Guide
En grön jul

Vegetariska och veganska julbord i Stockholm 2022

Finns det vegetariska och veganska julbord i Stockholm – javisst! Nedan har vi samlat våra favoriter bland Stockholms julbord där en stor del är helt växtbaserad.

Julbord med vegetarisk och vegansk mat

Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarna, Stockholm
I slutet av november varje år dukar Fjäderholmarna upp ett generöst julbord. Sedan 2016 finns rätter helt anpassade för dig som är vegan. Det finns kalla rätter, varma rätter samt desserter. Exempelrätter från det gröna bordet: terrin på saltbakad selleri, veganbullar, frissésallad med päron- & valnötter, hummus på gröna ärtor.
Boka bord
Ulla Winbladh
Wärdshuset Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
På Ulla Winbladh dukas det varje år upp till en riktig fest: ett julbord med 23 sorters sill, nybakat vörtbröd, dopp i grytan, knäck och minst 12 olika nubbesorter – men också ett välfyllt veganskt julbord. I år har de utökat sitt veganska julbord ytterligare och erbjuder ännu fler utsökta rätter.
Boka bord
Hallwylska
Hallwylska
Hamngatan 4, Stockholm
På Hallwylska kan gästerna avnjuta ett traditionellt julbord fyllt med hemlagade delikatesser och ett stort utbud av vegetariska samt veganska alternativ. Här serveras även en traditionell jullunch med ett bra vegetariskt utbud.
Boka bord
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
På Paul Svenssons julbord är huvudråvarorna alltid grönsaker. Här är det vegetariska i fokus och kött och fisk går att lägga till. Istället för det klassiska julbordet erbjuds en måltidsupplevelse i fyra serveringar med känsla av Five-o’clock tea med möjlighet att välja till passande dryck.  
Boka bord
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
På Villa Godthem finns både ett klassiskt julbord men också ett större vegetariskt utbud. Förutom traditionella recept såsom finsk kålrotslåda, serverar vi även moderna gröna alternativ som råmarinerade sallader, kantarellomelett, röd linssallad, rostad sötpotatis med granatäpple, grönkål- och dillchips med mera.
Boka bord
East
East
Stureplan 13, Stockholm
East dukar upp ett asiatiskt julbord med modern sushi, dim sum, ljumna sallader, stir-fries och grillat. Här finns även många veganska rätter som: vegansk sushi med avokado, rödlökspickles, grön sparris, koreanska sötpotatisnudlar med grönsaker, Chilisetkt tofu och aubergine med soja, ingefära och chili.
Boka bord
Chouchou
ChouChou
Regeringsgatan 48 / Mäster Samuelsgatan 18, Stockholm
Årets grönaste jul firas hos veganska restaurangen Chouchou. Under fyra helger i december dukar de upp ett julbord i växtbaserad tappning.Köttbullar, prinskorvar, auberginesill, karamelliserad tofu, gravad morotslax, griljerat kålrot, långkål, brunkål, rödkål, fantastiska sallader, röror, värmande grytor och mycket, mycket mer.
Boka bord