Guide
Klassiska julbord

Traditionella julbord i Stockholm 2023

Det vimlar av traditionella julbord både i och utanför Stockholm. Här är våra bästa tips för att hitta ett klassiskt julbord där julstämningen är maximal i allt från mat till musik och känslan. Här finns alla tips du behöver för en julmiddag i Stockholm.

Stockholms bästa traditionella julbord 2023

Boka julbord i Stockholm och njut av hemlagade klassiker i vackra omgivningar.
Gamla Riksarkivet
Gamla Riksarkivet
Birger Jarls Torg 2A, Stockholm
Gamla Riksarkivet, som firar 10 års-jubileum i år, bjuder in till julbord med Niklas Ekstedt. På julbordet hittar du ett brett urval av traditionella klassiker, blandat med några nya modernare versioner. Det finns även ett generöst utbud av vegetariska alternativ. Dessutom kommer tomten på besök varje helg under dagtid, i biosalongen.
Julbord på Ulriksdals Värdshus
Ulriksdals Värdshus
Ulriksdals Slottspark, Stockholm
På Ulriksdals Värdshus har det dukats upp och bjudits in till julbord varje år sedan värdshuset öppnade på 1800-talet. Här serveras ett klassiskt julbord med svenskt kött och noga utvalda råvaror från deras egen odling och andra samarbetsgårdar.
Långholmens Wärdshus
Långholmens Wärdshus
Alstaviksvägen 17, Stockholm
Långholmens Wärdshus serverar ett traditionellt svenskt julbord med god julmat tillagad med omtanke, gjord på fina råvaror, i mysig värdshusmiljö mitt i Stockholm. För er som vill krydda ert julbord ytterligare finns det möjlighet till en guidad tur som tar er igenom fängelsets 250-åriga historia. Visningarna är 30 minuter långa och bokas i förväg.
Karamellan på Drottningholm
Karamellan på Drottningholm
Drottningholms Slott Karamellan 10, Stockholm
Njut av ditt julbord på kunglig mark. På Karamellan lägger de in sillen, gravar laxen och griljerar skinkorna själva för att maximera smakupplevelsen för sina gäster. Här finns också ett stort utbud av vegetariska alternativ eftersom julbordet ska kunna avnjutas av alla.
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Julen hos Mr French bjuder på klassiska Stockholmsomgivningar bland de ruffigt charmiga tullhusen mitt på Skeppsbrokajen. Ett julbord med hemlagade terriner, korvar och köttbullar, som avslutas med ett helt rum fyllt med julgodis. För den skaldjurssugne erbjuder man en speciellt framtagen skaldjursmeny. Allt till doften av granris och vågornas kluckande.
Stortorgskällaren
Stortorgskällaren
Stortorget 7, Stockholm
Hos Stortorgskällaren i Gamla stan är det Plura Jonssons julmat som bjuds, med favoriter från slutet av 1800-talet samt nya rätter. En klassisk julfest, men på Pluras vis med musik, julbordsspecialiteter, julgodis och juldrinkar.
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarna, Stockholm
Fjäderholmarnas Krog serverar ett klassiskt julbord signerat Gert Klötzke, med extra allt men i perfekt storlek på bitarna på buffén. Självklart går Strömma-båtarna med matchande tider till och från julbordet.
Ulla Winbladh
Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
Från och med mitten av november är det julafton varje dag hos Ulla Winbladh på Djurgården. Här är julstämningen på topp med väldoftande gran och tusen juleljus. Maten är klassiska julfavoriter som hemlagad sill, nybakat vörtbröd, dopp i grytan och knäck. Här serveras även ett veganskt julbord.
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Inne i den vackra grosshandlarvillan brinner brasan, glöggdoften sprider sig och ett klassiskt svenskt julbord är uppdukat. Här är julmaten omsorgsfullt tillagad efter klassiska recept och med traditionsenliga råvaror.
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmsvägen 20, Stockholm
I den vackra sekelskiftesvillan råder en magisk julstämning. På menyn finns klassiska julbordsrätter där den helgrillade spädgrisen står i centrum . För de som vill sitta mer avskilt finns flera chambre séparéer att boka för julfirande.
Hallwylska
Hallwylska
Hamngatan 4, Stockholm
På innergården i Hallwylska museet dukas det upp ett klassiskt svenskt julbord i en inglasad vinterträdgård. Här serveras hemlagade delikatesser och makarna von Hallwyls favoriter.
Gamla Enskede Matbod
Gamla Enskede Matbod
Stockholmsvägen 17, Stockholm
Nära och genuint. Endast ett stenkast utanför södertull hittar du denna mysiga kvarterskrog mitt i villaidyllen Enskede. Här serveras ett traditionellt svenskt julbord tillagade med mycket kärlek i intima lokaler.
Rökeriet Fjäderholmarna
Rökeriet Fjäderholmarna
Fjäderholmen 12, Stockholm
Rökt mat och härlig utsikt på Stockholms närmaste skärgårdsö. Här serveras ett klassiskt julbord med allt som hör julen till dessutom finns ett dessertrum och ett veganskt julbord.
Steninge Bruk
Steninge Bruk
Steninge slottsväg 141, Stockholm
I en upprustad gammal stenlada 30 minuter norr om Stockholm ligger Steninge Bruk. När det närmar sig jul serverar de ett traditionellt julbord framför vedgrillen, där även vissa rätter tillagas. Kombinera ett besök här med en promenad i handelsträdgården, titta in i inredningsbutiken eller boka in julbordet samtidigt som en av Sveriges största julmarknader pågår utanför.
Edsbacka krog
Edsbacka Krog
Sollentunavägen 220, Stockholm
Edsbacka Krog serverar ett smak- och traditionsfyllt julbord med utsikt mot Edsviken och Edsbergs slottspark, 20 minuter från Stockholm. Njut av julens smaker och dofter i paviljongen, kammaren, chambren, eller festvåningen.
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Hotellvägen 2, Stockholm
Grand Hotel Saltsjöbaden ligger med gnistrande utsikt över Hotellvikens vatten. Här finns flera barer och restauranger. Följ marschallerna fram till Paviljongen som under julen förvandlas till en mysig glöggstuga. Tända ljus, plädar, julgranar och julmusik omsveper uteserveringen. Uppe i Franska Matsalen dukas det sedan fram ett julbord med sju klassiska serveringar, desserter och julgodis.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 12 sep 2019 (ändrad 27 nov 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in