Guide
Korv

Stockholms bästa korv – korvkiosker och restauranger

Det här är guiden för dig som älskar korv och befinner dig i Stockholm. Vi har samlat korvkiosker och restauranger som alltid har riktigt bra korv på menyn.

Korv i Stockholm

Hit ska du gå för att uppleva Stockholms godaste korv: korvkiosker och restauranger som serverar korv.
Brunos Korvbar
En av Stockholms mest kända och mest klassiska korvkiosker är Brunos Korvbar på Nybrogatan 53. Ägaren Bruno har serverat korv på Nybrogatan sedan 1992 men tidigare under namnet Östermalms korvspecialist. Den smakrika korven serveras i en färsk och stor french hot dog-baguette. Brunos Korvbar finns även på Söder på Rosenlundsgatan 20.
Günters korv
Günters korv är en lika populär som klassisk korvkiosk på Karlbergsvägen 66 i Stockholm. Olika smakrika korvar serveras i baguettebröd med olika tillbehör som bland annat grundaren Günter Schwarzs chimichurrisås, "hojhojsås" och surkål.
Lennart och Bror Kött
Lennart och Bror
Birger Jarlsgatan 83, Stockholm
Det som började som en slaktare och köttbutik har med tiden även blivit till en restaurang där köttdiskens delikatesser erbjuds till sittande gäster. Menyn fokuserar på korv, kött, burgare och matiga mackor. Stämningen är varm och personlig.
Boka bord
Korvbyrån
På Råsundavägen i en föredettat thaikiosk ligger nyöppnade Korvbyrån. Här serveras hantverkskorv i bahn mi, korvbowls och en oklassisk korvrulle med fetaost och ajvar.
Bierhaus
Bierhaus
Tegnérgatan 10, Stockholm
Hos öl- och korvhuset Bierhaus på Tegnérgatan 10 serveras hemmagjorda korvar i en klassisk ölhallsmiljö. Här. skryts det om stans bästa cürry wursten men för att uppleva så många korvar som möjligt beställer man en wurstplatte.
Boka bord

Om restauranger och korvkiosker i Stockholm

Korv är en populär maträtt som finns på många olika typer av restauranger, från fine dining-ställen till korvkiosker. Korv är en maträtt som har funnits i många olika kulturer i århundraden. Det finns mängder av olika smaker och varianter, beroende på vilka kryddor och råvaror som används.
I Stockholm är det främst tyska restauranger som serverar korv. Få tips om var du ska gå för att äta tysk mat här. En korvkiosk erbjuder vanligtvis en mängd olika korvsorter, såsom grillkorv, bratwurst, kabanoss, frankfurterkorv och chorizo, som kan toppas med en rad olika tillbehör som senap, ketchup, gurka, rostad lök, räksallad och mycket mer. Brödet som korven serveras är vanligast ett klassiskt korvbröd men kan även vara den smörigare varianten brioche, tunnbröd eller french hotdog-bröd.
Att ta en korv i en korvkiosk är populärt för att det är snabbt, billigt och enkelt sätt att äta. Det är också ett bra sätt att prova olika sorter av korv och upptäcka nya smaker.