Guide
Uteservering

Mysiga uteserveringar i Stockholm – som passar i alla väder

Så fort våren och sommaren är här vill vi kunna äta och dricka ute. Men en sak är säker: det finns ingen solgaranti. Här är uteserveringarna som har tak, markis och infravärme för regniga och blåsiga dagar.

Mysiga uteserveringar för alla väder

Trotsa vädret och ta den där aw:n eller middagen ute.
Strandvägen 1
Strandvägen 1
Strandvägen 1, Stockholm
Den inglasade uteserveringen ligger på första parkett med utsikt över både Strandvägens vimmel och vattnet. De har öppet för lunch, middag och på helgen en populär brunch. På menyn finns amerikanska, franska och svenska smaker.
TAK
Tak
Brunkebergstorg 4, Stockholm
Tak har blivit en av Stockholms mest kända uteserveringar med en stor terrass som har en oslagbar utsikt över stan. Efter sommarens soliga dagar glasar de in terrassen och det går att fortsätta skåla och äta ute även de kallare månaderna.
Florentine
Florentine
Folkungagatan 44, Stockholm
På Florentine är det alltid fest, en italiensk och glamorös fest för att vara exakt. Det inglasade rummet där uteserveringen ligger är uppvärmt året runt. Drick cocktails och njut av antipasto, pizza och pasta året runt.
Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
Artilleriet ligger mitt på Östermalm, ändå är det många som har svårt att hitta hit. Den här gömda pärlan har både infravärmare och stora parasoll dessutom en hyllad cocktailbar.
Taverna Brillo
Taverna Brillo
Sturegatan 6 / Humlegårdsgatan 19, Stockholm
Taverna Brillo är ett brasserie med en fusion av smaker från hela Medelhavsregionen. Här skapas rätter från grunden med noga utvalda råvaror. På menyn finns både klassiska favoriter och innovativa rätter, som du kan avnjuta på uteserveringen som har väggar av glas och tak av markiser.
Restaurang Hantverket
Hantverket
Sturegatan 19, Stockholm
Den lummiga uteserveringen utanför Hantverket är rustat för kvällsbris och regniga dagar. Här har de markiser, infravärmare och filtar. Deras à la carte-meny är lättillgängligt och enkel och består av rätter i mellanstorlek.
Grodan Grev Ture
Grodan
Grev Turegatan 16, Stockholm
Hos Östermalmsklassikern Grodan är uteserveringen öppet året om. Hit kommer du lika gärna för en trerättersmiddag som att hänga med vännerna över ett glas och spana på folk som går förbi.
Hallwylska
Hallwylska
Hamngatan 4, Stockholm
På Hallwylska sitter du utomhus, fast inomhus. Inne på Hallwylska museets innergård finns en bar, flera sittplatser, värmelampor och ett enormt segel som skyddar dig mot regn och rusk. Ta en väl skakad drink, bubbel och ostron eller kanske en hel måltid under Hallwylskas egna himmel.
Noema
Noema
Birger Jarlsgatan 64, Stockholm
Noema bjuder in till gastronomisk kreativitet och elegans, här serveras snacks och rätter med inspiration från hela världen. På den inglasade uteserveringen finns plats både på soliga och mindre soliga dagar.
Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
Bleck bjuder på härligt häng hela året runt. Från den inglasade uteserveringen kan du se årstiderna förändras i Blecktornsparken utanför. Alltid god mat, kall dryck och grym stämning.
Surfers Stockholm
Surfers
Norrlandsgatan 24, Stockholm
Surfers innergård är en härlig kinesisk trädgård med cocktailbar. Ett besök här är ett måste för den som gillar kinesisk mat. Glöm inte att boka bord då det ofta är fullbokat.
Marco's
Marco's
Torbjörn Klockares gata 1, Stockholm
Marco's är en kvarterskrog i Vasastan med skön stämning. Här möter Italien Asien och du kan äta allt från sushi och burgare till pasta och pizza. Sippa cocktails på den inglasade uteserveringen och dela på mellanrätter.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 6 maj

Takterrasser i Stockholm

Häng på uteservering med utsikt över hela stan.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in