Guide
Hund på krogen

Hundvänliga restauranger Stockholm – här är listan

Får man ta med hund på restaurang? Ja, i alla fall på vissa restauranger. I Stockholm finns det flera restauranger där hundar är välkomna i hela eller i delar av lokalen.
När det saknas uteservering kan hundägare få det knepigt att hitta någonstans att sitta ner och äta tillsammans med sin fyrbenta vän. Vi har samlat Stockholms hundvänligaste restauranger för att göra det lättare för hundägare (och för personer med allergi) att planera sitt restaurangbesök.

Hundvänliga restauranger på Östermalm

Östermalm är den statsdel i Stockholm som har allra flest hundvänliga restauranger. Tips! Gå en hundpromenad på Djurgården eller Gärdet innan ni slår er ner på en av restaurangerna eller barerna. Det stora fältet på Gärdet är en av få platser i stan där hundar får vara utan koppel.
Paraden Kvarterskrog
Paraden Kvarterskrog & Barservering
Valhallavägen 147, Stockholm
Paraden har en lyxig kvarterskrogskänsla och mat från de svenska och franska köken. Restaurangen välkomnar hundar både i baren och i matsalen. Vid ankomst får hunden en vattenskål och ett tuggben. De har också en hundmeny med hundglass i olika smaker och hundöl(!).
Boka bord
Daphne's
Daphne's
Artillerigatan 56, Stockholm
Daphne’s är kvarterskrogen där du ska känna dig lika mycket hemma som i ditt eget vardagsrum. Därför är det en självklarhet att även din hund är välkommen hit. På menyn finns klassiska franska bistrorätter.
Boka bord
Broms Karlaplan
Broms
Karlavägen 76, Stockholm
På Karlavägen ligger restaurang Broms som har öppet för frukost, lunch och middag. Avnjut valfri måltid tillsammans med din hund för här är vovvarna välkomna i matsalen.
Boka bord
Restaurang Hantverket
Restaurang Hantverket
Sturegatan 15, Stockholm
Gå en promenad i Humlegården och kom in på lunch eller middag på restaurang Hantverket. Namnet på restaurangen skvallrar om att både mat och inredning andas det fina hantverket.
Boka bord
Ling Long
Ling Long
Riddargatan 6, Stockholm
I anslutning till Story Hotel på Riddargatan ligger asianfusion-restaurangen Ling Long. Här är hundar välkomna på både lunch och middag i målsmans sällskap.  
Boka bord
Napolyon Bistro & Bar
Napolyon Bistro & Bar
Grev Turegatan 15, Stockholm
På Stockholms livligaste gångstråk Grev Turegatan ligger restaurang Napolyon. Här sitter du med bästa utsikt mot gågatan, och självklart är din lurviga vän välkommen.
Boka bord

Hundvänliga restauranger i Stockholm City

Visst kan man lätt tro att hunden ska lämnas hemma när det är dags för middag i city. Faktum är att det finns flera restauranger där vovven får följa med in. Det finns också hotell där hunden är välkommen i både restaurangen och i rummen.
Taverna Brillo
Taverna Brillo
Sturegatan 6 / Humlegårdsgatan 19, Stockholm
På Taverna Brillo är hundar välkomna till frukost, lunch, AW och middag. Fråga personalen vilka bord som gäller för din fyrbenta vän så hjälper de dig.
Boka bord
Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
På Sturehof är hundar välkomna i oktagonen och på uteserveringen. Här är öppettiderna generösa (restaurangen stänger klockan 02 varje dag!). Här råder en härlig festlig stämning och musiken höjs ju längre kvällen går. Något att tänka på för känsliga hundöron.
Boka bord
Grodan Grev Ture
Restaurang Grodan
Grev Turegatan 16, Stockholm
På anrika Grodan är hunden välkommen till bords. Här finns svensk husman och franska rätter. Eller häng i baren! Det finns en anledning till varför Grodans bar har varit populär i så många år.
Boka bord
Tures
Tures
Sturegallerian 10, Stockholm
På Tures, i Sturegallerian, går det att avnjuta en lunch eller ett glas i din hunds sällskap. Sturegallerian var tidiga med att tillåta hundar på shoppingturen. Nu får hunden följa med till NK, Åhléns, Fältöversten och Ringens centrum.
Boka bord
Riche
Riche
Birger Jarlsgatan 4, Stockholm
I över hundra år har matsalen och barerna på Riche varit en plats att gå till för att umgås. Nu får även hundarna hänga med. På Riche finns det vissa bord i matsalen dit hundar är välkomna. Ring innan och kolla för att säkra er plats och njut av en fin miljö och vällagade klassiska rätter.
Boka bord

Hundvänliga restauranger på Södermalm

De senaste åren har det öppnar allt fler restauranger dit hundar är välkomna på Södermalm. Här erbjuds avslappnat häng och god mat i barer, pubar och restauranger.
Nytorget 6
Nytorget 6
Nytorget 6, Stockholm
Nytorget 6 har blivit en riktig favorit för många hundägare på Södermalm. Restaurangen är en plats där du kan komma och äta och dricka gott, från morgon till kväll tillsammans med din hund. På menyn finns en egen liten meny för vovvarna med bland annat hundglass.
Boka bord
Tjoget
Tjoget
Hornsbruksgatan 24, Stockholm
Tjoget är restaurangen som öppnar till middag och avslutas med fest. Hit går du för att äta, lyssna på bra musik och hänga i baren. Hundarna är välkomna men ska nog lämnas hemma om husse och matte är på festhumör och vill ut på dansgolvet.
Boka bord
PangPang Restaurang
PangPang Restaurang
Långholmsgatan 34, Stockholm
På Långholmsgatan i Hornstull kan du dricka hantverksöl i världsklass utan att behöva skiljas från din bäste vän.
Boka bord
Café Nizza
Café Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
På Café Nizzas uteservering är hundar välkomna. Inne i restaurangen är det ofta ont om plats, hör direkt med restaurangen om det är okej att jycken följer med in.
Boka bord
Café Cuvée
Café Cuvée
Högbergsgatan 64, Stockholm
Litet, stimmigt och hundvänligt. Hos Café Cuvée är hundar välkomna. Då matsalen inte rymmer allt för många gäster får de stora vovvarna stanna hemma, eller på uteserveringen.
Boka bord
Meatballs For The People
Meatballs For The People
Nytorgsgatan 30, Stockholm
Husman med vovven? Ta med hunden och testa stans kanske smarrigaste köttbullar.
Boka bord