Guide
Date night i Stockholm

Bästa restaurangerna för första dejten i Stockholm

Letar du efter en restaurang som passar till första dejten? Vi har samlat restauranger i olika stilar beroende på vilken stämning ni söker.

Restauranger för första dejten – liv och rörelse

För dejten där det kan bli alldeles för obekvämt med tystnad är det skönt med ett tryggt sorl i bakgrunden. Hos de här restaurangerna är det alltid folk, oavsett vilken tid ni kommer. Tänk på att mycket folk innebär att de andra personerna på restaurangen kan vara en tidigare dejt, en bekant eller någon gammal klasskompis.
Asian Post Office
Asian Post Office
Regeringsgatan 66, Stockholm
Asian Post Office har en levande bar med spännande drinkar. Beställ in deras signaturdrink Thai Basil, den gröna drinken med thaibasilika och kokosgrädde och ni har ett perfekt första samtalsämne.
L'Avventura
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
Den dova belysningen och sammetsklädda inredningen skulle kunna föra tankarna till vilken romantisk italiensk restaurang som helst. Men hos L'Avventura är känslan något annat: den är pampig, spännande och sätter grunden för en riktigt lyckad kväll. Den italienska maten är den en fullträff i sig.
Taverna Brillo
Taverna Brillo
Sturegatan 6 / Humlegårdsgatan 19, Stockholm
Taverna Brillo är ett italienskt brasserie med flera barer, blandade åldrar och olika musikstilar beroende på var i lokalen ni sätter er. Beställ in lyxpizza, fisk- eller kötträtter i kreativa format och ha en toppendejt.
Surfers Stockholm
Surfers
Norrlandsgatan 24, Stockholm
Surfers ligger i townhouse Nosh & Chow och är en riktigt bra destination för en lyckad dejt. Kombinera ert besök på Surfers med riktigt bra asiatiska rätter och härlig stämning med en drink i någon av barerna i Nosh & Chow. 

Restauranger för första dejten – med Stockholms bästa utsikt

En restaurang högt över takåsarna passar perfekt för en dejt. Här är restaurangerna som har en fantastisk utsikt att njuta av tillsammans, eller blicka ut över om dejten blir för tråkig.
Freyja
Freyja
Hornsgatan 18, Stockholm
Blicka ut över stan på första dejten! I en nybyggd takvåning med en stor takbar, takterrass och milsvid utsikt över Stockholm har ni riktigt bra förutsättningar för en bra dejt. Ta en god cocktail i någon av barerna, inne eller ute på terrassen, och njut av varandras sällskap.
Restaurang Himlen
Restaurang Himlen
Götgatan 78, Stockholm
Ta hissen högst upp i gamla skatteskrapan på Södermalm och ta plats i Restaurang Himlens skybar. Här hittar ni ett stort utbud av goda cocktails och rätter från deras à la carte-meny.
TAK
TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
Från restaurang TAK ser ni nästan hela Stockholm. Här finns två våningar fyllda med nordisk-japanska influenser och en stor takterass. Kom hit för en drink, frukost, brunch, lunch eller middag. Utomhusterassen är öppen året runt, med infravärmare på vintern. 
Bank Hotel
Bank Hotel
Arsenalsgatan 6, Stockholm
Inuti boutiquehotellet Bank Hotel finns hela tre platser för en riktigt bra dejt. Högst upp med en helt magisk utsikt över Strandvägens takåsar och Nybrovikens vatten ligger cocktailbaren och terrassen Le Hibou. I den gamla bankhallen ligger Bonnie's där ni kan äta frukost och middag i en pampig miljö. I den sofistikerade baren Papillon serveras lunch, middag och drinkar.

Restauranger för första dejten – avslappnad stämning

En första dejt kan börja allt annat än avslappnat. Då är det skönt om restaurangerna kan hjälpa till att göra halva jobbet åt er med bra musik, en avslappnad atmosfär och god mat och dryck.
Babette
Babette
Roslagsgatan 6, Stockholm
Slå er ner, beställ in två glas vin och dela på några smårätter eller deras omtalade pizza. Mer komplicerat än så behöver det inte vara. Om du ändå vill ha lite kontroll och veta vad som finns på menyn så lägger de alltid ut dagens meny ut på deras Instagramkonto.
Bar Montan
Bar Montan
Hallgränd 39, Stockholm
Gå på dejt i Slaktis! Bar Montan är en mysig liten restaurang som ligger i Hus 26, med öppet kök och en matbar med vinfokus. Här kan ni slå er ner och dela på smårätter, eller bara ta ett glas.
Häktet
Häktet
Hornsgatan 82, Stockholm
Häktet är en matsal och flera barer samlade under ett och samma tak. En perfekt plats att antingen börja kvällen på eller gå till för en drink och bra musik när ni har ätit middag. På sommaren är deras innergård ett riktigt bra alternativ för en toppenkväll.
Frippe
Frippe
Nybrogatan 6, Stockholm
Frippe är en avslappnad matbar där ni kan dricka kvarterets billigaste cava och dela på smårätter från Spanien. Matbaren har plats för 55 personer och en sittning är max 1,5 timme lång, perfekt för en första dejt - välj själva om det blir ett glas till efter, eller inte.

Restauranger för första dejten – vinbarer och mikrobryggerier, för ett glas eller två

Om ni ska "ses över ett glas" eller "ta en öl" kan det vara kul att komma med bra förslag på barer. Stockholm har flera riktigt bra vinbarer, se hela vår guide till vinbarer i Stockholm här men också ett fåtal högklassiga mikroölbryggerier. Ett besök på de här ställena är både kul och mysigt på samma gång.
OMAKA
OMAKA
Uggelviksgatan 2C, Stockholm
OMAKA är ett bryggeri och restaurang med hemma-hos-känsla. Här är det gott, snyggt och deras innergård är helt otroligt mysig. Ni blir serverade spännande rätter och öl från det egna bryggeriet. 
Grus Grus Vinbaren
Grus Grus Vinbaren
Karlbergsvägen 14, Stockholm
Grus Grus Vinbaren är Vasastans-klassikern Tranans bakficka. Här finns god mat och en diger vinlista. Ta ett glas i baren, boka två platser på kvällens vinprovning eller ses för en middag i matsalen.
Stockholm Brewing Tap Room
Stockholm Brewing Tap Room
Frihamnsgatan 26, Magasin III, Stockholm
Stockholm Brewing Tap Room är ett bryggeri i Frihamnen dit du går för ölprovningar och öl i världsklass. Boka en rundtur av bryggeriet och ölprovning, eller kom förbi på en brunch eller middag.
Lådan och Ping
Lådan
Luntmakargatan 63, Stockholm
Lådan passar för en opretentiös dejt i en ölhall med långbord, smarriga sliders (inte så konstigt att det smakar bra när Lådan är Flippin' Burgers filial). Får ni slut på samtalsämnen kan ni alltid titta på hundar, då fyrbenta vänner är välkomna här.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 3 feb 2021 (ändrad 29 jan)

Intima barer

Mysiga barer i Stockholm för en drink.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in