Guide
Hund på krogen

Hundvänliga restauranger Stockholm – här är listan

Får man ta med hund på restaurang? Ja, i alla fall på vissa restauranger. I Stockholm finns det flera restauranger där hundar är välkomna i hela eller i delar av lokalen.
När det saknas uteservering kan hundägare få det knepigt att hitta någonstans att sitta ner och äta tillsammans med sin fyrbenta vän. Vi har samlat Stockholms hundvänligaste restauranger för att göra det lättare för hundägare (och för personer med allergi) att planera sitt restaurangbesök.

Hundvänliga restauranger på Östermalm

Östermalm är den statsdel i Stockholm som har allra flest hundvänliga restauranger. Tips! Gå en hundpromenad på Djurgården eller Gärdet innan ni slår er ner på en av restaurangerna eller barerna. Det stora fältet på Gärdet är en av få platser i stan där hundar får vara utan koppel.
Ciccio's
Ciccio's
Nybrogatan 21, Stockholm
Välkommen till Stockholms Little Italy – en plats att umgås, äta och dricka med nära och kära (och hundar). Restaurangen och menyn har rötter i det italiensk-amerikanska köket och deras största inspiration kommer från Little Italy i New York.
Boka bord
Brasserie Astoria
Brasserie Astoria
Nybrogatan 15, Stockholm
Brasserie Astoria som ligger i den gamla biografen Astoria på Nybrogatan vurmar för en internationell och elegant upplevelse med fokus på värdskap. Förutom stora matsalen rymmer Astoria en större bardel med en ambitiös klassisk cocktailmeny och DJs, en vinbar, samt en mer intim matsalsdel med egen ingång endast för drop in-gäster.
Boka bord
Kommendören
Kommendören
Kommendörsgatan 7, Stockholm
Kommendören är en avslappnad kvarterskrog med rätter som de själva brinner mest för, oavsett världsdel eller trender. Här är både du och hunden välkommen in på en öl, en drink, lunch eller middag.
Copine
Copine
Kommendörsgatan 23, Stockholm
Copine är franska för flickvän, och det är vad restaurangen är tänkt att vara till Jim & Jacobs första restaurang på Surbrunnsgatan. Menyn har inspiration både från Frankrike och från hela södra Europa. Copine välkomnar alla med öppna armar, även hundar, och härlig atmosfär är en självklarhet.
Boka bord
Tengu
Tengu
Rådmansgatan 12, Stockholm
Njut av smårätter och nudlar på nästa nivå hos Tengu. Här ligger stort fokus på ramen och japanska rätter, men inriktingen är inte strikt japansk, utan hämtar influenser från andra länder och säsongens råvaror. Hundar är också välkomna.
Boka bord
Coco & Carmen
Coco & Carmen
Banérgatan 7, Stockholm
Punk Royales systerrestaurang Coco & Carmen är som en helt vanlig kvarterskrog, fast annorlunda. Hit kommer du för lunch eller middag du alltid kommer att minnas.
Boka bord
Villa Dagmar
Villa Dagmar
Nybrogatan 25-27, Stockholm
Boutique-hotellet Villa Dagmar serverar medelhavsinspirerad mat i restaurangen. Här kan du äta både frukost, lunch och middag varje dag i veckan - med din hund!
Boka bord
Kasten
Kasten
Fredrikshovsgatan 4, Stockholm
Hos Kasten kan du förvänta dig en fransk meny med fokus på råvara, säsong och hållbarhet. Njut av maten i matsalen, vinbaren eller i deras chambre séparée. Hundar är självklart välkomna.
Boka bord
OMAKA
OMAKA
Uggelviksgatan 2C, Stockholm
Bryggeriet och restaurangen OMAKA drivs av Hedda Spendrup. Här kan du njuta av moderna maträtter och egenbrygd öl. Hunden är välkommen både i restaurangen och på uteserveringen i ölträdgården.
Boka bord
Misshumasshu
Misshumasshu
Birger Jarlspassagen, Stockholm
Misshumasshu är en trendig asiatisk restaurang som drivs av Adam och Albin som har flera krogar i stan. Resturangen har en unik miljö där även fyrbenta vänner är välkomna.
Boka bord
Paraden Kvarterskrog
Paraden Kvarterskrog & Barservering
Valhallavägen 147, Stockholm
Paraden har en lyxig kvarterskrogskänsla och mat från de svenska och franska köken. Restaurangen välkomnar hundar både i baren och i matsalen. Vid ankomst får hunden en vattenskål och ett tuggben. De har också en hundmeny med hundglass i olika smaker och hundöl(!).
Boka bord
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38, Stockholm
På Nybrogatan 38 är det alltid fullt med folk och en härlig stämning. Köket hämtar inspiration från de sydeuropeiska och de svenska grytorna. De har öppet för frukost, lunch och middag plus en trevlig bar med goda drinkar.
Boka bord
Daphne's
Daphne's
Artillerigatan 56, Stockholm
Daphne’s är kvarterskrogen där du ska känna dig lika mycket hemma som i ditt eget vardagsrum. Därför är det en självklarhet att även din hund är välkommen hit. På menyn finns klassiska franska bistrorätter.
Boka bord
Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
Restaurang Artilleriet är en av Stockholms hemligaste restauranger. Precis vid Armémuseum ligger ingången. Förutom att erbjuda god mat finns också deras populära AW med liveband. För alla hundar finns en egen hundmeny med tuggben och mat.
Boka bord
Broms Karlaplan
Broms
Karlavägen 76, Stockholm
På Karlavägen ligger restaurang Broms som har öppet för frukost, lunch och middag. Avnjut valfri måltid tillsammans med din hund för här är vovvarna välkomna i matsalen.
Boka bord
Restaurang Hantverket
Restaurang Hantverket
Sturegatan 15, Stockholm
Gå en promenad i Humlegården och kom in på lunch eller middag på restaurang Hantverket. Namnet på restaurangen skvallrar om att både mat och inredning andas det fina hantverket.
Boka bord
Ling Long
Ling Long
Riddargatan 6, Stockholm
I anslutning till Story Hotel på Riddargatan ligger asianfusion-restaurangen Ling Long. Här är hundar välkomna på både lunch och middag i målsmans sällskap.  
Boka bord
Napolyon Bistro & Bar
Napolyon Bistro & Bar
Grev Turegatan 15, Stockholm
På Stockholms livligaste gångstråk Grev Turegatan ligger restaurang Napolyon. Här sitter du med bästa utsikt mot gågatan, och självklart är din lurviga vän välkommen.
Boka bord
Oxenstiernan
Restaurang Oxenstiernan
Storgatan 35C, Stockholm
Bakom Historiska muséet ligger vackra Restaurang Oxenstiernan, i en malmgårdsbyggnad från 1700-talet. Ta en mysig promenad i området och slå er ner på uteserveringen eller i matsalen. Här är hundar välkomna. Under sommarmånaderna sker all matlagning utomhus på grillen och i en stor vedeldad ugn.
Boka bord

Hundvänliga restauranger i Stockholm City

Visst kan man lätt tro att hunden ska lämnas hemma när det är dags för middag i city. Faktum är att det finns flera restauranger där vovven får följa med in. Det finns också hotell där hunden är välkommen i både restaurangen och i rummen.
Taverna Brillo
Taverna Brillo
Sturegatan 6 / Humlegårdsgatan 19, Stockholm
På Taverna Brillo är hundar välkomna till frukost, lunch, AW och middag. Fråga personalen vilka bord som gäller för din fyrbenta vän så hjälper de dig.
Boka bord
Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
På Sturehof är hundar välkomna i oktagonen och på uteserveringen. Här är öppettiderna generösa (restaurangen stänger klockan 02 varje dag!). Här råder en härlig festlig stämning och musiken höjs ju längre kvällen går. Något att tänka på för känsliga hundöron.
Boka bord
Grodan Grev Ture
Restaurang Grodan
Grev Turegatan 16, Stockholm
På anrika Grodan är hunden välkommen till bords. Här finns svensk husman och franska rätter. Eller häng i baren! Det finns en anledning till varför Grodans bar har varit populär i så många år.
Boka bord
Tures
Tures
Sturegallerian 10, Stockholm
På Tures, i Sturegallerian, går det att avnjuta en lunch eller ett glas i din hunds sällskap. Sturegallerian var tidiga med att tillåta hundar på shoppingturen. Nu får hunden följa med till NK, Åhléns, Fältöversten och Ringens centrum.
Boka bord
Riche
Riche
Birger Jarlsgatan 4, Stockholm
I över hundra år har matsalen och barerna på Riche varit en plats att gå till för att umgås. Nu får även hundarna hänga med. På Riche finns det vissa bord i matsalen dit hundar är välkomna. Ring innan och kolla för att säkra er plats och njut av en fin miljö och vällagade klassiska rätter.
Boka bord

Hundvänliga restauranger på Södermalm

De senaste åren har det öppnar allt fler restauranger dit hundar är välkomna på Södermalm. Här erbjuds avslappnat häng och god mat i barer, pubar och restauranger.
Liebling
Liebling
Timmermansgatan 24, Stockholm
Ta med hunden till denna tyska bistro vid Mariatorget. Här finns även en tillhörande ölbar en trappa ner. Njut av schnitzel, korv och strudel i de moderna lokalerna eller koppla av med en kall i ölbaren. Tar du trappan upp på andra sidan ölbaren hamnar du på färgglada Paradiso, där cocktails och livlig musik varmt möter dig.
Boka bord
Vina
Vina
Sofiagatan 1, Stockholm
Hos mysiga Vina är hundar i välkomna. Det är dock en rätt liten lokal, även om det är två våningar, och det är ett populärt ställe så tänk på att det kan vara trångt. Här serveras mellanrätter och huvudrätter, och mycket plockmat som pintxos, ost och chark.
Boka bord
Söders Hjärta
Söders hjärta
Bellmansgatan 22, Stockholm
Söders hjärta är kvarteshak som är uppdelat i restaurang och bar. Restaurangen serverar svensk husman, medan baren erbjuder goda viner och cocktails. Ta med din fyrbenta vän!
Boka bord
Häktet
Häktet
Hornsgatan 82, Stockholm
Häktet är en hipp restaurang, bar och cocktailbar. Här finns plats för din fyrbenta vän i restaurangen, på den häftiga innergården och på den intima cocktailbaren Vänster, som du finner om du tar dörren till vänster så fort du kommer in vid Häktet.
Boka bord
Borasco
Borasco
Tjärhovsgatan 35, Stockholm
Borasco ligger på Tjärhovsplan och serverar mat från medelhavet. Här är hundar välkomna i den avslappnade Bodegan, där man både äter och dricker från samma meny som inne i restaurangen.
Boka bord
Symbios
Symbios
Skånegatan 80, Stockholm
Symbios serverar modern europeisk mat med noggrant utvalda råvaror, alltid efter säsong. Hundar är välkomna både inne i den moderna ljusa lokalen och ute på deras mysiga uteservering.
Gazza
Gazza
Hornsgatan 66, Stockholm
Gazza drivs av Södermlamskrögarna Kim och Jesper Kvarnefält och Joakim Sindahl. Här kan du avnjuta färsk pasta och andra smårätter, samt väl utvalda viner. Dröm dig bort till Italien med din fyrbenta vän!
Pat´s Place
Pat’s Place
Stockholm
Pat’s Place serverar genuin thaimat i tapasformat. Dela på smårätter och njut av deras välskakade cocktails. Här får även hunder vara med!
Freyja
Freyja +Söder
Hornsgatan 18, Stockholm
Hos eleganta Freyja +Söder, som ligger 13 våningar upp på Hornsgatan är hundar välkomna. Här kan du njuta av svenska smaker och en av Stockholms vackraste utsikter tillsammans med din bästa vän.
Boka bord
Chelas och Tocayo
Chelas och Tocayo ligger båda i Hornstull och serverar genuin mexikansk mat. Chelas står för brunch, lunch och middag, medan vinbaren Tocayo erbjuder väl utvalt vin och mindre rätter. Fyrbenta vänner är välkomna på båda ställena.
Nytorget 6
Nytorget 6
Nytorget 6, Stockholm
Nytorget 6 har blivit en riktig favorit för många hundägare på Södermalm. Restaurangen är en plats där du kan komma och äta och dricka gott, från morgon till kväll tillsammans med din hund. På menyn finns en egen liten meny för vovvarna med bland annat hundglass.
Boka bord
Bistro Bananas
Bistro Bananas är kända för sina goda pizzor och sin avslappnade stämning. Hit är hundar välkomna i mån av plats. På sommaren finns det desto mer yta när de öppnar en stor uteservering.
Tjoget
Tjoget
Hornsbruksgatan 24, Stockholm
Tjoget är restaurangen som öppnar till middag och avslutas med fest. Hit går du för att äta, lyssna på bra musik och hänga i baren. Hundarna är välkomna men ska nog lämnas hemma om husse och matte är på festhumör och vill ut på dansgolvet.
Boka bord
PangPang Festaurang
PangPang Restaurang
Långholmsgatan 34, Stockholm
På Långholmsgatan i Hornstull kan du dricka hantverksöl i världsklass utan att behöva skiljas från din bäste vän.
Boka bord
Café Nizza
Café Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
På Café Nizzas uteservering är hundar välkomna. Inne i restaurangen är det ofta ont om plats, hör direkt med restaurangen om det är okej att jycken följer med in.
Boka bord
Café Cuvée
Café Cuvée
Högbergsgatan 64, Stockholm
Litet, stimmigt och hundvänligt. Hos Café Cuvée är hundar välkomna. Då matsalen inte rymmer allt för många gäster får de stora vovvarna stanna hemma, eller på uteserveringen.
Boka bord
Meatballs For The People
Meatballs For The People
Nytorgsgatan 30, Stockholm
Husman med vovven? Ta med hunden och testa stans kanske smarrigaste köttbullar.
Boka bord
Hornsgatan Kvarterskrog
Hornsgatans Kvarterskrog
Hornsgatan 81, Stockholm
Hornsgatans Kvarterskrog drivs av Bockholmengruppen som nog är Stockholms allra mest hundvänliga restauranggrupp då de tillåter hund på alla sina krogar. Och hos kvarterskrogen i Zinkensdamm är det inget undantag undan alla fyrbenta är välkomna.
Boka bord
The Hills
The Hills
Götgatan 29, Stockholm
Hos söder­krogen The Hills är det både hippt och hemtrevligt på samma gång. Och om det ska vara hemtrevligt är det såklart hundvänligt också.
Boka bord

Hundvänliga restauranger i på Kungsholmen

Promenera längst vattnet och besök sedan någon av dessa pärlor. På Kungsholmen finns allt från små hundvänliga caféer till större restauranger.
Restaurang Bergamott
Bergamott
Hantverkargatan 35, Stockholm
Hos den franska kvarterskrogen Bergamott är det avslappnad stämning och riktigt gott. Dagens rätter utskrivna på griffeltavlan på väggen i den lilla lokalen. Hit går det bra att ta med mindre hundar om de inte stör andra gäster.
Boka bord
Piren Restaurang & Bar
Piren
Kristinebergs Strand 2, Stockholm
Hos Piren med sin stora uteservering vid Kristinebergs strand är hundarna välkomna vid restaurangens yttre del eller utomhus.
Boka bord
La Nonna
La Nonna
Fleminggatan 45, Stockholm
Italiensk kvarterskrog dit hundarna är välkomna att sällskapa. Beställ en god pasta i sann sann Lady & Lufsen anda.
Boka bord
Agnes
Agnes
Norra Agnegatan 43, Stockholm
Mysig kvarterskrog med fokus på det sydaeuropeiska köket. Här är hunden välkommen men ska “bete sig lika väl som människan”.
Boka bord

Hundvänliga restauranger Vasastan

Allegrine
Allegrine
Kammakargatan 22, Stockholm
Njut av vällagad fransk bistromat på Allegrine, som är inspirerad av den erkände kocken och krögaren Danyel Coyets farmor. Det var i hennes kök han fann kärleken till den franska matlagningen och nu står hans personliga matminnen i fokus, tillagade av de råvaror som hör säsongen till. Här finns ett stort öppet kök och bord för små och stora sällskap, med eller utan hund.
Boka bord
Svartengrens
Svartengrens
Tulegatan 24, Stockholm
Närproducerat kött i toppklass och en välbesökt cocktailbar. Här får gäster med hund sitta i bardelen och vissa bord i restaurangen.
Boka bord
Marco's
Marco's
Torbjörn Klockares gata 1, Stockholm
Marco's är en kvarterskrog i Vasastan med skön stämning. Här är alla gäster med hund välkomna.
Boka bord
Brasserie Balzac
Brasserie Balzac
Odengatan 26, Stockholm
På Balzac är det lika enkelt att slinka in och njuta av ett ostron, ett glas eller för middag hela kvällen med goda vänner. På uteserveringen finns en skön infravärmelampa så det går att sitta ute längre in på hösten.
Boka bord
Nomad
Nomad
Upplandsgatan 2A, Stockholm
Hos Nomad är alla välkomna, även hundar. Maten på Nomad är inspirerade av svenska klassiker.
Boka bord
Babette
Babette
Roslagsgatan 6, Stockholm
Hos trendsäkra Babette är hundarna välkomna. Lokalen är liten och det är bra att säga till innan att man kommer med vovve.
Boka bord
Främmat
Främmat
Dalagatan 54, Stockholm
Hos Främmat är känslan ett modernt och livligt Paris. Här är det stimmigt, härligt och självklart är alla välkomna, hundar som människor.
Boka bord
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 26 aug 2020 (ändrad 12 sep)

"Gå ut" med hunden

Uteserveringar där hundar får hänga.