Guide
Äta i Åre

Bästa restaurangerna och barerna i Åre – våra tips

Planerar du en resa till Åre? Att boka restaurangbesök i Åre är nästan lika viktigt som att hyra skidor. I den här guiden har vi samlat våra favoriter i Åre by.

Bästa restaurangerna i Åre just nu

Åre är inte bara Sveriges mest populära skidort utan också en plats att besöka för den goda maten. Här finns barer och restauranger för alla tillfällen. I den här guiden har vi samlat lokala pärlor och några av Stockholms mest populära krogar som etablerar sig i Åre By under vintersäsongen. Läs också: Bästa restaurangerna i Sälen – som passar hela familjen
Supper Tottebo Åre
Supper Tottebo Åre
Parkvägen 1, Åre
På 90-talet blev Villa Tottebo en storsnackis när huset flyttades från sin originalplats på berget. Hösten 2019 öppnade Supper Åre i Villa Tottebos anrika lokaler med en stor bar som är restaurangens mittpunkt. Nu är det nyskakade drinkar, fine dining och sharing-rätter med inspiration från Sydamerika som gäller men man känner ändå att man är på Tottebo. 
Boka bord
Boqueria Åre
Boqueria Åre
Årevägen 77A, Åre
Om du är sugen på spansk mat under din vistelse i Åre öppnar Boqueria för säsongen i mitten av november och erbjuder tapas, pintxos och delikatesser från den spanska matkulturen. Sedan 2012 har Boqueria varit en av de mest välbesökta Spanska restaurangerna i Stockholm och är även kända för att alltid leverera härlig stämning och bra musik.
Boka bord
Asian Post Office Åre
Asian Post Office Åre
Parkvägen 3, Åre
Den som gillar Supper måste besöka Asian Post Office. Det är ett liknande koncept med med fokus på Asien i stället för Sydamerika. Här finns spännande asiatiska mellanrätter, drinkar som är lika vackra som goda och supertrevlig personal. Asian Post Office Åre öppnar för säsongen i december.
Boka bord
Vinbaren/Åregården
Vinbaren Åre
Stationsvägen 11, Åre
Med smakinfluenser från hela världen har vinbaren i hotell Åregårdens anrika lokaler blivit ett mycket uppskattat och populärt krypin. Om man är intresserad av viner och spännande smaker är Vinbaren ett måste under ett besök i Åre. Menyn bygger på att man ska testa flera olika rätter, och kompletteras av en gedigen vinlista sammansatt av duktiga sommelierer.
Boka bord
Restaurang Åregården
Restaurang Åregården
Årevägen 81, Åre
Åregården är ett modernt och exklusivt fjällhotell med anor från 1895 mitt i Åre By. Från hotellet har du utsikt över såväl Åresjön som fjälltopparna. Här serveras husmanskost och svenska klassiker med franska inslag, maten matchas med en gedigen vinlista.
Boka bord
Mister French Åre
Mister French Åre
Årevägen 78, Åre
Mitt på Åre-torg hittar ni Mister French, en restaurang och cocktailbar med allt ifrån after-ski och luncher till en pulserande dinner-club och lounge. Upplev en trevlig söndagsbrunch eller ta en cocktail i baren.
Boka bord
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 6 feb 2021 (ändrad 14 sep)