Guide
Sushi från chef's table

Chef's table Stockholm – omakase-sushi på första parkett

Det är verkligen något extra med ett restaurangbesök vid chef's table. Att kunna se hur rätterna skapas och sedan känna smaken. I den här guiden har vi samlat restaurangerna där du kan uppleva finsushi från chef's table. Omakase är ett japanskt uttryck som betyder ”det är upp till dig”. Du lämnar valet helt i kockarnas händer och får en unik matupplevelse.
Förr i tiden hade sushibarer i Japan ingen meny utan du satte dig i baren och blev serverad det bästa de hade för dagen. Den internationella trenden med chef's table är något som syns mer och mer i Stockholm de senaste åren. Med chef's table menas restauranger som har bord i anslutning till köket, oftast med höga barstolar men inte alltid.

Guide till Omakase i Stockholm:

Dashi
Dashi
Rådmansgatan 23, Stockholm
Dashi fokuserar på smaker och traditioner från den japanska matkulturen och livsstilen. Stämningen i restaurangen är livfull, unik och noga avvägd upplevelse. De har 8 platser runt baren framför kockarna och serverar en "Osusume", rekommenderad, avsmakningsmeny.
Boka bord
Sushi Sho
Sushi Sho
Upplandsgatan 45, Stockholm
På Sushi Sho serveras Omakase+Tsumami, vilket innebär att kocken väljer och tillagar det som är bäst för tillfället i en servering i taget. Råvarorna är främst skandinaviska och europeiska. Lokalen är liten och intim med rum för endast 16 sittplatser.
Boka bord
Minako
Minako
Västmannagatan 48, Stockholm
Jashim Uddin lämnade Bangladesh för att studera i Tokyo och återvände hem sju år senare som tränad sushikock. Efter bara några dagar gick nästa flyttlass till Stockholm och öppnade hyllade Minako vid Odenplan. Här serveras en prisvärd omakase-meny.
Boka bord
Nana Omakase
Nana Omakase
Västmannagatan 17, Stockholm
Hos Nana sitter du vid matbaren och låter smaklökarna fröjdas i en finstämd och spännande matupplevelse. Ägaren Jonas Bokedal bjuder in till en enmansshow av sällan skådat slag där råvarorna är i världsklass. Här serveras säsongens bästa rätter i en japansk-nordisk upplevelse på bästa chef's table-manér.
Boka bord
Soyokaze
Soyokaze
Sergelgatan 18, Stockholm
Hos Soyokaze serveras Omakase, kockens val av rätter, under två sittningar per kväll. En middag på Soyokaze är en exklusiv upplevelse med endast 12 platser i lokalen. Ett hantverk med råvaror av allra högsta kvalitet.
Boka bord
TAK
Unn/TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
I anslutning till syskonkrogen Tak ligger Unn, en liten krog där kocken serverar en omakasemeny efter säsong och råvaror, allt regissserat av Frida Ronge efter devisen "nordiska råvaror tillagat med japanska tekniker".
Boka bord

Chef's table i Stockholm

Andra restauranger som har chef's table.