Guide
Pizza!

Här hittar du Stockholms bästa pizza och pizzerior

Vilken restaurang har den bästa pizzan i Stockholm? Är du ute efter äkta napolitansk pizza, finpizza med surdeg, eller en riktigt tunn och krispig pizza – inga problem. Vi har samlat Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza.

Stockholms bästa pizza just nu:

Babette
Babette
Roslagsgatan 6, Stockholm
På Babette serveras tunna och krispiga pizzor i olika nytänkande varianter. Matcha med ett glas vin och beställ någon av de andra mellanrätterna på menyn.
Boka bord
Magari Pizza
Magari
Sankt Eriksgatan 110, Stockholm
Magari serverar napolitanska pizzor i Vasastan, lagad med italienska ingredienser och 24 timmars jäsningstid på degen. Här finns både vegetariska och veganska alternativ.
Boka bord
Stella Pizza
Stella Pizza har stjärnkrögarna från Etoile som upphovsmakare. Här hedras det svenska pizzaarvet i en lyxigare kostym. Stella Pizza finns på tio platser runt om i Stockholm, både i innerstan och närförort.
Savoj
Savoj
Roslagsgatan 43, Stockholm
Efter att ha djupdykt och experimenterat i den Napolitanska pizzans värld öppnade de Savoj på Roslagsgatan i Stockholm. Här kan man styra upp en mysig middag med familj och kompisar men också komma förbi på en öl.
Bistro Bananas
Bistro Bananas blev snabbt en riktig söderfavorit med finpizzor och en härlig bar. På sommaren finns det möjlighet att avnjuta sin pizza på den stora uteserveringen.
800 grader
När 800 grader dök upp i Vasastan sattes en ny standard för hur god en kvarterspizza kan vara. Nu har de öppnat ett hål i väggen på Kocksgatan på Södermalm där de serverar färdigslicade pizzor á la New York.
The Italian Cousins Hornsgatan
The Italian Cousins
Hornsgatan 68, Stockholm
För några år sedan började de dyka upp; små hål i väggen med fyrkantiga pizzaslices, charkuterier och italienska delikatesser. The Italian Cousins levererar pizza till Stockholmarna sedan dess. Råvarorna handplockas direkt från småskaliga producenter i både Sverige och Italien.
Omnipollos hatt
Söker du öl och pizza och klivit innanför dörren hos Omnipollos hatt har du kommit helt rätt! Här finns surdegspizzor som blir extra goda i kombination med IPA, stouts och “fruit taps”. 
Il Tempo
Il Tempo
Högbergsgatan 40, Stockholm
På Il Tempo är den brinnande vedugnen alltid igång. Beställ en pizza eller något från à la carte-meny som är inspirerad av det italienska köket i New York.
Boka bord
Meno Male
På Meno Male vill de skapa en pizza som napolitanarna själva skulle gjort det: med den bästa ugnen, de främsta pizzabagarna och råvaror direkt från Vesuvius. Här bokar du inte bord – sväng förbi eller beställ hem!
Dell' Atore
Familjeägda kvarterskrogen Dell’ Atore serverar tunna och krispiga pizzor med, så kallad, “scrocchiarella”. Lokalen är typisk italiensk inredd med filmaffischer och fotbollströjor på väggarna.
Bistro Leoparden
Gänget bakom Bananas, Babylon och Indigo på Södermalm har blivit med krog i City. Får du ett plötsligt sug efter napolitansk pizza är Bistro Leoparden perfekt att spontanbesöka. Här går det nämligen inte att boka bord. Passa på att testa färsköl på tank eller någon av deras andra rätter. 
Morfar Ginko
Morfar Ginko
Swedenborgsgatan 13, Stockholm
Söderfavoriten Morfar Ginko har sedan en tid tillbaka börjat servera finpizzor från sin bardel. På de tunna pizzabottnarna av den finaste degen finns italienska, spanska och svenska råvaror, och pizzorna grädddas sedan på 450 grader. 
Boka bord
Primo Ciao Ciao
Primo Ciao Ciao
Odengatan 79, Stockholm
Primo Ciao Ciao har länge gjort sig kända för sina tunna pizzor av äkta italienskt snitt. Här avnjuter du en riktigt god pizza i en härlig italiensk atmosfär.
Boka bord
Bitza
På Bitza hittar du arabiska pizzor med smaker från Palestina och Libanon. Beställ in pizza och smårätter som hummus, ugnsbakad aubergine, paprikaröra – och njut!
Deglabbet
Deglabbet serverar pizzor i Vasastan, på Kungsholmen och på Södermalm. Som namnet antyder laboreras det en del med pizzadegen för att hitta den perfekta touchen. Dela på några pizzor (vegetariska/veganska finns) och avsluta med en ljuvlig dessertpizza. Endast drop in!
450 Gradi
450 Gradi
Brostugevägen 1, Stockholm
450 Gradi ligger på Lidingö och serverar vedugnseldade pizzor, både med och utan tomatsås. På menyn finns även glutenfria pizzor, andra italienska rätter och deras egna Gelato.
Boka bord
Pizza Fritta
Pizza Fritta serverar friterad pizza från Neapel, på Södermalm. Den saftiga och krispiga rätten uppfanns i Italien runt år 1910 och filosofin var att ”vad du än steker blir det gott”. Förutom den friterade pizzan finns det även klassiska pizzor och variationer av den napolitanska pizzan på menyn.
Pazzi
Pazzi finns både i Vasastan och på Södermalm. Här serveras napolitanska pizzor med kärlek och respekt för råvaran. Här kan du få din pizza både glutenfri och vegansk. Ingen bordsbokning, endast drop in!
Giro
Giro ligger på Sveavägen och serverar napolitansk pizza, med noggrant utvalda råvaror från Italien. Här finns också glutenfria pizzor och ett dryckessortiment anpassat för att ta fram smakerna i maten.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 4 sep