Guide
En grön jul

Vegetariska och veganska julbord i Stockholm 2023

Finns det vegetariska och veganska julbord i Stockholm – javisst! Nedan har vi samlat våra favoriter bland Stockholms julbord där en stor del av maten är helt växtbaserad.

Julbord med vegetarisk och vegansk mat

Boka bord i god tid för en grön jul med både vegetariska och veganska rätter.
Chouchou
ChouChou
Regeringsgatan 48 / Mäster Samuelsgatan 18, Stockholm
Årets grönaste jul firas hos veganska restaurangen Chouchou som dukar upp ett julbord i växtbaserad tappning. Förvänta dig köttbullar, prinskorvar, auberginesill, karamelliserad tofu, gravad morotslax, griljerat kålrot, långkål, brunkål, rödkål, fantastiska sallader, röror, värmande grytor och mycket, mycket mer.
Läs mer
Karamellan på Drottningholm
Karamellan På Drottningholm
Drottningholms Slott Karamellan 10, Stockholm
Njut av ditt julbord på kunglig mark. På Karamellan finns ett stort utbud av vegetariska alternativ eftersom julbordet ska kunna avnjutas av alla.
Läs mer
East
East
Stureplan 13, Stockholm
East dukar upp ett asiatiskt julbord med modern sushi, dim sum, ljumna sallader, stir-fries och grillat. Här finns även många veganska rätter som: vegansk sushi med avokado, rödlökspickles, grön sparris, koreanska sötpotatisnudlar med grönsaker, chilisetkt tofu och aubergine med soja, ingefära och chili.
Läs mer
Ulriksdals Värdshus
Ulriksdals Värdshus
Ulriksdals Slottspark, Stockholm
Ulriksdals Värdshus serverar en hel del olika rätter på sitt traditionella julbord som är anpassade för veganer och vegetarianer. På plats finns en meny där man kan se allt som är vegetariskt eller veganskt. Priset rabatteras dessutom med 30% för vegetarianer, respektive 40% för veganer.
Läs mer
Rökeriet Fjäderholmarna
Rökeriet Fjäderholmarna
Fjäderholmen 12, Stockholm
Rökt mat och härlig utsikt på Stockholms närmaste skärgårdsö. Här serveras både ett klassiskt julbord och ett veganskt julbord, plus dessertrum.
Läs mer
Ulla Winbladh
Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
På Ulla Winbladh dukas det varje år upp till en riktig fest: ett klassikt julbord – men också ett välfyllt veganskt julbord. I år har de utökat sitt veganska julbord ytterligare och erbjuder ännu fler utsökta rätter som är vegetariska och veganska.
Läs mer
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarna, Stockholm
I slutet av november varje år dukar Fjäderholmarna upp ett generöst julbord. Sedan 2016 finns rätter helt anpassade för dig som är vegan. Det finns kalla rätter, varma rätter samt desserter. Exempelrätter från det gröna bordet: terrin på saltbakad selleri, veganbullar, frissésallad med päron- & valnötter, hummus på gröna ärtor.
Läs mer
Hallwylska
Hallwylska
Hamngatan 4, Stockholm
På Hallwylska kan gästerna avnjuta ett traditionellt julbord fyllt med hemlagade delikatesser och ett stort utbud av vegetariska samt veganska alternativ. Här serveras även en traditionell jullunch med ett bra vegetariskt utbud.
Läs mer
Gamla Riksarkivet
Gamla Riksarkivet
Birger Jarls Torg 2A, Stockholm
Niklas Ekstedt, som har en stjärna i Guide Michelin, bjuder in till ett dignande julbord fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker och personliga favoriter. Här finns en egen del med veganska alternativ. Bland rätterna finns jordärtskocka- och linspatè och gulbeta med vegansk majonnäs.
Läs mer
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
På Villa Godthem finns både ett klassiskt julbord men också ett större vegetariskt utbud. Förutom traditionella recept såsom finsk kålrotslåda, serveras även moderna gröna alternativ som råmarinerade sallader, kantarellomelett, röd linssallad, rostad sötpotatis med granatäpple, grönkål- och dillchips med mera. Vegetarianer och veganer har dessutom 30% rabatt.
Läs mer
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 21 okt 2019 (ändrad 12 okt)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in