Guide
Äta i Åre

Bästa restaurangerna och barerna i Åre – våra tips

Planerar du en resa till Åre? Oavsett om det är sportlov, påsk eller jul så är att boka bord på restaurang i Åre är nästan lika viktigt som att hyra skidor. I den här guiden har vi samlat våra favoriter i Åre by och Åre Björnen.

Bästa restaurangerna i Åre by just nu

Åre är inte bara Sveriges mest populära skidort utan också en plats att besöka för den goda maten. Här finns barer och restauranger för alla tillfällen. I den här guiden har vi samlat lokala pärlor och några av Stockholms mest populära krogar som etablerar sig i Åre by under vintersäsongen.
Restaurang Fjällgården
Restaurang Fjällgården
Fjällgårdsvägen 35, Åre
Till Restaurang Fjällgården, på hotellet med samma namn, går du för lunch, middag och afterski mitt i backen. Både hotellgäster och alla andra är välkomna från tidig frukost för att få en bra start på dagen. Sväng förbi på en kopp kaffe, eller besök Fjällgården på kvällen och njut av bästa utsikten över Åre by.
Parkvillan
Parkvillan
Parkvägen 6, Åre
På Parkvillan finns det ett stort utbud av öl och här erbjuds modern matlagning med inspiration av den Amerikanska södern. Här serveras en kombination av öl & mat på ett nytänkande och innovativt vis. På menyn finns rätter efter säsong, råvarutillgång & dagsform! Därför kan menyn komma att se lite olika ut från gång till annan!
Supper Tottebo Åre
Supper Tottebo Åre
Parkvägen 1, Åre
På 90-talet blev Villa Tottebo en storsnackis när huset flyttades från sin originalplats på berget. Hösten 2019 öppnade Supper Åre i Villa Tottebos anrika lokaler med en stor bar som är restaurangens mittpunkt. Nu är det nyskakade drinkar, fine dining och sharing-rätter med inspiration från Sydamerika som gäller men man känner ändå att man är på Tottebo. 
Verandan
Verandans bakficka
Sankt Olavs väg 40, Åre
Verandans Bakficka är restaurangen för dig som älskar vällagade klassiker och after ski. Köksmästare Görgen Jensen bjuder in till en klassisk plankstek bland annat gott och värmande på menyn.
Fjällpuben
Fjällpuben
Årevägen 72b, Åre
Fjällpuben är en mysig fjällrestaurang med mat inspirerad av Jämtland. Miljön är som att komma in i ett hemtrevligt lantkök med bonader och broderade kuddar. Som att vara hemma hos mormor på middag.
Boqueria Åre
Boqueria Åre
Årevägen 77A, Åre
Om du är sugen på spansk mat under din vistelse i Åre öppnar Boqueria för säsongen i mitten av november och erbjuder tapas, pintxos och delikatesser från den spanska matkulturen. Sedan 2012 har Boqueria varit en av de mest välbesökta spanska restaurangerna i Stockholm och är även kända för att alltid leverera härlig stämning och bra musik.
Asian Post Office Åre
Asian Post Office Åre
Parkvägen 3, Åre
Den som gillar Supper måste besöka Asian Post Office. Det är ett liknande koncept med med fokus på Asien i stället för Sydamerika. Här finns spännande asiatiska mellanrätter, drinkar som är lika vackra som goda och supertrevlig personal. Asian Post Office Åre öppnar för säsongen i december.
Vinbaren/Åregården
Vinbaren Åre
Stationsvägen 11, Åre
Med smakinfluenser från hela världen har vinbaren i hotell Åregårdens anrika lokaler blivit ett mycket uppskattat och populärt krypin. Om man är intresserad av viner och spännande smaker är Vinbaren ett måste under ett besök i Åre. Menyn bygger på att man ska testa flera olika rätter, och kompletteras av en gedigen vinlista sammansatt av duktiga sommelierer.
Restaurang Åregården
Restaurang Åregården
Årevägen 81, Åre
Åregården är ett modernt och exklusivt fjällhotell med anor från 1895 mitt i Åre By. Från hotellet har du utsikt över såväl Åresjön som fjälltopparna. Här serveras husmanskost och svenska klassiker med franska inslag, maten matchas med en gedigen vinlista.
Mister French Åre
Mister French Åre
Årevägen 78, Åre
Mitt på Åre-torg hittar ni Mister French, en restaurang och cocktailbar med allt ifrån after-ski och luncher till en pulserande dinner-club och lounge. Upplev en trevlig söndagsbrunch eller ta en cocktail i baren.

Restauranger i Åre Björnen

Restauranger i Åre Björnen ca 10 minuter med bil från Åre by.
Karolinen Täljstenskrog
Karolinen Täljstenskrog
Björnänge 841, Åre
På Täljstenskrogen, som ligger på hotellet Karolinen i Åre Björnen, serveras lokala råvaror och varmrätterna tillagar du och ditt sällskap tillsammans vid bordet på en 350 grader upphettad täljsten från Handöl. Du kan välja mellan rätter som fjällko, lammracks, ren eller ett vegetariskt alternativ och barnen kan steka sina egna burgare. Hotellet Karolinen ligger vackert beläget mellan Åreskutan och Åresjön, och har rötter tillbaka till 1600-talet.

Restauranger i Duved

Restauranger i Duved ca 10 minuter med bil från Åre by.
MYRA
MYRA
Karolinervägen 23, Åre
Restaurang MYRA ligger centralt i Duved och drivs av Maria och Hassan. Maria med flera års erfarenhet inom service- & turismbranschen och Hassan inom restaurangbranschen med fokus på vällagad, god mat som färsk hemmagjord pasta och fisk- och kötträtter.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 31 jan (ändrad 26 mar)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in