Guide
Skaldjursjulbord!

Skaldjursjulbord - julbord med skaldjur i Stockholm 2023

Ostron, hummer, rökta räkor och kräftor - letar du efter ett skaldjursjulbord i Stockholm? Det finns många som hellre äter havets läckerheter än den traditionella julmaten. Oavsett om du ska äta julbord med familjen eller företaget så kommer här flera förslag på restauranger som serverar julbord med skaldjur i Stockholm 2023. Boka bord och njut av allt havet har att erbjuda - i juleskrud!

Skaldjursjulbord i Stockholm 2023

Frossa i ostron, sill, hummer, lax och mycket mer. Här är restaurangerna som serverar julbord med skaldjur i Stockholm.
Oyster Bar Stockholm
Oyster Bar
Storgatan 20, Stockholm
Oyster Bar är en skaldjursrestaurang på Östermalm med fokus på ostron och champagne. Frossa i nykokt hummer, krabba, räkor, hemgjord sill, löjrom, lax, hummersoppa och mycket mer på buffén. Dessutom dukas en generös dessertbuffé upp efter maten, där kaffe och te ingår.
Restaurant Reiss
Restaurant Reiss
Skeppsbron 12, Stockholm
Restaurant Reiss i Hotel Reisen på Skeppsbron serverar klassiska svenska rätter med en modern touch. Här dukas ett skaldjursjulbord upp med ostron, sill, lax, havskräftor, krabba, nykokt hummer och mycket mer.
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Julen hos Mister French bjuder på klassiska Stockholmsomgivningar bland de ruffigt charmiga tullhusen mitt på Skeppsbrokajen. Mister French erbjuder ett skaldjursjulbord med sju turer och en adderad servering av en skaldjursplateau innehållande ½ hummer, ½ krabba och 3 st ostron per person, som serveras till bordet. För den traditionelle finns även en klassisk julservering.
Grodan Grev Ture
Grodan Grev Ture
Grev Turegatan 16, Stockholm
På Grev Turegatan dukar Grodan upp till en skaldjursbuffé i sina vackra bankettsalar. Med sitt svensk-franska kök fokuserar man på havets läckerheter och kallar det Skaljul. Vill du slippa glögg och pepparkakor är det definitivt hit du ska bege dig för att istället njuta av krispiga Loire-viner, hummer och havets läckerheter.
Stockholm Fisk
Stockholm Fisk
Vasagatan 1, Stockholm
Den renodlade fisk- och skaldjursrestaurangen Stockholm Fisk erbjuder ett skaldjursjulbord fyllt med det finaste som havet har att tillgå. Här hittar du läckerheter som hummer, ostron, räkor, musslor, löjrom, kungskrabba och massa härliga röror. Efter maten finns det dessertostar och en stor dessertbuffé.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 18 nov 2023 (ändrad 29 nov 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in