Filter
Vi har samlat krogarna för alla köttälskare, restauranger i Stockholm som är proffs på kött. I Stockholm finns många bra alternativ för köttätare, både när det gäller smak och omsorg för djur och miljö. Kobebiff, wagy, tomahawk, entrecôte – här ska du boka bord om du vill äta en härlig köttbit av bästa kvalitet.
Här är våra favoritköttrestauranger och steakhouse i Stockholm.
AG behöver knappast en närmare presentation. Johan Jureskogs och Klas Ljungquists köttrestaurang har under många år varit en av de absolut bästa och mest populära restaurangerna i Stockholm, och vill du inte ha en bit av de hängmörade köttstycken som hänger på display, är hamburgaren i baren en anledning att återvända.
Kronobergsgatan 37
Stockholm
Berömda drinkar och en fantastisk dessertmeny i all ära – nu handlar det om bra kött och Svartengrens har det du söker. Med fokus på närproducerat och småskaliga producenter serverar de kött av högsta klass, och berättar gärna om varifrån köttet kommer, vilken typ av ko det var och hur länge just din bit har hängmörats.
Tulegatan 24
Stockholm
ERTH är en hybrid av en köttdeli, gastronomisk restaurang och take-away där rotisseriet är hjärtat i verksamheten. Här serveras alltid en dagens rätt, ”plat du jour” och deras smakrika Goffa-mackor med extra allt. Boka in en köttprovning med deras ”Köttsommelier” och ta del av en smakresa bland förstklassigt nötkött och goda tillbehör.
Hötorgshallen, en trappa ner, plats nummer 8
Stockholm
Lennart Och Bror serverar en kortare meny där kvalitetskött sätter prägeln. Hit går du för köttmackor, burgare, eller för en riktig fin köttbit till middag. Och såklart för att ta del av den trevliga stämningen.
Birger Jarlsgatan 83
Stockholm
Griffins är en sammetsklädd dröm för alla köttälskare. Beställ in kötträtter från grillen eller deras berömda korv med bröd eller kanske populära råbiffen. Den lekfulla inredningen och trevliga stämningen gör att du vill stanna här hela kvällen.
Klarabergsviadukten 67
Stockholm
Rolfs Kök förvaltas väl, av duon bakom AG, inte minst när det kommer till kötträtterna. Menyn innehåller både restaurangens klassiker och nyare varmrätter, och tillsammans täcker de två sektionerna in ett stort spann av spännande kötträtter. Grundaren Rolfs idé var att inbjuda gästen att delta i skapandet av maträtten och därför är köket helt öppet och från baren kan man följa processen av hur en maträtt blir till.
Tegnérgatan 41
Stockholm
Till Las Brasas går du för riktigt bra kött som chuleton, olika sorters wagyubiff och entrecote. Menyn är uppdelad i tapas och grillade kötträtter, inredningen är inspirerad av Sydamerika och Spanien.
Roslagsgatan 6
Stockholm
Sovel i Gamla stan har en menyn för köttälskaren. Den utgår från riktigt fina köttbitar från små gårdar och slakterier och serveras med valfria tillbehör som såser, kolhydrater och sallad. Restaurangen har även en deli där man kan köpa med sig samma kött som serveras i matsalen. Är ni fler än sex personer kan ni ta del av deras köttprovning.
Mälartorget 15
Stockholm
Hos The Old Smokehouse i Nacka kombineras amerikansk barbecuetradition med svenskt rökhantverk till en underbar utsikt över Lännerstasundet. Inspirationen kommer från den amerikanska södern och Karibien med alltifrån heta kryddblandningar till härlig choklad och rom. Ett guldtips om man letar efter ett äkta smoke- och steakhouse i Stockholm.
Smedsuddsvägen 1, Saltsjö-Boo
Stockholm
En smokehouse-restaurang och en perfekt plats att stilla sina köttcravings på. Här röker de allt kött i amerikanska rökar med den finaste sortens hickoryträ. Välj protein som bland annat brisket och pulled pork och matcha sedan med någon smarrig sidorätt. Brisket & Friends finns i Stockholm city, på Söder, i Årsta och Sickla samt i Göteborg.
Upplandsgatan 7
Stockholm
Läs mer: Guide till Södermalms bästa krogar just nu
Grymma barer som också serverar riktigt god mat.