Guide
Restaurangtips i Sälen

Bästa restaurangerna i Sälen – som passar hela familjen

Vi guidar till restaurangerna du bör bocka av under ditt besök i Sälen! Här är restaurangerna för dig som söker våfflor och burgare i närheten av backen, eller mysiga krogar och steakhouse till kvällen. Scrolla ner för att läsa om de bästa restaurangerna i Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället – som passar för hela familjen.

Guide till Sälens bästa restauranger

Sälen är en av Sveriges mest älskade skidorter. Här finns skidbackarna, den härligt familjära stämningen och restauranger med riktigt god mat. De flesta fjällkrogarna öppnar för vintersäsongen i november och december för att sedan stänga någon gång i mars eller april. Håll utkik på restaurangernas hemsida för öppettider. Läs också: Dalarnas bästa restauranger – från stad till fjäll
Gammelgårdens Restaurang
Gammelgårdens Restaurang
Hjortronvägen Högfjället, Sälen
Gammelgårdens Restaurang serverar Sälens mest legendariska våfflor och är viltälskarens drömrestaurang. Menyn med inriktning på vilt har kommit att bli en uppskattad klassiker långt utanför Sälens gränser. Kliv in i en miljö från 1600-talet och njut av välkomponerade måltider med fågel, fisk och vilt från norra Sverige.
Boka bord
Frö
Frö
Fjällåsvägen 2, Sälen
I ett unikt grantimmerhus i den vackra sälenfjällen hittar du Frö. Hit kommer du när du vill unna dig en riktig smakupplevelse efter en lång dag i backen men också när du bara är sugen på något litet eller något gott att dricka. På menyn finns vällagad och ambitiös mat i form av mellanrätter. Beställ in ett par rätter själv eller ta chansen att prova så många som möjligt genom att dela flera rätter med hela ert sällskap.
Boka bord
Viktors Sälen
Viktors Sälen
Sälfjällstorget, Sälen
I slutet av skidbacken finner du den hemtrevliga restaurangen Viktors. Släck törsten i baren efter en fartfylld dag eller njut av klassiska kötträtter, en tapastallrik eller någon av rätterna med råvaror i säsong.
Boka bord
Lammet & Grisen Restaurang
Lammet & Grisen Sälen
Fjällvägen 21, Sälen
Lammet & Grisen är en populär säsongskrog i Sälen med grillat och helstekt på menyn. Njut av Lindvallens vackra natur utanför och se hur kockarna trancherar framför dig — oxfilé, lammfilé och fläskfilé. Välj bland olika tillbehör till köttet som både förhöjer smaken och gör måltiden komplett.
Boka bord
Jacks BBQ Shack
Jack's BBQ Shack
Sälens Högfjällshotell, Sälen
Jack's BBQ Shack är Sälens självklara plats när det är dags för lunch och middag i backen. Den härliga doften av barbequesmokern breder ständigt ut sig i backen. Slå er ner i en varm, rustik, och familjär miljö efter ett antal åk. Med gnistrande brasa och hillbilly musik i bakgrunden finns den inbjudande uteserveringen med möjlighet att njuta av mat och dryck utomhus – både vintertid och när vårsolen tittar fram.
Boka bord
Marias Bistro Hundfjället Sälen
Marias Bistro Hundfjället
Hundfjällsvägen, Sälen
Hos Marias Bistro är det viktigt att alla känner sig välkomna: vuxna, barn, familjer, kärlekspar och hundar. På menyn finns flera olika svenska och franska klassiker och stämningen är alltid familjär och hemtrevlig.
TB Grill Room
TB Grill Room
Sälens Högfjällshotell, Sälen
TB Grill Room är en högklassig och modern grillrestaurang med inspiration från världens främsta steakhouses. Här skräddarsyr gästen sin meny genom att välja kött och hur det ska vara tillagat: kolgrillat, stekt, flamberat, medium eller rare. Sedan väljs tillbehör efter smak och tycke.
Boka bord