Guide
Lunch i Stockholm

Lunchrestauranger i Stockholm - Hitta lunch

Letar du efter en trevlig lunchrestaurang i Stockholm? Här listar vi flera olika typer av lunchställen som serverar riktigt bra lunch måndag till fredag, både som á la carte, dagens rätt eller veckans lunch. Oavsett om du är ute efter ett klassiskt ställe med svenska rätter, en härlig uteservering i solläge eller en fransk krog så finns här något för dig. Dessutom serverar flera av dessa restauranger även helglunch!

Lunch i Stockholm

Här serveras några av Stockholms bästa luncher.
Restaurang Hantverket
Restaurang Hantverket
Sturegatan 19, Stockholm
På Restaurang Hantverket äter du rätter där matglädjen och hantverket står i fokus. Menyn består av klassiska rätter och husmanskost från framförallt Sverige och Europa. På lunchen kan du välja mellan snacks, förrätter, varmrätter och dessert/kaffegodis.
Brasserie Balzac
Brasserie Balzac
Odengatan 26, Stockholm
Brasserie Balzac är ett franskt brasseri vars meny är inspirerad av landsbygdens rustika husmanskost och storstadens mångfald. Här hittar du bland annat ostron, sniglar, sallader och varmrätter som steak minute och fisksoppa.
Ricordi
Ricordi
Kungsträdgårdsgatan 18, Stockholm
Till Ricordi går du om du vill sitta i vackert inredda lokaler, eller på uteserveringen med utsikt över Kungsträdgården. Här serveras pizza, pasta, sallad och andra italienskt klingande varmrätter till lunch.
Noema
Noema
Birger Jarlsgatan 64, Stockholm
På stilsäkra Noema kan du sitta både ute och inne och äta en god lunch. På menyn finns både dagens rätt och á la carte. Välj bland mellanrätter, varmrätter och dessert. På fredagar serveras dagens schnitzel & en Norrlands ljus för ett fast pris.
Scandwich
Scandwich
Malmskillnadsgatan 17, Stockholm
Ska du bara "ta en macka" till lunch? Ät den då på Scandwich. Här serveras mackor gjorda från grunden, med kärlek och respekt för hantverket. Välj på macka, macka + pommes och macka + pommes + dryck. Glutenfritt bröd finns!
Freyja
Freyja
Hornsgatan 18, Stockholm
Trerätters till lunch? Absolut, det kan du få på takrestaurangen Freyja. Dessutom serverar de "veckans lunch" och á la carte. Till helgen finns en egen lunchmeny. Kocken Emma Shields filosofi är att servera okomplicerad mat som är baserad på svenska råvaror. Menyn utgår från det som är i säsong just nu och det läggs gärna tonvikt på grönsaker.
Calle P
Calle P
Berzelii Park 10, Stockholm
Calle P ligger mitt i Berzelii Park med sittplatser både inomhus och på den grönskande uteserveringen. På veckans lunch-menyn hittar du både klassiska och internationella rätter. Steak minute finns alltid på lunchmenyn.
Schmaltz Bar & Delicatessen
Schmaltz Bar & Delicatessen
Nybrogatan 19, Stockholm
Ett stenkast från Östermalmstorg hittar du Schmaltz Bar & Delicatessen, även om det känns som om du är i New York när du besöker dem. Maten på Schmaltz är influerad av det europeiska såväl som det svenska köket och med inspiration från delikulturen i New York, där inläggningar, patéer, charkuterier och rökt fisk får ta stor plats på menyn.
India's
India's
Birger Jarlsgatan 29, Stockholm
Indiskt till lunch? Hos India's får du den moderna versionen av traditionella rätter och du kan du välja mellan veckans rätter eller den färdigkomponerade trerättersmenyn "India's Express".
Nytorget 6
Nytorget 6
Nytorget 6, Stockholm
Nytorget 6 är en populär kvarterskrog som precis som namnet antyder ligger vid Nytorget. Här serveras lunch alla dagar i veckan och på lunchmenyn finns utöver dagens lunch, veckans vegetariska, högrevsburgare och steak minute.
Gondolen
Gondolen
Stadsgården 6, Stockholm
Klassiska Gondolen öppnade på nytt i höstas, denna gång i regi av Svenska Brasserier. Här serveras svenska rätter med internationella influenser. Här kan du äta lunch med utsikt över stan varje dag i veckan.
Trattoria Montanari
Trattoria Montanari
Grev Turegatan 56, Stockholm
På Trattoria Montanari får du en genuin italiensk matupplevelse med både klassiska och moderna inslag. Här serveras rätter från det italienska köket och till lunch finns en bred meny med allt från pasta och sallad till melanzale alla parmigiana och vitello tonnato.
Urban Deli Sveavägen
Urban Deli Sveavägen
Sveavägen 44, Stockholm
Urban Deli Sveavägen är hotell, restaurang, bar, salladsbar, takpark, café, lounge, matstudio och konferenscenter i ett. Här serveras både lunch och helglunch och på menyn finns veckans rätter, klassiker, skaldjur och urval från delin som ligger i samma hus.
A Bowl & Plates
A Bowl & Plates
Blecktornsgränd 8, Stockholm
A Bowl & Plates är en modern restaurang vid Mariaberget med inspiration från Mellanöstern och Sydamerika. Till lunch kan du välja mellan fyra rätter, som antingen kommer i en skål eller på en tallrik.
Basta Stockholm
Basta
Klarabergsgatan 50, Stockholm
Den italienska restaurangen Basta ligger på våning 4 i Åhléns-huset mitt i stan. Det är en färgglad urban italienare med en härlig takterass. Här serveras fyra rätter att välja mellan under veckans lunch som serveras måndag till fredag.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 10 maj

Brunch i stan

Vill du hellre äta brunch? Här serveras brunch i Stockholm.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in