Guide
Brunchfrossa

Guide till Stockholms 10 bästa bruncher just nu

Finns det någon bättre start på helgen än kryddig Bloody Mary och amerikanska pannkakor? Brunch har blivit helgens peak som sätter guldkant på veckan. Den tillåter dig att sova ut, vara social och unna dig allt gott som någon annan lagar bäst. Här nedan har vi samlat topp tio bästa bruncherna just nu i Stockholm, alla värda ett besök!

Här serveras Stockholms bästa brunch – 10 restauranger och caféer

Paraden Kvarterskrog
Paraden
Valhallavägen 147, Stockholm
När det är dags för helg och brunch är det bäst att boka bord på Paraden. Det blir snabbt fullt och det är lätt att förstå varför. På menyn finns egna tolkningar på de klassiska brunchrätterna som amerikanska pannkakor, ägg benedict och råbiff, men det går också att bli överraskad.
Boka bord
Kasai
Kasai
Linnegatan 18, Stockholm
Kasai serverar en asiatisk brunchbuffé med genuina smaker från hela Asien. Välj dina favoriter från sushi- och sashimibuffé som serveras direkt utav deras sushikockar. Nästa del är den varma maten som serveras till bordet för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Avsluta med ett (eller flera) varv förbi det fina dessertbordet!
Boka bord
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat
Strandvägen 7 C, Stockholm
På anrika Hotel Diplomat på Strandvägen sitter du i en internationell miljö med vacker utsikt över Nybroviken. Brunchen som serveras är inspirerad av New York men liksom restaurangens ordinarie meny bygger mycket på svenska smaker och du hittar rätter som matjessill, oxbringa på smörstekt levain och hjortron med youghurtsorbet. 
Boka bord
Strandvägen 1
Strandvägen 1
Strandvägen 1, Stockholm
Finbrunch på en av Östermalms bästa adresser. Hos Strandvägen 1 är menyn bred och innehåller klassiker som till exempel Eggs Benedict och amerikanska pannkakor men det serveras även råbiff och Gazpacho. Miljön är härligt stimmig och om du väljer att gå hit sommartid och har tur kan du få en plats på uteserveringen med en härlig utsikt över Nybroviken.
Boka bord
PangPang Restaurang
PangPang Restaurang
Långholmsgatan 34, Stockholm
Dekadens och mys möts hos PangPang, bryggeriet från Hökarängen som blivit restaurang på Söder. I kranarna finns bryggeriets eget öl och färdigblandade cocktails och maten har sitt ursprung i alltifrån San Sebastian till LA.
Boka bord
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmsvägen 20, Stockholm
Huset som inrymmer Bockholmen Hav & Restaurang kallas av grannarna för Gula Villan. Den uppfördes i slutet av 1800-talet som en i raden av många  grosshandlarvillor, det vill säga spektakulära sommarbostäder åt stockholmare som gjort sig förmögna på industrialismens genombrott.  På brunchen är det en uppdukad buffé som gäller, den bjuder på enkel och ren skandinavisk mat med fräscha medelhavsinslag.
Boka bord

Sthlm Brunch Club

Sthlm Brunch Club kan titulera sig som Stockholms mest populära brunch. I alla fall sett till hur många personer som väntar utanför på helgen. De tar inga bordsbokningar utan det är först till kvarn som gäller. När det är fullt skrivs ni upp på en väntelista, ett system som fungerar oväntat smidigt. De serverar Eggs Benedicts, belgiska våfflor, amerikanska pannkakor och milkshakes. Det finns även nyttigare alternativ som smoothies och frukttallrikar. 

Greasy Spoon

Greasy Spoon är brunchstället som startades av två britter med en ambition att styra upp brunch-Stockholm. Det är ett litet, trevligt och fullsmockat ställe som attraherar de flesta som är svaga för eggs benedict, som de serverar tre olika varianter av.  De har en välkomponerad meny i stort, där det finns något för alla. Vegetarianer som baconälskare. Deras Blueberry scotch pancakes ska inte missas, och ge deras utsökta salted brownie ett försök.

Two Fat Ladies

Hos Two Fat Ladies har de inspirerats av Australienska bruncher med extra allt. Här serverar de klassiska brunchrätter med en twist. På menyn finns pannkakor, scones, olika äggrätter och milkshakes i fantasifulla utföranden och uppläggningar.