Guide
Jul på annat vis

Annorlunda julbord i Stockholm 2022

När du vill fira jul – men ändå inte. Här listar vi ett antal goda tips på restauranger i Stockholm som dukar upp kanonfina julbord, men där julegrisen, julegröten eller någon av de andra klassikerna har fått ge plats till maträtter och delikatesser från andra delar av världen. Här är våra bästa tips på julbord med ett internationellt tema.

Annorlunda julbord i Stockholm 2022

Grodan Grev Ture
Grodan
Grev Turegatan 16, Stockholm
På Grev Turegatan dukar Grodan upp till en lite annorlunda jul i sin vackra Vinbar. Med sitt svensk-franska kök fokuserar man på havets läckerheter och kallar det Skaljul. Vill du slippa glögg och pepparkakor är det definitivt hit du ska bege dig för att istället njuta av krispiga Loire-viner, hummer och havets läckerheter.
Boka bord
Växthuset
Växthuset
Hammarby Slussväg 2, Stockholm
Veganer och grönsaksälskare beger sig bäst till Växthuset för att komma i julstämning. Här vill man ta växtbaserad mat till nya höjder och serverar endast biodynamiska viner från Europa. Under december serverar man en set meny på Växthusets vis med nordiska smaker.
Boka bord
Stockholm Fisk
Stockholm Fisk
Vasagatan 1, Stockholm
Renodlade fisk- och skaldjursrestaurangen Stockholm Fisk erbjuder julbord fyllt med det finaste som havet har att tillgå. Här hittar du läckerheter som hummer, ostron, räkor, musslor, löjrom, kungskrabba och massa härliga röror. Efter maten finns det dessertostar och en stor dessertbuffé. Dessutom ingår kaffe på denna älskade Stockholmsinstitution.
Boka bord
Berns Asiatiska Julbord
Berns Asiatiska
Berzelii Park, Stockholm
Fira jul på Berns under kristallkronorna i Stora Salongen! I år dukar de upp till ett asiatiskt julbord. Jul på Berns kan bokas alla dagar i veckan med premiär den första december och final på julafton. En sittning är 2,5 timmar.
Boka bord
Chouchou
Chouchou
Regeringsgatan 48 / Mäster Samuelsgatan 18, Stockholm
Årets grönaste jul firas hos veganska restaurangen Chouchou. Under fyra helger i december dukar de upp ett julbord i växtbaserad tappning.Köttbullar, prinskorvar, auberginesill, karamelliserad tofu, gravad morotslax, griljerat kålrot, långkål, brunkål, rödkål, fantastiska sallader, röror, värmande grytor och mycket, mycket mer.
Boka bord
Le Rouge
Le Rouge
Brunnsgränd 2-4, Stockholm
Samma sammetsröda interiör men Le Rouge har nu en helt ny libanesisk inriktning med underhållning och livemusik från mellanöstern. Menyn består av Meze (smårätter) och flertalet rätter från grillen.
Boka bord
Punk Royale
Punk Royale
Folkungagatan 128, Stockholm
Gör er redo för en julupplevelse utöver det vanliga: ett otraditionellt julbord à la Punk med en julmeny med smaker som förgyller era smaklökar och en servering som ni sent kommer att glömma.
Boka bord