Guide
Klassisk jul

Traditionella julbord i Stockholm 2022

Det vimlar av traditionella julbord både i och utanför Stockholm. Här är våra bästa tips för att hitta ett julbord där julstämningen är maximal i allt från mat till musik och känslan.

Traditionella julbord i Stockholm 2022

Njut av hemlagade klassiker i vackra omgivningar och fira att julen är här.
Långholmens Wärdshus
Långholmens Wärdshus
Alstaviksvägen 17, Stockholm
Långholmens Wärdshus serverar ett traditionellt svenskt julbord med god julmat tillagad med omtanke, gjord på fina råvaror, i mysig värdshusmiljö mitt i Stockholm. För er som vill krydda ert julbord ytterligare finns det möjlighet till en guidad tur som tar er igenom fängelsets 250-åriga historia. Visningarna börjar 45 minuter innan sittning och bokas i förväg.
Boka bord
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Julen hos Mr French bjuder på klassiska Stockholmsomgivningar bland de ruffigt charmiga tullhusen mitt på Skeppsbrokajen. Ett julbord med hemlagade terriner, korvar och köttbullar, som avslutas med ett helt rum fyllt med julgodis. För den skaldjurssugne erbjuder man en speciellt framtagen skaldjursmeny. Allt till doften av granris och vågornas kluckande.
Boka bord
Stortorgskällaren
Stortorgskällaren
Stortorget 7, Stockholm
Hos Stortorgskällaren i Gamla stan är det Plura Jonssons julmat med favoriter från slutet av 1800-talet och nya rätter. En klassisk julfest men på Pluras vis med musik, julbordsspecialiteter, julgodis och juldrinkar.
Boka bord
Krogen Stora Gungan
Stora Gungan Skansen
Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Stockholm
Vackert belägen vid glasbruket ovanför rulltrappan på Skansen ligger Stora Gungan. Gunga in julen med svenska smaker i deras stämningsfulla stuga med interiör och historia från 1800-talet.
Boka bord
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarna, Stockholm
Fjäderholmarna serverar ett klassiskt julbord med extra allt men i perfekt storlek på bitarna på buffén. De har även ett veganskt julbord och i år kommer de för första gången servera ett viltjulbord.
Boka bord
Ulla Winbladh
Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
Från och med i slutet av november är det julafton varje dag i veckan hos Ulla Winbladh. Här är julstämningen på topp med väldoftande gran och tusen juleljus. Maten är klassiska julfavoriter som hemlagad sill, nybakat vörtbröd, dopp i grytan och knäck.
Boka bord
Karamellan på Drottningholm
Karamellan på Drottningholm
Drottningholms Slott Karamellan 10, Stockholm
Njut av ditt julbord på kunglig mark. På Karamellan lägger de in sillen, gravar laxen och griljerar skinkorna själva för att maximera smakupplevelsen för sina gäster. Här finns också ett stort utbud av gröna alternativ eftersom julbordet ska kunna avnjutas av alla.
Boka bord
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Inne i den vackra grosshandlarvillan brinner brasan, glöggdoften sprider sig och ett klassiskt svenskt julbord är uppdukat. Här är julmaten omsorgsfullt tillagad efter klassiska recept och med traditionsenliga råvaror.
Boka bord
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmsvägen 20, Stockholm
I den vackra sekelskiftesvillan råder en magisk julstämning. På menyn finns klassiska julbordsrätter. För de som vill sitta mer avskilt finns flera chambre séparéer att boka för julfirande.
Boka bord
Hallwylska
Hallwylska
Hamngatan 4, Stockholm
På innergården i Hallwylska museet dukas det upp ett klassiskt svenskt julbord i en inglasad vinterträdgård. Här serveras hemlagade delikatesser och makarna von Hallwyls favoriter.
Boka bord
Gamla Enskede Matbod
Gamla Enskede Matbod
Stockholmsvägen 17, Stockholm
Nära och genuint. Endast ett stenkast utanför södertull hittar du denna mysiga kvarterskrog mitt i villaidyllen Enskede. Här serveras ett traditionellt svenskt julbord tillagade med mycket kärlek i intima lokaler.
Boka bord
Rökeriet Fjäderholmarna
Rökeriet Fjäderholmarna
Fjäderholmen 12, Stockholm
Rökt mat och härlig utsikt på Stockholms närmaste skärgårdsö. Här serveras ett klassiskt julbord med allt som hör julen till dessutom finns ett dessertrum och härliga vegetariska julbordsrätter.
Boka bord
Steninge Bruk
Steninge Bruk
Steninge slottsväg 141, Stockholm
I en upprustad gammal stenlada 30 minuter norr om Stockholm ligger Steninge Bruk. När det närmar sig jul serverar de ett traditionellt julbord med allt gott man kan önska sig. Kombinera ett besök här med en promenad i handelsträdgården, titta in i inredningsbutiken eller boka in julbordet samtidigt som en av Sveriges största julmarknader pågår utanför.
Boka bord