Guide
Ramen

Stockholms bästa ramen – här finns godaste nudelsoppan

Här kommer en guide till små hål i väggen och restauranger som serverar den oemotståndliga japanska nudelsoppan. Ramentrenden är verkligen här för att stanna. Nu hittas riktigt bra ramen i varje stadsdel i Stockholm och det slurpas lika bra som lunch och middag.
Vad är en ramen? En smakrik buljong med högklassiga nudlar som toppas med grönsaker, protein och kryddor. Vanliga varianter är tonkotsu (fläsk), shoyu (soya), shio (salt), och umamifavoriten miso.

Hit ska du gå för att uppleva Stockholms bästa ramen:

Tengu
Tengu
Rådmansgatan 12, Stockholm
Inuti A House ligger Tengu, ett samarbete mellan French Express (Babette, Café Nizza, Schmaltz) och Totemo Ramens grundare Jonas Lindgren. Här ligger stort fokus på ramen och japanska rätter, men inriktingen är inte strikt japansk utan hämtar influenser från andra länder. En ramen kostar från 185 kronor men det går även att beställa en halv för 120 kronor. Perfekt om du även vill testa andra rätter på menyn.
Boka bord
Misshumasshu
Misshumasshu
Birger Jarlspassagen, Stockholm
Misshumasshu är ett mishmash av Tokyo, Stockholm och kockduon Adam & Albin. Till skillnad från de renodlade ramenställena i Stockholm har Misshumasshu en bredare meny och en större restaurang. Misshumasshu har en riktigt bra bar med populära AW:s och DJ:s. Här kostar en lunchramen från 175 kronor, och på kvällen kostar en ramen 195 kronor.
Boka bord
Sin Ramen
Sin Ramen
Jakobsbergsgatan 23, Stockholm
I en miljö inspirerad av underground Tokyo serveras ramen där allt görs från grunden: buljongen, nudlarna och alla råvaror är noggrant utvalda för att tillsammans skapa en perfekt smakupplevelse. På menyn finns även egengjorda bao, gyoza och andra japanska smårätter. I baren serveras asiatiska drinkar och sake. Alla ramen kostar 169 kronor.
Boka bord
Ai Ramen Klara
Ai Ramen
Gamla Brogatan 27, Stockholm
Ai Ramen var en av de första restaurangerna helt inriktade på ramen i Stockholm när de slog upp portarna på Erstagatan 2015. Året efter blev de prisade med DN:s Gulddrake för bästa restaurang i kategori budget. Här serveras ramen för lunch och middag, sju dagar i veckan. Samtliga ramenrätter serveras med deras hemgjorda vetenudlar och buljong. Ai Ramen finns även i city på Gamla Brogatan. En ramen här kostar från 170 kronor.
Boka bord
Totemo Ramen
I en liten lokal precis vid Sankt Eriksbron ligger Totemo Ramen som öppnade våren 2016. Oftast finns en lång ringlande kö utanför i väntan på rykande, smakrika ramen till lunch. Sätt er på de höga barstolarna eller på deras lilla uteservering och slurpa. Namnet Totemo betyder "väldigt" eller "mycket" på japanska vilket passar deras ramen bra då de är just väldigt goda. En ramen här kostar från 145 kronor.
Kapibara Ramen
I en liten lokal precis vid Nybrogatan öppnade Kapibara Ramen 2021 med ekobuljonger och handkramade nudlar och en misochili att längta till. Förutom ramen finns även friterade kycklinglår i stark glaze och gyozaknyten. En ramen kostar från 165 kronor.
Ramen Ki-Mama
Ramen Ki-Mama är svår att hitta trots att du vet var någonstans på Birger Jarlsgatan du ska leta. Förutom väldigt god ramen rymmer deras meny andra specialiteter som Yakisoba, kimchi och Gyozaknyten. Alltså ett perfekt ställe om du ska ut och äta med någon som inte är helt ramenfrälst ännu. En ramen här kostar från 150 kronor.
Take Ramen
Take Ramen grundades efter många resor i Asien och jakten på den perfekta buljongen. Och visst märks det på den hemgjorda buljongen att kockarna kan sin sak. Hit går du för en nudellunch men också för en middag i en autentisk och minimalistisk miljö. En ramen här kostar från 155 kronor.
Stiernan Ramen
Efter öppningen 2021 seglade Stiernan i Gamla stan snabbt upp som en favorit hos Stockholms ramenfantaster. I en minimalistisk miljö erbjuds här tre slags ramen som alla är gjorda på kycklingbuljong. En ramen kostar från 135 kronor.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 5 okt 2022 (ändrad 15 maj)

Omakase i Stockholm

Här lämnar valet helt i kockarnas händer och får en unik matupplevelse.