Guide
Brunchfrossa

Guide till Stockholms 10 bästa bruncher just nu

Finns det någon bättre start på helgen än kryddig Bloody Mary och amerikanska pannkakor? Brunch har blivit helgens peak som sätter guldkant på veckan. Den tillåter dig att sova ut, vara social och unna dig allt gott som någon annan lagar bäst. Här nedan har vi samlat topp tio bästa bruncherna just nu i Stockholm, alla värda ett besök!

Här serveras Stockholms bästa brunch – 10 restauranger och caféer

Guide till brunch i Stockholm:

Paraden Kvarterskrog
Paraden
Valhallavägen 147, Stockholm
När det är dags för helg och brunch är det bäst att boka bord på Paraden. Det blir snabbt fullt och det är lätt att förstå varför. På menyn finns egna tolkningar på de klassiska brunchrätterna som amerikanska pannkakor, ägg benedict och råbiff, men det går också att bli överraskad.
Boka bord
Sthlm Brunch Club
Dalagatan 24. Sthlm Brunch Club kan titulera sig som Stockholms mest populära brunch. I alla fall sett till hur många personer som väntar utanför på helgen. De tar inga bordsbokningar utan det är först till kvarn som gäller. När det är fullt skrivs ni upp på en väntelista, ett system som fungerar oväntat smidigt. De serverar Eggs Benedicts, belgiska våfflor, amerikanska pannkakor och milkshakes. Det finns även nyttigare alternativ som smoothies och frukttallrikar.
Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
Något undangömda Östermalmspärlan Artilleriet håller till inne i Armémuseum och här ackompanjeras din brunch av storslagna lokaler och en bar med nyskapande cocktails. Menyn består till stor del av riktiga brunchklassiker.
Boka bord
Kasai
Kasai
Linnegatan 18, Stockholm
Kasai serverar en asiatisk brunchbuffé med genuina smaker från hela Asien. Välj dina favoriter från sushi- och sashimibuffé som serveras direkt utav deras sushikockar. Nästa del är den varma maten som serveras till bordet för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Avsluta med ett (eller flera) varv förbi det fina dessertbordet!
Boka bord
à la Lo
Birger Jarlsgatan 77. Kanske Stockholms hetaste café just nu gör även bra brunch. På menyn finns bland annat fattiga riddare rullade i kanel och socker med en vispad ricottakräm, jordgubbar, pecannötter och lönnsirap.
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38, Stockholm
Hos Nybrogatan 38 säger de att brunchen är veckans viktigaste och trevligaste mål, och det märks när man är där. Menyn är klassisk och stämningen alltid på topp. Beställ in brunchfavoriter som ägg royale, bloody mary, våfflor, burgare eller steak sandwich. Till det finns Bloody mary, mimosa och olika sorters kaffe.
Boka bord
Pom & Flora
Bondegatan 64 & Odengatan 39. Utanför trendiga Pom & Flora ringlar en lång kö både under tidig frukost och helgens brunch. Här finns bowls, mackor, gröt och sött – och allt är alltid lika vackert som gott.
Two Fat Ladies
Hos Two Fat Ladies har de inspirerats av Australienska bruncher med extra allt. Här serverar de klassiska brunchrätter med en twist. På menyn finns pannkakor, scones, olika äggrätter och milkshakes i fantasifulla utföranden och uppläggningar.
Greasy Spoon
Hagagatan 4, Tjärhovsgatan 19, Södermannagatan 53. Greasy Spoon är brunchstället som startades av två britter med en ambition att styra upp brunch-Stockholm. Det är ett litet, trevligt och fullsmockat ställe som attraherar de flesta som är svaga för eggs benedict, som de serverar tre olika varianter av. De har en välkomponerad meny i stort, där det finns något för alla. Vegetarianer som baconälskare. Deras Blueberry scotch pancakes ska inte missas, och ge deras utsökta salted brownie ett försök.