Guide

Guide till bästa restaurangerna i Båstad och Torekov

Söker du restaurangtips i Båstad och Torekov? Vi har samlat restaurangerna på Bjärehalvön som är värda ett besök för maten, drycken och atmosfären. I den här guiden finns uteserveringar för semesterfirare som söker någonstans att ta ett glas, restauranger vars meny passar hela familjen och krogklassikerna som håller lika hög klass år efter år.

Bästa restaurangerna i Båstad och Torekov

Båstad, Torekov och Skåneleden däremellan är underbara resmål för den matintresserade. I de små gränderna, i hamnen och vid stränderna finns restauranger och caféer med närodlade råvaror i fokus. Längst landsvägarna och solgula rapsfält ligger de många trevliga utflyktsmålen: Handelsträdgårdar, vinodlingar, glassmakare, chokladfabriker och ekologiska gårdsbutiker som säljer ägg, grönsaker och ost och andra delikatesser.
Restaurang Sand - Hotel Skansen
Restaurang Sand
Kyrkogatan 2, Båstad
Sand är lika mycket en klassiker som ett måste för den som besöker Båstad: Storslagen havsutsikt och modern matlagning, med fokus på råvaror efter säsong och från lokala leverantörer. Sand har blivit till en mötesplats med sina generösa öppettider, från tidig morgon till sen kväll. Hit kommer weekendpar, Båstadbor, familjer och goda vänner för att njuta av  skaldjur, råbiff, fiskrätter, vin, bubbel och cocktails.
Boka bord
Papas Restaurang Båstad
Papas Restaurang Båstad
Hamngatan 6, Båstad
Mitt emellan centrecourt, stranden och hamnen ligger Papas, en av Båstads kanske mest kända restauranger. På menyn finns främst mat från Medelhavet med fokus på lokala råvaror. De har en vacker trädgård och stor uteservering som passar för drinkar och middag. I takt med att kvällen går ökar feststämningen och det är nästan alltid fullbokat. 
Boka bord
Bistro Torekov Hotell
Bistro Torekov Hotell
Självaviksvägen 2, Torekov
På menyn hos Bistron trängs Bjärehalvöns lokala smakupplevelser. Fokus ligger alltid på att skapa rätter av ekologiska och närproducerade råvaror som Bjärekycklingen, Torekovsparrisen och Vikentomaterna. I vinlistan finns ett stort urval av ekologiska och biodynamiskt odlade viner.
Boka bord
G Swensons Krog
G Swenssons krog
Pål Romares Gata 2, Torekov
G Swenssons krog ligger vid gamla hamnen i Torekov och håller öppet mitten på mars till slutet av november. Med utsikt över Kattegatt och hamnen njuter gästerna av spännande rätter och goda drinkar. Swensons Krog är en före detta skeppsfurnering, lanthandel, glasskiosk, korvkiosk, ”bokhandel”, café, finkrog, bistro – men nu i ett eget koncept.
Boka bord
The Boathouse
The Boathouse Båstad
Strandpromenaden 43, Båstad
The Boathouse Båstad är ett brasserie i svensk tappning beläget i Båstad hamn. Utbudet är lika generöst som öppettiderna, från tidig morgon till sen kväll. Hit kommer ni för frukost, lunch och middag – eller varför inte för att köpa något nybakat från deras eget stenugnsbageri.
Boka bord