Stockholm
Soliga takbarer

Soliga takterrasser – rooftop-barer i Stockholm

Upptäck Stockholms takbarer! De senaste åren har utbudet bland stans rooftop barer vuxit och plötsligt kan Stockholm stoltsera med flera cocktaillounger, lyxiga pooler och somriga klubbar med panoramavy.

Soliga takterrasser i Stockholm

Ta hissen upp till en rooftop bar och njut av solen med ett glas i handen och den bästa utsikten över staden.
3sixty Skybar
3sixty Skybar
Sjövikskajen 48, Stockholm
3Sixty Restaurant, Skybar & Living Room är en restaurang högst upp i en av skyskraporna på Liljeholmskajen. 25 våningar över marken kan du njuta av en riktigt bra utsikt, där den inglasade restaurangen erbjuder 360 graders vy över Stockholm och Årstaviken. I restaurangen finns 100 sittplatser samt en terrass i söderläge och du kan boka bord eller komma spontant på dropin.
Freyja
Freyja
Hornsgatan 18, Stockholm
Söder är namnet på Freyjas stora takterrass med plats för 400 personer panoramautsikt över Stockholm. Räkna med olika livespelningar, konstutställningar och dans på terrassen.
Bank Hotel
Le Hibou
Arsenalsgatan 6, Stockholm
På den översta våningen i Bank Hotel ligger cocktailbaren Le Hibou. En hotellbar och två terrasser perfekta för mingel med lika vacker utsikt som trevlig interiör. Hit går du lika gärna för en fördrink som för en helkväll med middag i hotellets restaurang Bonnies.
Pelago
På Katarinahusets tak ligger nu takterrassen Pelago, systerkrog till Gondolen och Café Klotet som ligger i samma hus. Här serveras mat från den fem meter långa grillen och väl kyld dryck - allt med en riktigt bra utsikt över stan.
Urban Deli Sveavägen
Takpark by Urban Deli
Sveavägen 44, Stockholm
Tar du hissen upp från Urban Deli Sveavägen når du en av Stockholms största takterrasser. Hela taket är en grön oas med lummig parkkänsla, två barer och en inglasad paviljong. Rooftop baren är öppet året runt men lite extra härlig under sommaren med fullspäckat schema med DJ:s och liveuppträdanden.
Sjöstaden Skybar
Sjöstaden Skybar
Hammarby allé 12B, Stockholm
I Hammarby sjöstad, på 28:e våningen och 102 meter upp, ligger takbaren Sjöstaden Skybar med en milsvid utsikt över Stockholm och vattnet. I deras utebar på terrassen är det en härlig loungekänsla. Här äter man smårätter och grillat och dricker somriga drinkar, bubbligt vin och iskall öl.
Hotel At Six
SUS – Stockholm Under Stjärnorna
Brunkebergstorg 6, Stockholm
SUS är en vibrerande takterrass som ligger ovanpå Hotel At Six med magisk utsikt. I den moderna takparken serveras drinkar och DJ:s spelar under hela våren och sommaren. Är du gäst på hotellet har du förtur till rooftop baren och kan gå förbi kön som ringlar sig genom Brunkebergstorg.
TAK
TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
52 meter ovanför Brunkebergstorg ligger TAK med dunderutsikt och fokus på cocktails med nordiska och japanska smaker. Deras takterrass är öppet året om men skiftar fokus efter årstid, från soligt och somrigt till att flytta in i den inglasade delen under höst- och gnistrande vinterkvällar.
Basta Stockholm
Basta
Klarabergsgatan 50, Stockholm
Med gulvitrandiga markiser och bästa solläge mitt i city hittar du Bastas uteservering i två väderstreck. Maten är italiensk, känslan är inspirerad av Paris och stämningen är en av sommar-Stockholms bästa när det närmar sig AW-tider.
The Winery Hotel
The Winery Hotel
Rosenborgsgatan 20, Solna, Stockholm
Winery Rooftop Terrace är en tokhyllad takbar som fått uppmärksamhet av internationell media som Forbes och Vogue. Uppe på taket finns fantastisk utsikt, en pool och sköna solstolar. Ta ett glas vin från hotellets egen vingård i härligt sällskap av solnedgången.
Spesso
Spesso & Tetto
Malmskillnadsgatan 38, Stockholm
Den hyllade italienaren Spesso kan stoltsera med en rooftop bar med mäktig utsikt över Stockholm. Tillsammans med grannbaren och terrassen Tetto är det ett måste att ta hissen upp hit under våren och sommaren. Här finns utsikten, drinkarna, maten, musiken och stämningen.
Naboterrassen
Naboterrassen
Regeringsgatan 47, Stockholm
Mitt i city på NK Parkadens tak ligger Naboterrassen. Ta hissen upp för lunch, middag, drinkar och festlig stämning med Stockholms mest ikoniska landmärken som kuliss.
Lydmar Hotel
Lydmar Hotel
Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm
På på väg ut mot Skeppsbron liggerr Lydmar Hotel med en härlig parisisk terrass några trappor upp. Lyssna på bra musik och sippa cocktails i en avslappnad lyxig atmosfär.
Solstugan
Solstugan
Snoilskyvägen 37, Stockholm
Lite gömt uppe på Fredhällsklipporna ligger Solstugan. På deras terrasser är det sol hela dagen och vacker utsikt över Mälaren. Kommer regnet skjuter de ut tak över terrasserna.
Terrassbaren Scandic Anglais
Stureplans "hemligaste" takbar gömmer sig på sjunde våningen i Scandic Anglais. Rooftop baren ligger i bästa solläge med utsikt över Humlegården och Östermalms takåsar och håller öppet maj till september.
The Sparrow Wine Bar & Bistro
Sparrow Wine Bar & Bistro
Birger Jarlsgatan 24, Stockholm
Le Garden ligger en trappa upp på Sparrow Wine Bar & Bistros lilla innergård. Sommartid är det en förlängning av vinbaren där man kan njuta av goda viner, snacks eller något matigare från menyn.
The Nest Cocktail Lounge
Downtown Campers takbar, The Nest Cocktail Lounge, håller öppet från eftermiddag till sen kväll och serverar signaturcocktails, snacks och fräscha mocktails till en av Stockholms bästa utsikter. Förutom cocktailbar finns även en hälsoavdelning och takpool.
Arc Rooftop
Arc Rooftop ligger ovanpå hotellet Blique by Nobis och är en takbar i två våningar med perfekt kvällssol. Här börjar gärna kvällen eller rundas av med en aw eller fördrink i en modern avslappnad miljö med 360-vyer över Stockholms hustak.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 10 apr (ändrad 23 maj)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in