Guide
Julbord med det lilla extra

Julbord med aktivitet i Stockholm

Ät julbord på en skärgårdsbåt, bada isvak innan middagen eller sjung karaoke efter desserten. Här har vi samlat annorlunda julbord med roliga aktiviteter för familj, vänner och företag. Ett julbord med aktivitet är en chans att äta god mat och samtidigt skapa bra sammanhållning. Här är våra bästa tips på julbord i Stockholm som har det där lilla extra att erbjuda.

Julbord med aktivitet i Stockholm

Hellas Storstugan
Hellas Storstugan
Ältavägen 101, Stockholm
När ägarna till Bleck på Södermalm tog över Storstugan på Hellasgården, bara en kort tur utanför tullarna, lades också grunden till en helt ny nivå. Ambitionerna höjdes rejält, och numera serveras vällagad mat året runt i den gamla timmerstugan. Julbordet är inget undantag. Glöggen serveras utanför i sällskap av öppen spis, och väl inne möts du av ett smakfullt julbord i sällskap av en ännu större brasa. Runtomkring Storstugan kan man bland annat bada, basta eller åka skridskor och skidor.
Läs mer
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarnas Krog
Fjäderholmarna, Stockholm
Som om det inte räcker att Fjäderholmarnas Krog har ett av landets bästa julbord, signerat gastronomiprofessorn Gert Klötzke, så gör helhetsupplevelsen att detta blir en kväll att sent glömma. Ta båten från Stockholms innerstad ut till en av de första riktiga skärgårdsöarna och strosa omkring bland glasbruk, rökerier och vackra vyer (även om det är stor risk att många av de små verksamheterna är stängda mitt i vintern).
Läs mer
Punk Royale
Punk Royale
Folkungagatan 128, Stockholm
Gör er redo för en julupplevelse utöver det vanliga: ett otraditionellt julbord à la Punk med en julmeny med smaker som förgyller era smaklökar och en servering som ni sent kommer att glömma.
Läs mer
Nyckelvikens Herrgård
Nyckelvikens Herrgård
Nyckelviksvägen 1, Stockholm
Hos Nyckelviken får ni uppleva en jul på en 1700-tals Herrgård. Gör en tidsresa till levande ljus och Bellmans tid med livemusik och värdinnor som sjunger och spelar i alla rum, medan ni avnjuter ett julbord med både traditionella rätter och vegetariska rätter.
Läs mer
Hotel Kung Carl
Kung Carl
Birger Jarlsgatan 21, Stockholm
Intill Stureplan bjuder Hotell Kung Carl in till ett klassiskt julbord ackompanjerat av livejazz. Under utvalda datum dukar de upp för julbord i Jazzklubben.
Läs mer
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 5 sep 2021 (ändrad 17 okt)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in