog suget efter egengjord pasta aldrig varit större. I alla fall om man ser till krogarna som nu gör pasta från grunden. Vill du ut och äta pasta men endast det bästa duger? I den här guiden har vi samlat Stockholmskrogarna som serverar helt otrolig pasta.

Här finns Stockholms godaste pasta

L'Avventura
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
En pastamiddag på L'Avventura är "Italien extra allt" med pampig matsal, en parmesanvagn, och ljuvliga pastarätter. Kanske mest kända för den populära Pasta Dalla Forma, men här finns nästan en minst lika bra tryffelpasta och pasta med skaldjur. Tips! Är ni mellan 3 och 5 personer finns deras Lady & Lufsen bord som ligger avskilt en trappa upp.
Boka bord
Calle P
Calle P
Berzelii Park 10, Stockholm
På menyn hos Calle P finns det alltid hemgjord pasta. Tur är väl det eftersom många kommer tillbaka för att testa de olika sorterna. Under sommarmånaderna blir Calle P ännu lite mer härligt när de flyttar ut restaurangen i parken.
Boka bord
Capannone
Capannone
Roslagsgatan 4, Stockholm
På Little Italy-inspirerade Capannone är all pasta handgjord och både råvaror och stämning är av det mer eleganta slaget. Ett ståtligt olivträd ger restaurangen, en trappa ner från gatuplan, dess speciella känsla.
Boka bord
Trattoria Montanari
Trattoria Montanari
Grev Turegatan 56, Stockholm
Hos familjeägda Trattoria Montanari lagas pasta med stolthet av recept som gått i arv från deras pappa. Han kommer från regionen Marche i norra Italien och musslorna i deras Spaghetti alle vongole har fiskats i havet utanför Fano, hemstaden vid kusten. På kvällsmenyn finns flera pastarätter och på lunchen alltid en "veckans pasta".
Boka bord
Adria
Adria
Tulegatan 10, Stockholm
Hos italienska familjerestaurangen Adria är den färska pastan egentillverkad på farmors vis. På menyn finns fem olika pastarätter som byts ut efter säsong. Här känns stämningen, inredningen och matlagningen, ja allt, genuint italienskt. 
Boka bord
Gazza
Gazza
Hornsgatan 66, Stockholm
Gazza kallar sig för Spaghetteria eftersom deras meny består av antipasti och just pasta (med hela 7 olika pastarätter!) Pasta finns både på lunch och kvällen. För de små besökarna finns två olika barnpasta för hundralappen styck. 
Café Nizza
Café Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
Om grannen La Vecchia Signora är den klassiska italienaren så får Café Nizza vara ett exempel på den moderna. På deras meny finns mycket gott från hela Europa men för pastaälskaren, trendiga pastarätter som, fermenterad cacio e pepe och ravioli med olika spännande fyllningar.
Boka bord
Un Poco
Un Poco
Karlavägen 28, Stockholm
Un Poco, alltid omtyckt, nästan alltid fullbokat och pastan är en stor anledning till varför. På menyn finns de kända tryffelstuvade makaronerna, som endast doften kan göra en beroende, men också omtyckt ravioli och frutti di mare.
Boka bord
Den gamle och havet
Den Gamle och Havet
Tulegatan 27, Stockholm
Hos familjen Campogianis italienska restaurang är det tydligt att de älskar italiensk mat och i synnerhet pasta. På menyn finns nio olika varianter egentillverkad pasta med allt från ragu till färska musslor och skaldjur.
Boka bord
Omino By Ingrosso Stockholm
Omino By Ingrosso
Rörstrandsgatan 18, Stockholm
Åsa och Emilio Ingrossos omtyckta La Perla har fått en lillebror på Rörstrandsgatan. Omino serverar precis som de tidigare restaurangerna italienska rätter och självklart pasta. Här går det att välj bland sju sorters pastavarianter som alla håller hög klass.
Boka bord
Eataly - La Scuola
Eataly
Biblioteksgatan 5, Stockholm
Hör på det här: Eataly har en egen "pastaio", en pastaexpert, som skapar deras  färskpasta från grunden, varje dag. Gå dit en ledig dag och botanisera bland alla vackra, lyxiga och fina italienska delikatesser och beställ sedan in en riktigt god pasta från någon av restaurangerna.
Boka bord
La Vecchia Signora
La Vecchia Signora
Åsögatan 163, Stockholm
Om du tänker att du vill äta på en riktig italienare är det nog La Vecchia Signora du föreställt dig. Här är de vita dukarna strukna och stearinljusen tända. Bland primi-rätterna hittas generösa portioner pasta i olika former som tagliatelle, spaghetti, gnocchi och fylld pasta agnolotti.
Boka bord
Italiano
Italiano
Nybrogatan 12, Stockholm
Hos Italiano på Nybrogatan är det klassiskt italienskt men aldrig omodernt. På kvällen går det att välja bland fem sorters hantverkspasta. Såserna är på bland annat skaldjur, pesto, kronärtskocka och ragu.
Boka bord
Spesso
Spesso
Malmskillnadsgatan 38, Stockholm
Vad sägs om handgjord pasta och milsvid utsikt? På Spesso går det att njuta av båda. Och! Den omtalade hummerraviolin är precis så god som det ryktas.
Boka bord
Florentine
Florentine
Folkungagatan 44, Stockholm
Florentine är en fantasifull trattoria vid Medborgarplatsen. Här är det extra allt som gäller, från inredningen till rätterna där en Pasta carbonara lagas vid bordet ur ett helt pecorinohjul. På menyn finns flera olika sorters hantverkspasta.
Boka bord
Gioia
Gioia
Gamla Brogatan 36-38, Stockholm
I ett supercentralt läge, på hörnet Vasagatan/Gamla Brogatan, ligger Gioia. I restaurangen är det en stämningsfull atmosfär och här serveras klassiska italienska rätter och handgjord pasta. På kvällen finns alltid fem olika pastavarianter och däribland paradrätten tryffelstuvade makaroner.
Boka bord

Mer pasta!

Fler restauranger i Stockholm med riktigt god pasta på menyn.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 3 sep