Guide
Chambre séparée

Restaurangerna med chambre séparée i Stockholm

Vilka restauranger har chambre séparée i Stockholm? Vi har samlat krogarna som erbjuder middag i ett chambre séparée – där du och ditt sällskap kan njuta av en middag i en egen del av restaurangen.

Restauranger med chambre séparée på Kungsholmen

Mäster Anders
Mäster Anders
Pipersgatan 1, Stockholm
På den populära kvartersbistron Mäster Anders finns en chambre séparée en trappa ner som rymmer upp till 20 personer. Här njuter du och ditt sällskap av en säsongsbetonad meny med utvalda viner från en välsorterad vinkällare. Ni får en egen kock och kypare som ser till att ni trivs.
Trattorian
Trattorian
Norr Mälarstrand, kajplats 464, Stockholm
En trappa ner från den populära italienaren Trattorian ligger deras chambre séparée La Cucina. Här finns möjlighet att arrangera middagaupplevelser och fester för upp till 64 personer i en alldeles egen lokal. Kontakta restaurangen så kan de hjälpa till att skräddarsy ert evenemang med mat, dryck, servis, bartender och musik.

Restauranger med chambre séparée i Vasastan

Lilla Ego
Lilla Ego
Västmannagatan 69, Stockholm
I Lilla Egos enkla lokal i Vasastan skapas matmagi till ett rimligt pris (med tanke på att det finns Årets kock-vinnare bakom spisarna). Är man ett sällskap om 12-18 personer går det att boka deras chambre séparée i källaren. Där serveras en fast meny till hela sällskapet.
L'Avventura
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
L’Avventura är “italienaren” med extra allt. Fantastisk mat, sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar. Här erbjuds två olika alternativ: Ett “Lady & Lufsen-bord” för 3-5 personer som ligger avskilt en trappa upp från matsalen. Och en helt avskild privat matsal för upp till 12 personer med egen diskret entré om så önskas.
Capannone
Capannone
Roslagsgatan 4, Stockholm
En trappa ner från gatuplan, i Capannones eleganta lokaler, finns en "camera separata" – en chambre séparée på italienska helt enkelt. I en mjuk och ombonad miljö kan ni få en skräddarsydd middag för upp till 20 personer.
Adam/Albin
Adam/Albin
Rådmansgatan 16, Stockholm
Adam/Albin bjuder på levande och lättillgänglig fine dining med nordiska smaker, en gastronomisk middagsupplevelse. Med sitt ursprung i det nordiska köket och med passion för exceptionella råvaror omdefinierar de den exklusiva måltiden i en tid då hållbarhet är viktigare än någonsin. I deras chambre séparée finns det plats för 18 gäster.

Restauranger med chambre séparée på Södermalm

Nytorget 6
Nytorget 6
Nytorget 6, Stockholm
På Nytorget 6 serveras god och vällagad mat från tidig morgon till sen kväll. Det är en restaurang som passar lika bra för en drink i baren, en mysig middag för två eller för kompisgänget som precis startat en helkväll. Den nedre matsalen kan bokas privat för sällskap som vill dinera själva.
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Fotografiska skapar en meny utifrån det nya medvetna köket: Conscious Cuisine, där hela råvaran tas tillvara. För de större sällskapen erbjuds ett exklusivt chambre séparée. Här sitter ni i avskildhet, med Stockholms bästa utsikt. Det serveras en fast meny som består av fyra växträtter samt ett noggrant urval av kött och fisk.
Häktet
Restaurang Häktet
Hornsgatan 82, Stockholm
Här har maten, musiken och drinkarna gjort Häktet till en riktig söderfavorit. I ett rum som vetter mot Hornsgatan finns Häktets egna Chambre séparée för 12–16 matgäster. Matkonceptet är “social dining”, flera rätter serveras och delas mellan sällskapet. I det här rummet kan gästerna själva välja sin egen musik.
Barbro
Barbro
Hornstulls Strand 13, Stockholm
En trappa ner från populära Barbro finns deras chambre séparée “Under Barbro”. Boka för ett festligt firande, en filmvisning, en bokrelease eller något annat som kräver en avskild yta som har allt och lite till. Barbros koncept är asiatiska mellanrätter som beställs till bordet och delas på. På dryckesmenyn finns vin och cocktails samt ett bra urval av sake.

Restauranger med chambre séparée i Stockholm City/Norrmalm

Allegrine
Allegrine
Kammakargatan 22, Stockholm
Danyel Couets franska restaurang är inspirerad av hans egen farmor. Det var i hennes kök i Paris som hans kärlek till rak, enkel fransk mat grundades. I Allegrines chambre séparée kan man få en smak av familjemiddagarna i Paris. Intill det öppna köket finns “Köksbordet”, där man delar på en specialkomponerad meny för 10-12 personer.
TAK
TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
TAK är två våningar fyllda med nordisk-japanska influenser och en stor takterass med utsikt över Stockholm. Här finns två olika chambre séparée där det går att boka frukost, lunch, middag och möten. I restaurangen på plan 13 finns ett chambre séparée för upp till 20 personer och i TAKs barvåning på plan 14 finns det möjlighet att boka för upp till 40 personer.
Farang
Farang
Tulegatan 7, Stockholm
Farang bjuder på en upptäcksresa till de sydostasiatiska matkulturerna med asiatisk sharefood och nyskapande drinkar. I deras chambre séparée tar de emot sällskap på 10-12 personer och en av deras menyer serveras till hela sällskapet.
Taverna Brillo
Taverna Brillo
Sturegatan 6 / Humlegårdsgatan 19, Stockholm
Hos Taverna Brillo serveras rätter inspirerade av hela Medelhavsområdet och den stora matsalen omges av barer som erbjuder pizza och ost och chark. Taverna Brillo erbjuder en privat matsal för festliga tillställningar för större grupper upp till 50 personer.

Restauranger med chambre séparée på Östermalm

Aubergine
Aubergine
Linnégatan 38, Stockholm
Klassiska kvarterskrogen Aubergine på Östermalm har ett eget rum längst in som kan delas av. Här har gästerna en egen ingång från Jungfrugatan och köket har en direktväg in, så det blir som en helt egen restaurang i miniformat.
Grodan Grev Ture
Grodan
Grev Turegatan 16, Stockholm
Grodan är en social mötesplats med sin stimmiga bar och anrika restaurang. Men här finns även några mer avskilda bord (nummer 39 eller 48), som har en privat känsla eftersom det finns väggar som avgränsar från övriga restaurangen. Även vinbaren har ett avskilt bås där du och ditt sällskap kan vara mer för er själva och hela vinbaren för 40 personer går att hyra.
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38, Stockholm
I Nybrogatan 38’s chambre séparée finns plats för upp till 14 personer för alla typer av grupper och tillfällen. En plats för det viktiga affärsmötet, det härliga kompishänget, den efterlängtade släktträffen eller den oförglömliga möhippan. Anledningen till att vilja sitta avskilt på sin favoritrestaurang är många.
Halv Grek Plus Turk
Halv Grek Plus Turk
Jungfrugatan 33, Stockholm
Halv Grek Plus Turk har ett chambre séparée i ett rum precis bredvid restaurangen. Här är det “hemma-hos-miljö” med egen toalett, soffgrupp, stereo där man kan ha egen musik, tv med inbyggd blue-ray, samt kök och bar. Lokalen passar för sällskap på 12-20 personer och vill ha en tillställning där man fritt kan mingla och umgås på sitt eget sätt.
Un Poco
Un Poco
Karlavägen 28, Stockholm
Un Lyxig italienare och chambre séparée är två saker som gör sig bra ihop. Är ni ett sällskap på 10-12 personer har Un Poco ett avskilt rum där gästerna blir serverade en avsmakningsmeny kring ett runt bord i en sober italiensk atmosfär.
Hillenberg
Hillenberg
Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Hos Hillenberg finns tre olika alternativ för chambre séparée. Vinrummet: Här sitter ni 12–16 personer i ett elegant avskilt rum omgivna av vinflaskor. Pinnrummet för medelstora sällskap på 16–24 personer. Är ni ett större sällskap på 25–80 personer ska ni boka Niklas Galleri.
OMAKA
OMAKA
Uggelviksgatan 2C, Stockholm
OMAKA är ett nyöppnat bryggeri och en restaurang. Här breddas synen på öl och smakkombinationer utforskas tillsammans med maten. Restaurangen är inredd som ett vardagsrum med hemma hos-känsla och även deras chambre séparée känns avslappnat och välkomnande. Runt bordet finns plats för upp till 10 personer.
Trattoria Montanari
Trattoria Montanari
Grev Turegatan 56, Stockholm
I ett rum i anslutning till Trattoria Montanari ligger deras mysiga bakficka “Piccolon”. Om man är ett större sällskap kan man antingen bli placerad här eller i Trattorian om man bokar bord. Det är samma meny i båda lokalerna. Lokalen går även att abonnera för slutna sällskap, till exempel en företagslunch eller födelsedagsmiddag.
Copine
Copine
Kommendörsgatan 23, Stockholm
På Jim & Jacobs nyaste krog Copine är det medelhavsmat och barhäng som gäller. Är ni ett större sällskap som vill komma och äta har de flera alternativ för chambre séparée beroende på hur många gäster ni är. Här går det att boka olika privata rum där de serverar en härlig meny.
Grandesse by Caliente
Grandesse By Caliente
Linnégatan 11, Stockholm
Tapas-fusion restaurangen Grandesse By Caliente har en chambre separée i källaren för 12-24 sittande gäster. Här erbjuds en sällskapsmeny att dela på med 8 rätter som är noggrant sammansatta av rätterna från deras tapas-fusion meny, självklart i proportion till sällskapet.
Daphne's
Daphne's
Artillerigatan 56, Stockholm
Daphne’s är ett bistrofierat vardagsrum där alla i kvarteret är välkomna, även hundar. Franska klassiker, cocktails, “plat du jour”, stearinljus, vita linnedukar och en härlig stämning. Här finns även en chambre séparée, men känslan av “ett rum i rummet” är genomgående i hela Daphne’s lokal.
Nalen Restaurang
Nalen
Regeringsgatan 74, Stockholm
Nalens chambre séparée är en plats för 6-8 gäster att njuta av en festlig middag lagad på så stor andel ekologiska och hållbara råvaror som möjligt. Fortsätt kvällen i Nalens klubb eller bar.
Brasserie Bobonne
Brasserie Bobonne
Storgatan 12, Stockholm
Brasserie Bobonne är en genuin fransk kvarterskrog på Östermalm. På menyn som skissas upp på krittavla finns vällagade klassiker som bland annat Moules Marinière och Boeuf Bourguignon. Deras chambre séparée var färdigställt 2022 och har plats för över 20 personer.
Schmaltz Bar & Delicatessen
Schmaltz Bar & Delicatessen
Nybrogatan 19, Stockholm
Populära Schmaltz har en vinkällare för sällskap upp till 12 personer. Där serveras snacks, förrätt, varmrätt & dessert att dela på och ett tillhörande vinpaket med matchande viner. Maten på Schmaltz är influerad av det europeiska- & svenska köket med inspiration från delikulturen i New York.
Napolyon Bistro & Bar
Napolyon Bistro & Bar
Grev Turegatan 15, Stockholm
På Stockholms livligaste gångstråk Grev Turegatan ligger restaurang Napolyon. En modern bistro med svensk melodi och franska ackord. På deras övervåning finns det plats för 12-30 middagsgäster i en avskild miljö. En matsal, exklusivt för ert sällskap.
Oxenstiernan
Oxenstiernan
Storgatan 35C, Stockholm
I Oxenstiernans chambre separée går det att boka in privata middagar, luncher, möten och mindre mingel. Här sitter ni avskilt i ett eget rum med plats för upp till 16 sittande gäster. Det går även att ta med egen musik.
Kasten
Kasten
Fredrikshovsgatan 4, Stockholm
Kasten är ett Parisiskt vattenhål där råvaran har en central plats på tallriken. I den mysiga restaurangen finns ett eget rum, chambre séparée med plats för 6-24 personer. Kasten drivs av Krögarna bakom Jim & Jacob.

Restauranger med chambre séparée i Gamla stan

Österlånggatan 17
Österlånggatan 17
Österlånggatan 17, Stockholm
På Österlånggatan 17 finns ett unikt chambre séparée en trappa upp, förbi den övre matsalen. Här är ett rum som kallas för “Stenbecks rum” eftersom Jan Stenbeck med sällskap brukade sitta där och äta och dricka gott. Rummet är inrett med ett runt bord med plats för 9 personer.
Den Gyldene Freden
Den Gyldene Freden
Österlånggatan 51, Stockholm
Hos en av Stockholms äldsta restauranger finns två olika chambre séparée av olika storlek: Stubeliusrummet en trappa ner eller Bellmanvåningen en trappa upp. Gyldene Freden är en av Stockholms allra äldsta restauranger och hit går du för att uppleva husmanskost i toppklass i en anrik miljö.
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Mister French har öppet 7 dagar i veckan och köket inspireras av gamla franska kolonier. Här får smaklökarna följa med på en resa från Marrakesh marknader till en dimmig by i Vietnam. Förutom att sitta i den stora matsalen, eller i baren, går det också att avnjuta en måltid privat i ett chambre séparée. Behöver ni lite puls är det bara att öppna dörren.
Bistro Marie
Bistro Marie
Stora Nygatan 28, Stockholm
Tidlös bistro med inspiration från det svenska, franska, italienska och amerikanska köket.

Större sällskap

Restauranger som passar för större sällskap och firanden.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in