Guide
Bruncha i Stockholm

Guide till Stockholms 10 bästa bruncher just nu

Finns det en bättre helgaktivitet än en brunch? Den tillåter dig att sova ut, vara social och unna dig allt gott som någon annan lagar bäst. Här nedan har vi samlat topp tio bästa bruncherna just nu i Stockholm, både à la carte och buffé, alla värda ett besök!
Tips! Gör en sökning här och se vilka som har lediga bord för brunch i helgen.

Här hittar du Stockholms bästa brunch:

Dags att boka brunch? Här hittar du restaurangtipsen om du vill vara säker på en fullträff.
Sthlm Brunch Club
Dalagatan 24. Sthlm Brunch Club kan titulera sig som Stockholms mest populära brunch. I alla fall sett till hur många personer som väntar utanför på helgen. De serverar Eggs Benedicts, belgiska våfflor, amerikanska pannkakor och milkshakes – men även nyttigare alternativ som smoothies och frukttallrikar. De tar inga bordsbokningar, endast drop in.
Paraden Kvarterskrog
Paraden
Valhallavägen 147, Stockholm
När det är dags för helg och brunch är det bäst att boka bord på Paraden. Det blir snabbt fullt och det är lätt att förstå varför. På menyn finns egna tolkningar på de klassiska brunchrätterna som amerikanska pannkakor, ägg benedict och råbiff, men det går också att bli överraskad.
Boka bord
à la Lo
Birger Jarlsgatan 77. Kanske Stockholms hetaste café just nu gör även bra brunch. På menyn finns bland annat fattiga riddare rullade i kanel och socker med en vispad ricottakräm, jordgubbar, pecannötter och lönnsirap. Mums!
Pom & Flora
Bondegatan 64 & Odengatan 39. Utanför trendiga Pom & Flora ringlar en lång kö både under tidig frukost och helgens brunch. Här finns bowls, mackor, gröt och sött – och allt är alltid lika vackert som gott.
Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
I Lilla Blecktornsparken gömmer söderpärlan Bleck. Sitt på den lummiga uteserveringen, i glashuset eller i restaurangen och beställ in brunchrätter som: fluffiga pannkakor, friterad tepehtoast, pommes och goda mackor.
Boka bord
Greasy Spoon
Hagagatan 4 och Tjärhovsgatan 19. Greasy Spoon är brunchstället som startades av två britter med en ambition att styra upp brunch-Stockholm. Det är ett litet, trevligt och fullsmockat ställe som attraherar de flesta som är svaga för eggs benedict.Deras Blueberry scotch pancakes ska inte missas, och ge deras utsökta salted brownie ett försök.
Bar DoMa
Bar DoMa
Nybrogatan 48, Stockholm
Bar DoMa drivs av dessertmästaren Tea Malmegård och på lördagar vankas det brunch. Välj bland rätter som äggröra med pico de gallo och surdegsbröd, tartar, patty melt och bland annat en barnsligt god pannkakstårta till dessert.
Boka bord
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38, Stockholm
Hos Nybrogatan 38 säger de att brunchen är veckans viktigaste och trevligaste mål, och det märks när man är där. Beställ in brunchfavoriter som ägg royale, bloody mary, våfflor, burgare eller steak sandwich. Till det finns Bloody mary, mimosa och olika sorters kaffe.
Boka bord
Griffins Steakhouse
Griffins Steakhouse
Klarabergsviadukten 67, Stockholm
Lördagar är lika med brunch på Griffins Steakhouse. På deras matiga buffé finns hamburgare, friterad kyckling, råbiff, pommes och ett stort efterrättsbord med massa gott. Brunchbuffén innehåller extra allt och får anses vara prisvärd med sina 395 kronor.
Boka bord
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Hit går man om man vill uppleva en fisk- och skaldjursbrunch utöver det vanliga. Vill man lyxa till det lite extra så ligger alltid bubblet alltid på kylning och baren står alltid redo för att blanda brunchcocktails. Det finns även sötsaker så långt ögat kan nå: Frasiga våfflor toppade med grädde och bär eller kanske en tallrik fylld med godis och bakelser?
Boka bord

Mera brunch!

Fler riktigt bra bruncher i Stockholm
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 1 okt 2021 (ändrad 12 jul)

Hotellfrukost

Här kan du äta helt magisk hotellfrukost i Stockholm.