Guide
Intima barer i Stockholm

Mysiga barer i Stockholm – perfekta för dejt

Här är barerna som lyckats fånga en magisk atmosfär. I allt från belysningen, till musiken, stämningen och servicen – men också såklart i valet av mat och dryck. Ska du ut med någon du tycker om? Slink in för ett glas eller boka bord för en middag här.

Guide till intima barer i Stockholm

Mysiga små ställen för en drink och/eller en bit mat.
Black Milk Osteria
Black Milk L'Osteria
Engelbrektsgatan 3, Stockholm
Black Milk L'Osteria är en liten och mysig cocktailbar inhyst i restaurangen Black Milk Gastro Bar. Här serveras cocktails och små rätter lagade på de allra bästa råvarorna och det som är i säsong. Trots barens ringa storlek utlovas lika stor kärlek för hantverket i drinkarna och maten som i huvudrestaurangen.
Nektar
Nektar
Rörstrandsgatan 12, Stockholm
Nektar är en liten och mysig vinbar och bistro för naturvin och smårätter. Det är en kvarterskrog som byter meny ofta och sommartid finns det en trevlig uteservering på gågatan utanför.
Misshumasshu
Nori Bar
Birger Jarlspassagen, Stockholm
Belysningen, servicen och drinkarna – ja allting har rätta känslan hos kockduon Adam och Albins Nori Bar bredvid restaurang Misshumasshu.
Bar Ninja & Piccolo
Bar Ninja
Katarina Bangata 29, Stockholm
Bar Ninja är en vinbar i Sofo med särskilt fokus på naturvin. Bakom baren står vinimportören Wine Trade, som framför allt fokuserar på hantverksviner. Här serveras även snacks, smårätter, samt en och annan huvudrätt och dessert.
Portal
Bar Portal
Sankt Eriksplan 1, Stockholm
Inne hos Bar Portal möts du av en stor bardisk och en varm atmosfär och ett öppet kök. Ett trevligt ställe att spana på folk i baren och genom stora fönstren ut mot gatan.
Nabo
Nabo
Tegnergatan 34, Stockholm
Restaurang Nabo är ett bra alternativ för ett glas eller en middag om man söker en mysig bar som ligger centralt. Alltid avslappnad och skön stämning och ligger precis vid Tegnerlunden på promenadavstånd till bio, teatrar och annat dejtingvänligt.
Lucy's Flower Shop
Lucy's Flower Shop
Birger Jarlsgatan 20, Stockholm
Utnämnd till en av världens 50 bästa barer. Grymma cocktails och en mysig interiör med mycket blommor och dämpad belysning. Möt upp ditt sällskap för en drink här innan middagen eller varför inte en efteråt.
Pharmarium
Pharmarium
Stortorget 7, Stockholm
I en apotekslokal i Gamla stan serveras högklassiga cocktails i en spännande atmosfär. Välj ur en meny bland ”substantia” och ”spirituosa”, eller smårätter och dryck som man oftast kallar det.
The Sparrow Wine Bar & Bistro
The Sparrow Wine Bar & Bistro
Birger Jarlsgatan 24, Stockholm
Ha en vinkväll på franskt vis! The Sparrow är en fransk vinbar och bistro som gömmer sig inuti boutiquehotellet The Sparrow Hotel. Här förmedlas den genuina känslan av vad Frankrike har att erbjuda i glasen. Förutom vin serveras charkuterier, ostar, svampkroketter och ostron. I bistron serveras större rätter från svarta tavlan.
Bio Fågel Blå
Bio Fågel Blå
Skeppargatan 60, Stockholm
Bio Fågel Blå är en av Stockholms äldsta biografer som återuppstod 2023 med bar och bistro. En samlingsplats för gott sällskap, kultur och film i hjärtat av Östermalm. Baren är nu öppen för middagsbokning onsdag till lördag.
Bistrot Pastis
Baggensgatan 12, Gamla stan. Mitt inne bland gränderna ligger Bistrot Pastis – ett perfekt ställe när det letas bord för två. Det är litet, det är mysigt och det är väldigt franskt.
Bar Apropos
Sankt Eriksplan 5, Vasastan. Mysig bar med lite hemlig speak easy-känsla. Inuti baren finns en privat cocktailbar som kallas "Blind Butcher". Fråga bartendern om det är öppet.
Hommage
Krukmakargatan 22, Södermalm. Hommage är en bar och restaurang i den gamla brandstationen vid Mariatorget. Går man förbi är det är svårt att inte slå sig ned en stund i den lockande miljön. Supertrevlig lokal och mycket gott på menyn!
Erlands
Gästrikegatan 1, Vasastan. Under ett besök hos 50- och 60-tals baren Erlands finns det mycket att prata om. Cocktails i toppklass, mysig jazz ur högtalarna och inrett med fynd från antikaffärer och loppisar.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 6 sep 2023 (ändrad 11 apr)

Date night!

Mysiga restauranger i Stockholm med extra mysiga bord för två.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in