Filter
Det är verkligen något extra med ett restaurangbesök vid chef's table. Att kunna se hur rätterna skapas och sedan känna smaken. I den här guiden har vi samlat restaurangerna där du kan uppleva finsushi från chef's table. Omakase är ett japanskt uttryck som betyder ”det är upp till dig”. Du lämnar valet helt i kockarnas händer och får en unik matupplevelse.
Förr i tiden hade sushibarer i Japan ingen meny utan du satte dig i baren och blev serverad det bästa de hade för dagen. Den internationella trenden med chef's table är något som syns mer och mer i Stockholm de senaste åren. Med chef's table menas restauranger som har bord i anslutning till köket, oftast med höga barstolar men inte alltid.
Lite hemlig finsushi på Södermalm. På Timmermansgatan gömmer sig Washoku TOMO i en liten lokal där det serveras sushi enligt den japanska kaiseki-traditionen. Hyllad om och om igen och verkligen ett måste om du uppskattar riktigt bra sushi.
Hos Soyokaze serveras Omakase, kockens val av rätter, under två sittningar per kväll. En middag på Soyokaze är en exklusiv upplevelse med endast 12 platser i lokalen. Ett hantverk med råvaror av allra högsta kvalitet.
Läs mer: Bra asiatiska restauranger i Stockholm värda ett besök genast