Guide
Christmas getaway

Julbord med övernattning nära Stockholm 2023

Söker du ett julbord inom räckhåll från Stockholms innerstad, men ändå tillräckligt långt bort för att det där riktiga lugnet ska infinna sig? Här har vi samlat tips på flera trevliga julbordsupplevelser i vackra miljöer med mat, övernattning och härlig julstämning.

Julbord med övernattning nära Stockholm 2023

Åk iväg med din partner, mamma, kompis – eller passa på att slå två flugor i en smäll och kombinera konferensen med lite flärd och god mat.
Villa Källhagen
Villa Källhagen
Djurgårdsbrunnsvägen 10, Stockholm
På Villa Källhagen serveras ett julbord som hyllar traditionen, samtidigt som du blir överraskad av moderna smaker. Självklart finns det även ett generöst dessertbord att avsluta måltiden med. Vill du förlänga kvällen så finns det flera fina hotellrum att boka.
Läs mer
FågelbroHus
FågelbroHus
Fågelbrovägen 20, Stockholm
FågelbroHus är en modern hotell- och mötesanläggning på Värmdo. Njut av glögg, ett klassiskt julbord, den uppvärmda utomhuspoolen, en avkopplande övernattning och en ljuvlig frukostbuffé.
Läs mer
Krusenberg Herrgård
Krusenberg Herrgård
Krusenberg 436, Uppsala
Krusenberg Herrgård ligger i en 1600-talsherrgård vid Mälaren. Här serveras ett klassiskt julbord med mysig julstämning i en miljö med anor och tradition.
Läs mer
1909 Sigtuna Stadshotell
1909 Sigtuna Stadshotell
Stora Nygatan 3, Sigtuna
Upplev mysiga Sigtuna och stadshotellets dignande julbord med extra guldkant. Övernatta sedan i ett vackert femstjärnigt hotellrum, med generös frukost. Sigtuna är dessutom en juldestination med mysiga marknader på flera ställen. Den traditionella julmarknaden i Sigtuna stad är fyra söndagar innan jul.
Läs mer
Smådalarö Gård Hotell & Spa / Brasserie & Bränneri
Smådalarö Gård
Smådalarövägen 100, Stockholm
Smådalarö Gård är ett av Sveriges största spahotell i Stockholms skärgård. Mellan den 1-23 december kan du uppleva en julinspirerad trerättersmiddag i den naturnära skärgårdsmiljön, som börjar med champagnedrinkar i Bloms Bar.
Läs mer
Furusund Värdshus
Furusund Värdshus
Furusunds Strandväg 2, Norrtälje
I Stockholms norra skärgård ligger Furusund Värdshus. De serverar mellan den 24 november - 17 december ett traditionellt julbord gjort från grunden, och traditionsenliga julsånger förhöjer stämningen i huset. Övernattande gäster har även tillgång till deras bastuflotte och utomhusjacuzzi.
Läs mer
Hasselbacken
Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
Hos anrika Hasselbacken på Djurgården bjuds det på julens alla klassiker och ett dignande dessertbord. På julbordets buffé finns även vegetariska läckerheter och överraskningar för alla sinnen. Hasselbacken serverar sitt nytraditionella julbord mellan 24 november - 22 december, samt på julafton.
Läs mer
The Winery Hotel
The Winery Hotel
Rosenborgsgatan 20, Solna, Stockholm
Upplev julen vid ett stenbord i Toscana - fast på The Winery Hotel i Stockholm. Julen i Toscana handlar om vinet, maten, familjen och gemenskapen. Bordet dukas upp med allt det godaste som finns att erbjuda – alltid med vinet i centrum.
Läs mer

Julbord på julafton med övernattning

Varför inte testa en jul långt borta från julstöket? Det kanske inte är så vanligt att fira jul på hotell, men det finns faktiskt flera restauranger på hotell och värdshus som erbjuder julbord på julafton, samt övernattning. Och tänk vad skönt att vakna upp till en härlig hotellfrukost dagen efter dopparedagen...
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 10 sep 2019 (ändrad 24 okt)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in