Stockholm
Krogtips Stockholm

Restaurang Stockholm – 10 restauranger du inte får missa

Ska du ut och äta middag i Stockholm? Här är våra bästa restaurangtips just nu! I den här guiden har vi samlat restaurangerna som förtjänar ett besök genast.

Middag i Stockholm

Här finns tips på flera av Stockholms bästa restauranger 2024.
Frantzén
Frantzén
Klara Norra Kyrkogata 26, Stockholm
Sveriges enda restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin. Ett besök här är ett perfekt minne för livet. Mottagandet, maten, servicen, inramningen, you name it. Frantzén tar fine dining till en ny nivå på ett kul och lustfyllt sätt och inte så stelt och traditionellt som det lätt kan bli när man är på den här nivån.
Lilla Ego
Lilla Ego
Västmannagatan 69, Stockholm
Att en restaurang är fullbokad måste väl egentligen bara betyda en sak: här serveras riktigt bra mat kväll efter kväll. På Lilla Ego ligger fokus på just maten. I den enkla lokalen vid Odenplan får gästen njuta av nyskapande rätter med råvaror av hög kvalitet.
Punk Royale
Punk Royale
Folkungagatan 128, Stockholm
Punk Royale är en lekfull lyxkrog med en avsmakningsmeny du aldrig kommer att glömma. Förbered er på en meny med smaker som förgyller era smaklökar och en servering som ni sent kommer att glömma. Royale-menyn består av fler rätter än du kan hålla räkningen på med tillhörande, väl avvägt dryckespaket. Borden släpps med en månads framförhållning.
L'Avventura
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
Pampig och ståtlig men ändå familjär italienare i regi av Stureplansgruppen tillsammans med krögare Karl Ljung. Lyxig känsla i stora och luftiga lokaler. Missa inte de härliga barerna som passar bra för ett glas innan middagen eller lite mer elegant AW-häng.
Allegrine
Allegrine
Kammakargatan 22, Stockholm
Restaurang Allegrine, är uppkallad efter Danyel Couets farmor. Här äter du mat med tydlig grund i det franska och tolkad på Daniels vis i en lokal som känns som en lyxig fransk bistro. Mittemot ligger bakfickan Bar Étable, en enklare vinbar och värt ett besök såklart.
Restaurang AG
Restaurang AG
Kronobergsgatan 37, Stockholm
Gillar du kött av absolut högsta klass? Då är AG restaurangen för dig. Hos AG hittar du både en stor och härlig matsal men de har också en bar där du kan ta en drink eller en öl och äta tapas. Tapasbaren är perfekt för AW med kollegorna eller att möta upp kompisgänget före en kväll på stan.
DoMa
DoMa
Nybrogatan 48, Stockholm
I ett gammalt tryckeri på Nybrogatan ligger DoMa, en hemtrevlig restaurang med en spännande meny. Paret Dorotea Malmegård och Viktor Lejon har i flera år drivit DoMa som hemmakrog men driver idag restaurang i egen lokal. Hit går du för att äta med vännerna, familjen eller varför inte komma själv? Du kommer trivas oavsett.
Restaurang Hantverket
Hantverket
Sturegatan 19, Stockholm
På Hantverket lever kockarna för att laga god mat från grunden med hjärta, själ, handgripligen med sina flinka händer, precis som alla riktiga hantverkare jobbar. Menyn som serveras är lättillgängligt och enkel, restaurangen är en plats för goda grannar och levnadsglada stockholmare att mötas.
Adam/Albin
Adam/Albin
Rådmansgatan 16, Stockholm
Kockduons stjärnkrog med levande och lättillgänglig fine dining med nordiska smaker. Ett besök här är verkligen något extra i allt från service, mat och atmosfär.
Ett Hem
Ett Hem är ett personligt lyxhotell i Lärkstan. Här är allt genomtänkt i minsta detalj och ett besök här är utan tvekan oförglömligt. Här finns en exklusiv och småskalig restaurang som serverar en prisvärd avsmakningsmeny. 2022 öppnade de en ny restaurangdel och välkomnar ännu fler gäster som inte bor på hotellet.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 18 mar (ändrad 9 apr)

Michelinkrogar

Restauranger med minst en stjärna i Guide Michelin.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in