Guide
Mysiga julbord

Mysiga julbord i Stockholm 2023 – för familj och vänner

Många julbord passar bra för att fira lite mindre och med de närmaste. Ska du på julbord med barn i Stockholm, eller med hela familjen eller vänskaran, så har vi i denna guide samlat Stockholmskrogarna som både serverar traditionell julmat och bjuder på riktig julstämning.

Mysiga julbord i Stockholm 2023 – för familj och vänner

En brinnande brasa, doften av glögg och ett klassiskt svenskt julbord. Det här är restaurangerna för dig som gärna vill fira lite extra klassiskt och småskaligt i år. Här finns även tips på barnvänligt julbord i Stockholm.
Hotel Kung Carl
Hotel Kung Carl
Birger Jarlsgatan 21, Stockholm
Ta med familj och vänner på ett klassiskt julbord i restaurang Jazzklubben på Hotel Kung Carl. Under perioden 15 nov – 22 december serveras klassiska svenska rätter för både små och stora sällskap.
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmen Hav & Restaurang
Bockholmsvägen 20, Stockholm
Skärgårdsmiljö och en vacker trävilla, endast 10 minuter från city. Bockholmen Hav & Restaurang bjuder in till julbord och menyn består av över tio serveringar. För er som önskar att sitta avskilt finns bokningsbara chambre séparée för julfirande. 
Villa Godthem
Villa Godthem
Rosendalsvägen 9, Stockholm
Utsikt mot Djurgårdskanalen, öppen spis och en varmt stilfull interiör – här är det lätt att trivas. På Villa Godthem hedras den svenska matkulturen, arvet och jultraditionen. De lägger in sill och strömming, röker laxen och bakar pastejer. 
Restaurang Göteborg
Restaurang Göteborg
Midskeppsgatan 31, Stockholm
Restaurang Göteborg serverar Sveriges största sill- och strömmingsbuffé. I gemytlig julmiljö i Hammarby Sjöstad och med utsikt över vattnet dukas sill- & strömmingsbuffén upp, komplett med tillbehör så som smör, ost, bröd och potatis. Utöver buffén finns även en klassisk småvarmtallrik och juldessert samt en mindre à la carte.
Blå Porten
Blå Porten
Djurgårdsvägen 2, Stockholm
Bara ett stenkast från stadens puls, på kungliga Djurgården, börjar julbordet med en rykande varm glögg i trädgården och fortsätter sedan in i Blå Portens vackra lokaler. Blå Porten har funnits bredvid Liljevalchs i över ett sekel som ett perfekt stopp för konstintresserade och andra kulturälskare.
Ulla Winbladh
Ulla Winbladh
Rosendalsvägen 8, Stockholm
På Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst. Här är den stämningsfyllda inramningen lika viktig som att det finns 23 sorters sill, nybakat vörtbröd, perfekt tempererat dopp i grytan, knäckig knäck och minst 12 olika nubbesorter.
Karamellan på Drottningholm
Karamellan på Drottningholm
Drottningholms Slott Karamellan 10, Stockholm
Klassiskt bufféjulbord med Drottningholms slott som närmaste granne. Det mesta är lagat från grunden och råvaror kommer från lokala producenter. Här finns sill och strömming, gravad lax, griljerade skinkor och pastejer – men också ett fokus på det gröna julbordet.
Sillkafé
Sillkafé
Lilla Nygatan 16, Stockholm
Hos Kagges sillkafé i Gamla stan hyser de stor kärlek till det svenska smörgåsbordet och serverar de klassiska rätterna i sju små assiett-serveringar. Julmiddagen börjar med en sillservering, sedan kall fisk, kallt kött och avslutas med det varma. Du kan även välja om du vill ha lutfisk och dopp i grytan. Middagen avslutas såklart med dessert och julgodis.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 apr 2021 (ändrad 17 nov 2023)

Julbordsbuffé i Stockholm

Det nalkas mot jul och buffén är uppdukad.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in