Guide
Somriga tips i huvudstaden

Här är Stockholms härligaste sommarrestauranger

Här hittar du Stockholms somrigaste restauranger! Stockholms unika miljö med vatten och grönområden gör staden till en perfekt plats för sommarkrogar. Men även mitt i city finns en hel del restauranger med den där extra härliga sommarkänslan.

Sommarrestauranger på och kring Södermalm

Bleck
Bleck
Katarina Bangata 68, Stockholm
Lokalerna var för inte alltför länge sedan intet mer än en redskapsbod för parkarbetare. Men det soliga läget är förmodligen Södermalms allra bästa för en eftermiddagsöl. Inte blir det sämre av det stora trädäcket som byggdes till för några år sedan och har gjort Bleck till AW-platsen nummer ett. Missa inte heller maten som även den håller en hög nivå. Södermalms kanske allra soligaste läge för en AW.
Boka bord
Restaurang Göteborg
Restaurang Göteborg
Midskeppsgatan 31, Stockholm
Till Restaurang Göteborg kan du åka bil, båt eller spårvagn. Ja, alltså tvärbanan då. Med sitt unika läge i Sickla Kanal ligger det perfekt för lata dagar i solen tillsammans med utsikt över inloppet till Stockholm. Det soldränkta trädäcket gör sig utmärkt för lata eftermiddagar i solen.
Boka bord
Växthuset
Växthuset & Trädgården
Hammarby Slussväg 2, Stockholm
Växthuset är Stockholms kanske allra mest ambitiösa växtbaserade restaurang. Sommartid flyttar delar av restaurangen ut i Trädgården och en lättare variant av menyn sköljs ner med naturviner och till ljudet av festfolket som börjar ta plats på uteklubben under Skanstullsbron. Stans bästa växtbaserade cocktails?
Boka bord
Långholmens Wärdshus
Långholmens Wärdshus
Alstaviksvägen 17, Stockholm
I en malmgård från 1670 ligger Långholmens Wärdshus. Wärdshuset är ett perfekt stopp på helgpromenaden, men också värt en omväg i sig, framför allt på sommaren då den mysiga uteserveringen öppnat. Håll utkik efter en av restaurangens populära grillkvällar! Om solen blir alltför varm är det nära till ett dopp i Mälaren.
Boka bord

Sommarrestauranger i City och Gamla stan

TAK
TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
14 våningar upp och med en oslagbar utsikt över centrala Stockholms takåsar är det lätt att tillbringa en vacker sommardag. Ännu bättre blir det av att maten och barerna på TAK, på toppen av lyxhotellet At Six, håller minst lika hög kvalitet som utsikten. Två våningar fyllda av japanska delikatesser och en härlig takterrass väntar dig som tar hissen (eller trapporna...) upp. TAKs kreative ledare Frida Ronges prägel finns som en röd tråd genom alla menyer.
Boka bord
Urban Deli Sveavägen
Urban Deli Sveavägen
Sveavägen 44, Stockholm
Ont om somriga vattenhål mitt i bullrande city? Inte om man letar på höjden istället. På 9:e våningen ligger Urban Deli Sveavägens takpark. Här finns bar och uteplats med mat från saluhallen i bottenplan. Gott om plats för överhettade citybesökare i behov av en svalkande paus.
Boka bord

Sommarrestauranger på Östermalm och Djurgården

Artilleriet
Artilleriet
Artillerigatan 13, Stockholm
På den lika okända som storslagna innergården till Armémuseum hittar du Restaurang Artilleriet med tillhörande uteservering, en utmärkt plats att inta en sommarmåltid. Uteserveringen har 80 sittplatser och du som hellre sitter inomhus har fantastiska lokaler med stora fönster att se fram emot. Artilleriet har blivit utnämnd till en av Stockholms hundvänligaste krogar.
Boka bord
Ångbåtsbryggan
Ångbåtsbryggan
Strandvägen, kajplats 18, Stockholm
Gamla Ångbåtsbryggan är både museum och restaurang, men på vår, sommar och tidig höst kommer vi främst hit för bubbel och fina skaldjur på pontonen. På senare tid har pontonen utrustats med bättre skydd mot väder och vind, så även en regnig dag kan du smita in från Strandvägen på ett besök. Som en del av Melanders Group har Ångbåtsbryggan tillgång till fantastiska skaldjur.
Boka bord
Ulla Winbladh
Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
Sommarkrogsklassiker på Djurgården. Ulla Winbladhs uteservering är populär bland både stockholmare och turister, men har ändå nästan alltid plats. På menyn finns klassisk svensk värdshusmat. Många tar med utländska vänner hit för att fira svenska högtider som nationaldagen och midsommar.Ständigt populär sommarkrog för både stockholmare och turister.
Boka bord

Sommarrestauranger på Kungsholmen

Pontonen
Pontonen
Norr Mälarstrand Kajplats 464, Stockholm
Med stans kanska allra bästa solläge och helt omgiven av vatten är Pontonen en given sommardestination. Bara några meter från storstadspulsen men ändå med en känsla av semester njuter du här av allt från en eftermiddagsespresso till after work och sena sommarnätter med puls. Puls möter lugn och ett överflöd av solsken.
Boka bord
Piren Restaurang & Bar
Piren
Kristinebergs Strand 2, Stockholm
Restaurang Piren hittar du längst ut på Kungsholmen i Kristineberg. Här serveras franskt och husman med en fantastisk utsikt över delar av Ulvsundasjön och Traneberg tvärsöver vattnet. Perfekt för att bara hänga med en drink eller en middag för större sällskap. Piren är väldigt barnvänligt.
Boka bord

Sommarrestauranger utanför tullarna

Sjöpaviljongen
Sjöpaviljongen
Tranebergsstrand 4, Stockholm
Om du tar gröna linjen västerut i 10-15 minuter kan du lämna citypulsen bakom dig och istället hamna i vad som nästan skulle kunna kallas skärgård. Med Essingefjärden glittrande utanför får du på Sjöpaviljongen en känsla av att vara betydligt längre bort än vad du är. 
Boka bord
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmsvägen 20, Stockholm
Bara ett stenkast från city hittar du denna pärla på sin alldeles egna ö. Restaurangen är inhyst i en gammal sekelskiftesvilla och här serveras europeisk mat med en stor portion kärlek i en lummig och grön miljö. Det privata sällskapet kan abonnera Orangeriet alldeles nere vid vattnet.
Boka bord