Guide
Krogtips i Båstad och Torekov

Guide till bästa restaurangerna i Båstad och Torekov

Söker du restaurangtips i Båstad och Torekov? Vi har samlat restaurangerna på Bjärehalvön som är värda ett besök för maten, drycken och atmosfären. I den här guiden finns uteserveringar för semesterfirare som söker någonstans att ta ett glas, restauranger vars meny passar hela familjen och krogklassikerna som håller lika hög klass år efter år.

Restaurangtips i Båstad och Torekov

Båstad, Torekov och Skåneleden däremellan är underbara resmål för den matintresserade. I de små gränderna, i hamnen och vid stränderna finns restauranger och caféer med närodlade råvaror i fokus. Längst landsvägarna och solgula rapsfält ligger de många trevliga utflyktsmålen: Handelsträdgårdar, vinodlingar, glassmakare, chokladfabriker och ekologiska gårdsbutiker som säljer ägg, grönsaker och ost och andra delikatesser.
Restaurang Sand - Hotel Skansen
Restaurang Sand
Kyrkogatan 2, Båstad
Sand är lika mycket en klassiker som ett måste för den som besöker Båstad: Storslagen havsutsikt och modern matlagning, med fokus på råvaror efter säsong och från lokala leverantörer. Sand har blivit till en mötesplats med sina generösa öppettider, från tidig morgon till sen kväll. Hit kommer weekendpar, Båstadbor, familjer och goda vänner för att njuta av  skaldjur, råbiff, fiskrätter, vin, bubbel och cocktails.
Papas Restaurang Båstad
Papas Restaurang Båstad
Hamngatan 6, Båstad
Mitt emellan centrecourt, stranden och hamnen ligger Papas, en av Båstads kanske mest kända restauranger. På menyn finns främst mat från Medelhavet med fokus på lokala råvaror. De har en vacker trädgård och stor uteservering som passar för drinkar och middag. I takt med att kvällen går ökar feststämningen och det är nästan alltid fullbokat. 
Bistro Torekov Hotell
Torekov Hotell
Själaviksvägen 2, Torekov
På menyn hos Bistron trängs Bjärehalvöns lokala smakupplevelser. Fokus ligger alltid på att skapa rätter av ekologiska och närproducerade råvaror som Bjärekycklingen, Torekovsparrisen och Vikentomaterna. I vinlistan finns ett stort urval av ekologiska och biodynamiskt odlade viner.
G Swensons Krog
G Swenssons krog
Pål Romares Gata 2, Torekov
G Swenssons krog ligger vid gamla hamnen i Torekov och håller öppet mitten på mars till slutet av november. Med utsikt över Kattegatt och hamnen njuter gästerna av spännande rätter och goda drinkar. Swensons Krog är en före detta skeppsfurnering, lanthandel, glasskiosk, korvkiosk, ”bokhandel”, café, finkrog, bistro – men nu i ett eget koncept.
Victoria i Båstad
Victoria har nästan alltid funnits på torget i Båstad. Det började med Hotell Viktoria som sedan blev Café Victoria när hotellet försvann. Här finns ett café, en restaurang och en bar under samma tak och med en fantastisk uteservering där det på sommaren nästan är solgaranti.
Restaurang Orangeriet Norrvikens trädgårdar
Norrvikens trädgårdar är ett populärt utflyktsmål för såväl turister som Båstadbor. I Restaurang Orangeriet tillagas lunch och middag med härliga svenska smaker av närodlade råvaror. Är ni fikasugna finns Salamander café med mackor, kall dryck, bakverk, glass och nybryggt kaffe.
The Boathouse
The Boathouse Båstad
Strandpromenaden 43, Båstad
The Boathouse Båstad är ett brasserie i svensk tappning beläget i Båstad hamn. Utbudet är lika generöst som öppettiderna, från tidig morgon till sen kväll. Hit kommer ni för frukost, lunch och middag – eller varför inte för att köpa något nybakat från deras eget stenugnsbageri.
Bistro Grodlår & Timjan
Bistro Grodlår & Timjan är en omtyckt skånsk-fransk bistro och vinbar i Båstad. På menyn är det klassisk fransk gastronomi med modernare inslag. Råvarorna är främst från Bjäre med omnejd.
Restaurang Fiskekajen Båstad
Sommarkrogen Fiskekajen i hamnen har med sin soliga uteservering vunnit många hjärtan. Här finns klassiska rätter som nystekt strömming, smörstekt spättafilé och husets räkmacka. 
Varvet Mat & Vin
Varvet Mat & Vin är en restaurang och ett café i Torekovs mysiga hamn. Ett nytillskott på Torekovs restaurangscen. Här är det trevligt, gott och personalen kan sina viner.
Hamnkrogen Torekov
På hamnbacken i Torekov ligger Hamnkrogen. På bästa adress slår er ner för ett glas vin, njuter ni av havets läckerheter eller träffar upp kompisarna för en helkväll. 
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 3 maj 2021 (ändrad 26 maj 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in