Guide
Buon Appetito!

Stockholms bästa italienska restauranger just nu

I Stockholm finns massor av riktigt bra italienska restauranger – så många att det kan vara svårt att hinna med dem allihop. Därför har vi samlat våra utvalda favoriter här.

Guide till italienska restauranger i Stockholm

Det italienska köket! Ett av de mest hyllade, och samtidigt matlagning där det enkla oftast blir godast. Hemligheten i den italienska kokkonsten är oftast inte svårare än att det är råvarorna som gör en stor del av jobbet. Här är våra favorititalienare just nu värda ett besök direkt! Så passa på att boka bord innan suget efter pasta, pizza eller någon annan italiensk specialitet blir för stort.
L'Avventura
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
Pampig och ståtlig men ändå familjär italienare i regi av Stureplansgruppen tillsammans med krögare Karl Ljung. Missa inte de härliga barerna som passar bra för ett glas innan middagen eller lite mer elegant AW-häng.
Boka bord
Trattoria Montanari
Trattoria Montanari
Grev Turegatan 56, Stockholm
Mysig familjeägd krog som drivs av barnen till grundaren av gamla restaurangen Capri på Nybrogatan. Familjen Montanari, liksom maten de serverar, härstammar från Marche-regionen på Italiens östkust och bjuder på en personlig italiensk upplevelse. Har alltid en veckans pasta och en veckans secondo på lunchmenyn.
Boka bord
Un Poco
Un Poco
Karlavägen 28, Stockholm
Finitalienare som serverar avsmakningsmenyer utan att det bränner hål i plånboken. Med stilsäker inredning och mat som inte krånglar till det i onödan är Un Poco en kvarterskrog att sitta och trivas på länge. Bakom restaurangen står Swedish House Mafia-duon Sebastian Ingrosso och Axel "Axwell" Hedfors.
Boka bord
La Vecchia Signora
La Vecchia Signora
Åsögatan 163, Stockholm
“Den gamla damen” på Åsögatan är enligt många en av Stockholms bästa italienska restauranger. Miljön är klassisk italiensk med vita dukar och förmedlar ovanligt mycket en känsla av det sanna Italien. Köket härstammar från Piemonte-regionen – vällagat, långkokt och smakrikt. Här finns ett brett vinutbud och en diger meny.
Boka bord
Ciccio's
Ciccio’s
Nybrogatan 21, Stockholm
Namnet Ciccio’s kommer från italienskan och betyder “knubbig pojke”, men sagt på ett kärleksfullt sätt. Namnet symboliserar alla goda saker i livet. Restaurangen har sina rötter i det italiensk-amerikanska köket, och Little Italy i synnerhet.
Boka bord
Papá
Papà Italiano
Riddargatan 9, Stockholm
Papà är klassiska restaurangen Italianos bakficka på Nybrogatan och en stimmig favorit bland stans italienare. Både mat och miljö är så genuint italienskt det kan bli och här samsas du om utrymmet med en något yngre publik än den som lockas till Italiano.
Boka bord
Adria
Adria
Tulegatan 10, Stockholm
På bara några år har Adria redan etablerat sig som en av Stockholms bästa italienska krogar. Restaurangen drivs av syskonparet Daniela och Michele, andra generationen i den välkända krögarfamiljen Montanari. Adria Ristorante är en kvarterskrog där alla de klassiska italienska smakerna finns, men själva utförandet på rätterna är åt det mer moderna och ambitiösa hållet.
Boka bord
Opizzicato
O'Pizzicato
Swedenborgsgatan 23, Stockholm
O'Pizzicato är en familjeägd italiensk restaurang på Södermalm som startades 2004 av två bröder. Till en början låg fokus på nygräddade pizzor men med åren har menyn utvecklats och de har sökt sig djupare i den italienska gastronomin. I dag är det många som klassar O'Pizzicato som Stockholms bästa italienare.
Boka bord