Boka bord i sista minuten
Affärslunch

- en guide av BokaBord

Upptäck det smartaste sättet att boka bord på Sveriges främsta restauranger. Boka en av restaurangerna nedan direkt, eller gå till vår sökfunktion och välj tid och antal personer, så får du förslag på lediga bord nära dig.

Affärsluncher i Stockholm

Restaurang Hantverket
Restaurang Hantverket
Sturegatan 15, Stockholm
Den eleganta kvarterskrogen Restaurang Hantverket har en avslappnad miljö med rätter som fokuserar just på hantverket. På lunchen serveras en á la carte meny, oftast med klassiska svenska rätter, men ibland även med internationella inslag. Rätterna varierar i storlek och det finns även kaffe och dessert för den som har tid att sitta lite längre.
Riche
Riche
Birger Jarlsgatan 4, Stockholm
På klassiska Stockholmskrogen Riche serveras rätter på första parkett, med utsikt över Stockholms stadsliv. Atmosfären är avslappnad, även om många affärsluncher tar plats här. Menyn består av fransk brasseriemat, såväl som svenska husmansklassiker.
Nalen Restaurang
Nalen Restaurang
Regeringsgatan 74, Stockholm
Den svenska bistron Nalen serverar både lunch och middag med lite extra kärlek för den svenska mattraditionen och hållbarhet. På varje tallrik matchas hög kvalitet med enkla medel i en okonstlad inställning till säsong, mat och råvara.
Aristo
Aristo
Kommendörsgatan 46, Stockholm
Aristo är en modern kvarterskrog och gastronomisk mötesplats vid Karlaplan. Här serveras modern à la carte till lunch, med ny meny varje vecka. Stående på menyn är dock Aristos Biff Minute.
Tranan
Tranan
Karlbergsvägen 14, Stockholm
Stockholmarna har träffats och ätit vällagad mat på Tranan sedan de öppnade år 1929. Deras köttbullar är en riktig klassiker, annars varierar menyn efter säsongens råvaror för att skapa riktigt god husmanskost. Missa inte Tranans teatermeny i tre serveringar för den lite längre affärslunchen.
Skeppsbron 10
Skeppsbron 10
Skeppsbron 10, Stockholm
Skeppsbron 10 serverar innovativa och lekfulla rätter med influenser från hela världen, i en elegant och avslappnad miljö på framsidan av Gamla stan. Varje vecka erbjuds en ny trerättersmeny på lunchen, för den som vill ha lite extra guldkant.
Portal
Portal
Sankt Eriksplan 1, Stockholm
Portal serverar okomplicerad mat, med tydliga smaker och bra råvaror tillsammans med passande dryck – en gastronomisk helhet. Bjud in till ett elegant affärsmöte med moderna europeiska rätter, signerade Klas Lindberg, tidigare vinnare av Årets Kock och tidigare ansvarig för Nobelbanketten. Välj bland rätterna på à la carten, eller satsa på en extra tjusig lunch med den färdigkomponerade trerättersmenyn.
Asian Post Office
Asian Post Office
Regeringsgatan 66, Stockholm
En av Stockholms bredaste asiatiska restauranger med inslag från hela Asien på menyn, samt även från andra delar av världen exempelvis Mellanöstern. Här är det modernt, stilrent och trevlig stämning.
Bistro Arsenalen
Bistro Arsenalen
Arsenalsgatan 3, Stockholm
På Bistro Arsenalen kan du slå dig ner för en affärslunch med inspiration från både Sverige och Sydeuropa. Ät en fast meny i tre rätter, eller beställ lyxiga bistrorätter á la carte. Dessutom finns en champagnebar, om det blir tillfälle att fira.
Grodan Grev Ture
Grodan Grev Ture
Grev Turegatan 16, Stockholm
Klassiska Grodan Grev Ture har ett franskt–svenskt kök där brasseriematen går i husmansstuk. På menyn finns allt från kött och fisk till raggmunk och vegetariska rätter. Här är uteserveringen öppen året om.
TAK
TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
Letar du efter en restaurang med asiatiska smaker som passar för en affärslunch? Då är TAK för dig, högt ovanför Stockholms takåsar. Här serveras nordisk-japanska lunchrätter och varje detalj är ett genuint hantverk med Frida Ronge som kreativ ledare.
Sturehof
Sturehof
Stureplan 2, Stockholm
Sturehof är en traditionstung och modern krogklassiker på en och samma gång. I brasseriet, med svenska influenser och fisk och skaldjur i fokus, serveras både klassiker och nya säsongsbaserade rätter. Inspiration hämtas från världens alla hörn och här kan du diskutera affärer över sätter som ostron, råbiff eller grillad bläckfisk.
Slipen
Slipen
Beckholmsvägen 26, Stockholm
Slipen bjuder in till affärslunch i en vacker miljö i gamla Djurgårdsvarvets lokaler. Under vardagarna erbjuds dagens rätt i form av fisk, kött eller vegetariskt som du kan avnjuta med utsikt över vattnet.
Hillenberg
Hillenberg
Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Hillenberg drivs av stjärnkocken Niklas Ekstedt och på menyn står sydeuropeisk mat som flirtar med Skandinavien. Över lunchen kan ni välja mellan plat du jour eller att beställa från den gedigna à la carte-menyn. På Hillenberg finns gott om plats i rymliga lokaler och läget vid Stureplan är svårslaget.
Spesso
Spesso
Malmskillnadsgatan 38, Stockholm
Spesso är en takrestaurang belägen 18 våningar upp, med italienska smaker. Under lunchen serveras á la carte-rätter samt två olika trerättersmenyer att välja bland. Förutom handgjord pasta finns det även kött, fisk och fågel på menyn.
Lydmar Hotel
Lydmar Hotel
Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm
På ett av stans mest hemtrevliga hotellrestauranger kan du också avnjuta en trevlig affärslunch med rätter som kittlar de flesta smaklökar. På menyn finns svensk-franska rätter som tartar, moules frites och konfiterat kycklinglår.
Seafood Gastro
Seafood Gastro
Södra Blasieholmshamnen 6, Stockholm
Seafood Gastro, Mathias Dahlgrens finkrog på Grand Hôtel, serverar utöver sina avsmakningsmenyer kvällstid även fredagslunch. Liksom kvällsmenyn består lunchen av akvatiska råvaror som lever i, vid eller på friska och hållbara vatten. Välj mellan den fullständiga setmenyn, eller en lite mindre variant.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 14 feb (ändrad 22 apr)

En drink efter maten!

Passa på att ta en drink efter lunchmötet.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in