Guide
Bra barer i Stockholm

Bra barer i Stockholm – med både mat och dryck i fokus

Tillhör du också dem som gillar att ta en härlig drink eller en god öl innan middagen? Här är en guide över några av Stockholms bästa barer som också kan erbjuda en riktigt god middag. Kombinationen av barhäng och middag borgar för en grym helkväll för dig och ditt sällskap.

Bra barer i Stockholm – för dig som vill ta ett glas innan eller efter maten

Många restauranger erbjuder också bra barer och det är ett kul sätt att inleda kvällen på med nära och kära innan man slår sig ned till bords. Eller varför inte runda av kvällen med några drinkar? Efter en trevlig middag kan det vara härligt att sitta kvar och prata en stund. 
Tjoget
Tjoget
Hornsbruksgatan 24, Stockholm
Tjoget har i flera år i rad tagit en plats på listan ”The World's 50 Best Bars”. Och det är verkligen en sann konst att både skaka bäst drinkar och skapa en skön atmosfär. Dessutom har de riktigt bra mat och generösa öppettider. 
Boka bord
Mellqvist MatBar
Mellqvist MatBar
Rörstrandsgatan 6, Stockholm
Hos Mellqvist Matbar finns spanska viner och pintxos till sent, en föränderlig matmeny i en fartfylld atmosfär. I baren skakas spanska tolkningar på klassiska drinkar.
Boka bord
Hillenberg
Hillenberg
Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Hillenberg serverar lunch, brunch, cocktails och långa middagar i regi av stjärnkocken Niklas Ekstedt.  I den mysiga bardelen kan ni slå er ner med en drink eller ett glas vin utan att äta. Eller så stannar ni kvar för en spontan middag. Det finns många goda alternativ att välja på i à la carte-menyn.
Boka bord
Brasserie Astoria
Astoria
Nybrogatan 15, Stockholm
Astoria har en grönskande bardel en trappa ner med en ambitiös klassisk cocktailmeny, väl valda viner, ölsorter och DJs. Här finns flera drop-in-platser. Här serveras även den stora à la carte-menyn.
Boka bord
Bar Nombre
Bar Nombre
Odengatan 36, Stockholm
Hos Bar Nombre hittar du spanska viner, mycket öl och modern mat med spanska influenser. Ät en avsmakningsmeny vid chefs table, testa lite chark med ett gott glas vin eller ha en helkväll med drinkar i baren.
Boka bord
Grus Grus Vinbaren
Grus Grus Vinbaren
Karlbergsvägen 14, Stockholm
Hos Grus Grus Vinbaren finns, förutom otroligt många bra viner, vinkunnig personal och trevliga vinprovningar, en meny med så mycket gott att det är svårt att välja.
Boka bord
NOOK
NOOK
Rosenlundsgatan 33, Stockholm
På övervåningen i NOOKs nya lokaler på Rosenlundsgatan är stämningen och konceptet lite som baren på deras tidigare adress på Åsögatan. Här finns härliga snacks, goda varmrätter och massor av gott att dricka.
Boka bord
Riche Lilla Baren
Riche Lilla Baren & Riche Fenix
Birger Jarlsgatan 4, Stockholm
Lilla Baren är Riches bakficka. Menyn är densamma som serveras på Riche, svenska klassiker mixat med franska inslag men baren är ännu stimmigare och ju längre kvällen går, lite stökigare. Riche Fenix är systerkrogen på Söder som har nästan samma publik och vibb. Där går det däremot inte att boka bord.
Boka bord
Marco's
Marcos
Torbjörn Klockares gata 1, Stockholm
Avslappnad stämning, riktigt bra drinkar och nästan alltid fullt med folk från aw-tid till stängning. Menyn är bred med mat från olika delar av världen. På sommaren finns en solig uteservering.
Boka bord
Boqueria
Boqueria
Jakobsbergsgatan 17, Stockholm
Boqueria är den populära mötesplatsen för trevligt barhäng och goda tapas, pintxos och delikatesser från den spanska matkulturen. Restaurangen har ett öppet kök och i matsalen är det en härligt stimmig stämning, precis som i en spansk Boqueria.
Boka bord
TAK
TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
52 meter ovanför Brunkebergstorg ligger TAKs bar med fokus på cocktails med nordiska och japanska smaker. Ta en drink med en vidunderlig utsikt eller kombinera utsikten och de goda drinkarna med en middag på någon av TAKs tre restauranger.
Boka bord
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 20 sep 2022 (ändrad 15 maj)

Hyllade cocktailbarer

Prisbelönta cocktailbarer i Stockholm.