Guide
Nyöppnat i Stockholm

Nya restauranger i Stockholm 2024 – nyöppnade

Letar du efter en ny restaurang eller bar att testa? Under 2024 öppnar flera spännande krogar i Stockholm. Har du tips på nya restauranger och barer i Stockholm? Mejla oss gärna på [email protected]. Den här guiden uppdateras löpande med nyöppnade restauranger.

Nyöppnade restauranger i Stockholm City & Gamla Stan

Under 2024 väntas flera krogar slå upp dörrarna i City och Gamla Stan.
The Mess
Smålandsgatan 26. Snart får Stockholms kulinariska scen smaka på nya stökiga influenser. Under 2024 öppnar MESS på Mäster Samuelsgatan 19 i Stockholm. Det nya restaurangkonceptet är helt nytt för Sverige, kanske för världen. I en 1250 kvadratmeter stor lokal kommer flera restauranger att samsas bredvid varandra, och då inte som en food court.

Nyöppnade restauranger på Östermalm

Östermalms restaurangutbud växer under 2024, här är nyöppningarna.
TegelLådan
Våren 2024 öppnar TegelLådan i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden. TegelLådan är systerkrog till ölhallen Lådan vid Rådmansgatan och kommer öppna i ett gammalt tegelhus från 1800-talet. Skillnaden blir att TegelLådan också är ett bryggeri, med egen öl. Helt enkelt en brewpub med bryggeri, och lokalproducerad, KRAV-märkt streetfood.
Aristo
Chefskonditorn i kocklandslaget, Kasper Kleihs, öppnar tillsammans med vänner och tävlingskollegor Aristo vid Karlaplan. Aristo är en mix av finkrog och kvarterskrog som kommer att servera nordisk mat inspirerad av andra delar av världen.
Cucolo
Chefskonditorn i kocklandslaget, Kasper Kleihs, öppnar tillsammans med vänner och tävlingskollegor den italienska krogen Cucolo vid Karlaplan. Namnet betyder gök på italienska och syftar till lokalen där restaurangen kommer ligga, där Bengt Wedholm under femtiotalet drev restaurang Östergök.

Nyöppnade restauranger på Södermalm

På Söder är det redan krogtätt, men här är nyöppningarna under 2024.
Savoj
Savoj
Roslagsgatan 43, Stockholm
Magnus Ladulåsgatan 4. Den populära pizzerian i Vasastan slår under 2024 upp sin filial på Söder. Öppningsdatum är ännu inte satt.
Läs mer
LU
Under våren 2024 öppnar den kinesiska Malmö-krogen Lu på Nytorget i Stockholm. Hos Lu är stämningen som en kinesisk släktträff och maten som serveras är streetfood från Hong Kong. Här serveras kryddiga rätter med kantonesiska smaker som mapo tofu, grillad anka och krispigt sidfläsk. Bakom den populära Malmö-restaurangen står Kim Trinh och Luong Lu, mor och son. De öppnade på Davidshallstorg i Malmö 2019.
Bar Afterglow
Erstagatan 17. Två av Sveriges bästa cocktailbartenders, Josephine Sondlo och Jack Parker, öppnar inom kort Bar Afterglow där det blir fokus på just cocktails.

Nyöppnade restauranger i Hagastaden

En ny stadsdel växer fram, här är nyöppningarna i Hagastaden.
Art Hagastaden
Norra Stationsgatan 65. Färgglada ART vid Rådmansgatan får i april 2024 en systerkrog i Hagastaden. Den nya krogen kommer att bjuda på en välkomnande, händelserik miljö med under ground-känsla där färgstark graffiti och neon sätter tonen. På menyn står mellanrätter att dela, sharing is caring. På ART spelar även konsten en viktig roll, man samarbetar med Graffitisthlm och konstnärerna Carl Winblad och Lars Hjertstedt som verkar under namnet ’Kaos & Klive’.
Din-Din Club
Norra Stationsgatan 61. Din-Din Club öppnade sin första restaurang under 2022 och den nya restaurangen i Hagastaden blir den fjärde i Stockholm. Din-Din Club serverar asiatisk streetfood med en twist och på menyn hittar du bowls, ramen och rolls. Den nya restaurangen blir cirka 145 kvm och öppnar i januari 2024. De andra lokalerna ligger i Mood Gallerian, Sundbyberg och Liljeholmen.

Nya restauranger utan adress

Här är nyöppningarna i Stockholm som ännu inte fått en adress.
Muscadetbaren
På Muscadetbaren kommer det att serveras ostron och vin från Europas atlantkust. Var lokalen ligger eller öppningsdatum har ännu inte släppts.

Nyöppningar från 2023

Restauranger som öppnade i Stockholm under förra året.
Bar Montan
Bar Montan
Hallgränd 39, Johanneshov
Kafferostarna Johan Montan Ahlgren och Öner Kulbay flyttade 2020 in i en tillbyggnad till Hus 26. Här har sedan dess produktionen och rostningen skett. Nu har de utökat med Bar Montan, en restaurang med öppet kök, och en matbar med vinfokus.
Läs mer
Freyja
Freyja
Hornsgatan 18, Stockholm
Stureplansgruppen har öppnat sin första restaurang på Södermalm. I en nybyggd takvåning med en stor takbar, takterrass och milsvid utsikt över Stockholm står Emma Shields bakom spisarna. Barerna drivs av Jimmy Dymott, förknippad med klassikern Marie Laveau.
Läs mer
SOLEN
SOLEN
Hallgränd 45, Stockholm
Den prisade kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman har öppnat en gastronomisk destination i Slakthusområdet. Solen är inspirerad av soldränkta matparadis som Tel Aviv, Santa Fe, Oaxaca och Neapel. Inomhus finns 150 sittplatser och ett chambre séparée för upp till 40 personer. Det finns även en liten uteservering.
Läs mer
Frippe
Frippe
Nybrogatan 6, Stockholm
Frippe har blivit till en spansk matbar när gänget bakom macksuccén Sandhäxan tog över i slutet på augusti. Här finns nu kvarterets billigaste cava och en stor matbar för upp till 55 personer med en meny som har hjärtat i Spanien.
Läs mer
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 26 okt (ändrad 28 nov)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in