Guide
Asiatiskt i Stockholm

Bra asiatiska restauranger i Stockholm

Asien är världens största världsdel och det asiatiska köket är brett med många olika spännande inriktningar. Nedan hittar du några av Stockholms bästa asiatiska restauranger.

Guide till asiatiska restauranger i Stockholm

Minh Mat
Minh Mat
Odengatan 94, Stockholm
Omåttligt populär kvarterskrog med humana priser.  Här hittar du genuina vietnamesiska rätter tillagade med mycket kärlek och omtanke. Atmosfären är lugn och avkopplande och hela lokalen genomsyras av sydostasiatiska influenser.
Boka bord
Farang
Farang
Tulegatan 7, Stockholm
Farang erbjuder en riktig smakexplosion från Asien i sann sharefood-anda i en före detta industrilokal.  Menyn är riktigt stor och erbjuder flera välkomponerade avsmakningsmenyer (även vegetariskt) men också diverse rätter som kan delas av sällskapet. Missa heller inte baren där det serveras fräscha och spännande cocktails.
Boka bord
Barbro
Barbro
Hornstulls Strand 13, Stockholm
Hyllad bar och restaurang som ligger under Liljeholmsbron och serverar japansk/asiatisk mat i sann hipsteranda. Här finns flera olika sharefood-rätter som till exempel otoro, biffsashimi och tempurafriterad spicy tuna. På menyn finns också en väl tilltagen avsmakningsmeny.
Boka bord
Kasai
Kasai
Linnegatan 18, Stockholm
En dinner club i modern asianfusion-tappning som övergår till en nattklubb av internationellt snitt när middagen börjar närma sig sitt slut. Kasai erbjuder flera oförglömliga middagsupplevelser med olika shower och avskilda rum. Missa inte den härliga japanska trädgården som finns på innergården sommartid.
Boka bord
Berns Asiatiska
Berns
Berzelii Park, Stockholm
En institution på Stockholms restaurangscen som alltid levererar. I över 70 år har Berns Asiatiska serverat utsökt asiatisk mat i olika former. Slå dig ned och insup atmosfären i de legendariska lokalerna under de stora kristallkronorna och dröm dig bort till fjärran östern.
Boka bord
Asian Post Office
Asian Post Office
Regeringsgatan 66, Stockholm
En av Stockholms bredaste asiatiska restauranger som inte bara serverar mat från det som traditionellt förknippas med asiatisk mat. Här hittar du inslag från hela Asien på menyn, även från exempelvis Mellanöstern. Gänget bakom APO driver även restaurang Supper och den sköna och avslappnade attityden och atmosfären känns igen därifrån.
Boka bord
Sushi Sho
Sushi Sho
Upplandsgatan 45, Stockholm
En sushismaksensation med plats för endast 16 gäster och en av få asiatiska restauranger i Sverige med en stjärna i Guide Michelin. På Sushi Sho serveras "edomae sushi" vilket innebär att den tillagas på samma sätt och tradition som i Tokyo. Här väljer och tillagar kocken det som är bäst för tillfället och du presenteras för en servering i taget.
Boka bord