Guide
Fira födelsedag på krogen

Restauranger för födelsedagsfirande i Stockholm

Söker du en restaurang för ett födelsedagsfirande? Vi har samlat restauranger och dinnerclubs med festligt stämning och riktigt god mat. Här vill du äta middag och stanna efteråt för drinkar i baren eller ända till stängning.

Bästa restaurangerna för födelsedagsfirande i Stockholm – här ska du boka bord för en riktigt bra helkväll:

I den här guiden har vi tagit med restauranger som både erbjuder riktigt god mat och det som behövs för ett lyckat födelsedagsfirande. Här är cocktailmenyn precis lika viktig som middagsmenyn, stämningen är alltid på topp och öppettiderna är generösa.
Asian Post Office
Regeringsgatan 66, Stockholm
Fira din födelsedag bland stora bananpalmer med en högljudd bar, festlig stämning och mat inspirerad av hela Asien – från Beirut till Tokyo. Deras drinkar är lika snygga som goda och maten serveras mitt på bordet för ett mer socialt sätt att äta på.
  • Öppet till 01 på fredagar och lördagar, bokningsbart online för upp till 10 personer.
Boka bord
Häktet
Hornsgatan 82, Stockholm
Häktet är en perfekt plats att både börja och sluta kvällen på. När du kommer in möts du av en stor bar och matsal. Längre in i lokalen finns ytterligare en bar och deras chambre séparée som är ett stort bord som tar upp till 22 personer.  Stämningen och drinkarna gör Häktet till en riktig söderfavorit där kvällarna tenderar att bli sena.
  • Öppet till 03 på helgen, chambre séparée, avsmakningsmeny.
Boka bord
Punk Royale
Folkungagatan 128, Stockholm
Hur beskriver man en krog och matupplevelse som inte liknar någon annan? Punk Royale är den lekfulla lyxkrogen som serverar en avsmakningsmeny du aldrig kommer att glömma. De serverar en avsmakningsmeny som kallas total överkörning och ja, det är ungefär så du kommer känna dig nästa dag – samtidigt som du har upplevt en av dina bästa restaurangupplevelser någonsin. Priset ligger på 1500-1800 kr per person beroende på veckodag. 
  • Avsmakningsmeny, bokningsbart online för upp till 9 personer.
Boka bord
Farang
Tulegatan 7, Stockholm
När du kliver in på Farang möts du av en känsla som är pampig, lyxig och avslappnad på samma gång. Matsalen är en industrilokal på 700 kvadrat. Beställ in olika rätter från deras meny och dela på i sällskapet eller testa någon av deras avsmakningsmenyer. Maten är en modern smakresa till Sydostasien och från deras cocktailbar serveras nyskapande drinkar.
  • Avsmakningsmeny, bra val för den som äter vegetariskt och veganskt.
Boka bord
Surfers
Norrlandsgatan 24, Stockholm
Surfers har flyttat in i Nosh and Chow's townhouse och plötsligt blev det den ultimata restaurangen för ett födelsedagsfirande i Stockholm. Börja med en drink i någon utav barerna och njut sedan av en middag med Surfers Sichuankryddiga rätter. Vill ni fortsätta festen finns det ett dansgolv och stimmiga baren under samma tak. 
  • Sharingmeny, öppet till 02 på fredagar och lördagar. Bokningsbart online för upp till 8 personer.
Boka bord
Supper
Jakobsbergsgatan 17, Stockholm
Hos Supper märks den sydamerikanska inspirationen på atmosfären, cocktailsen och på menyn. Här kan de konsten att hitta den perfekta balansen mellan syrligt och salt. Beställ in olika rätter från menyn som ceviche, sötpotatispommes, tartar, tacos och dela på i ert sällskap. För dig som har varit på Supper för ett tag sen – de har flyttat! Nu finns de på samma plats som Grand Escalier tidigare låg.
  • Öppet till 02 på helgen, bokningsbart online för upp till 10 personer, brunch på helgen.
Boka bord
Riche
Birger Jarlsgatan 4, Stockholm
Riche är precis lika mycket en klassiker som det är ett självklart val för många som fick börja gå ut på krogen för ett par år sedan. Här finns det alltid trångt i baren och det serveras nyskakade drinkar och bubbel från öppning till stängning. Menyn innehåller mestadels säkra kort som lyxig husmanskost, råbiff eller skaldjur. 
  • Öppet till 02 onsdagar-lördagar. Bokningsbart online för upp till 8 personer.
Boka bord
Berns
Berzelii Park, Stockholm
Det är något i luften på Berns som skvallrar om att det blir en bra kväll. Nu har Berns Asiatiska öppnat upp igen efter ett års paus. De bjuder på smaker från Asiens alla hörn och grymma cocktails. 
Boka bord
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
L'Avventura har verkligen tagit "italienaren" till en ny nivå med en lyxigt inredd lokal, italiensk mat när den är som bäst och en nästan magisk stämning. Missa inte de härliga barerna som passar bra för ett glas innan middagen eller lite mer elegant AW-häng. 
Boka bord
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 20 sep 2021 (ändrad 14 sep)

Barhäng

Barer i Stockholm att starta kvällen på (och kanske hänga kvar hela kvällen).