Guide
Långhelg i Stockholm

Restaurangtips för en weekend i Stockholm

Vill du göra stan på bästa sätt? I den här guiden har vi samlat populära restauranger och barer för brunch, middag och cocktails. Och det bästa av allt – alla har öppet nu i helgen.

Restauranger att besöka under en weekend i Stockholm

Nyöppningar, avsmakningsmenyer och takbarer med utsikt. Det här är våra utvalda restaurangtips för en weekend i Stockholm.
SOLEN
SOLEN
Hallgränd 45, Stockholm
Missa inte Adam och Albins restaurang i Slakthusområdet. Med smaker från Tel Aviv, Oaxaca och Neapel, suddas gränserna ut mellan de olika köken i nytänkande rätter efter kockduons filosofi. Menyn blandar fritt mellan rätter som hummus, handskuren råbiff, tomatillosalsa, handgjord pasta och vedugnsgräddade pizzor.
Frippe
Frippe
Nybrogatan 6, Stockholm
Sandhäxan-gängets nya spanska matbar på Nybrogatan är en plats där man kan slinka in för ett glas eller bli sittande hela kvällen. Dela på smårätter i den långa baren, samtidigt som du ser kockarna tillaga maten.
Prospero
Prospero
Roslagsgatan 21, Stockholm
Prospero serverar en fast meny inspirerad av säsong och tillgång i en avslappnad och prestigelös miljö. Fokus ligger på gröna råvaror och samarbete med småskaliga producenter, något som genomsyrar både mat och dryck.
Freyja
Freyja
Hornsgatan 18, Stockholm
Stureplansgruppen har öppnat sin första restaurang på Södermalm. I en nybyggd takvåning med milsvid utsikt över Stockholm står Emma Shields bakom spisarna och i barerna skakas riktigt bra cocktails.
Rummel
Rummel
Norra Stationsgatan 59, Stockholm
Robin Moderato och Christopher Ellertsson som under åren bland annat drivit Vassa Eggen, Boqueria och Carousel, har nu öppnat Rummel. Restaurangen är en plats att besöka när vardagen känns för stilla och intetsägande – när du helt enkelt behöver lite rummel.
Slipen
Slipen
Beckholmsvägen 26, Stockholm
Cafékedjan Fabrique har tagit över gamla Oaxen Slip, numera Slipen, på Djurgården. Här avnjuter du lunch eller middag i gamla varvslokaler, med vattnet som närmaste granne. Missa inte att testa efterrätterna här, eller köp med dig en bakelse hem från Fabrique-cafét som ligger vägg-i-vägg.

Brunchtips

Börja eller avsluta helgen med en brunch. Sitt lite längre och planera eller avrunda en lyckad helg.
Nytorget 6
Nytorget 6
Nytorget 6, Stockholm
Njut av små serveringar, varmrätter och efterrätt under brunchen på Nytorget 6, en mysig kvarterskrog på Södermalm.
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Frossa i pinfärska skaldjur, grillat kött, mac'n'cheese och avsluta vid dessertbordet med mängder av sötsaker.
TAK
TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
Tak ligger på Brunkebergstorg i centrala Stockholm och serverar en asiatisk brunch med utsikt över hela Stockholm. På våren och sommaren är även deras stora takterrass öppen.
Berns Asiatiska
Berns
Berzelii Park, Stockholm
Berns brunch bjuder på smaker från Asiens alla hörn. Först serveras sushi, sen väntar en varmrättsbuffé och som avslutning flera olika desserter. Till det en välkomponerad cocktailmeny.

Prisade resturanger

Hyllade och prisade restauranger som alltid håller hög standard.
Lilla Ego
Lilla Ego
Västmannagatan 69, Stockholm
I en enkel lokal skapas trivsel och stor smakglädje till rimligt pris. Fullträff är ordet som bäst beskriver Lilla Ego, från maten till stämningen och servicen.
Surfers Stockholm
Surfers
Norrlandsgatan 24, Stockholm
Surfers säger själva att de serverar kinesiska smårätter så goda att du blir beroende. Och ja, efter ett besök här längtar man tillbaka igen och igen – till det milda, söta, syrliga och salta.
Aloë
Aloë
Svartlösavägen 52, Stockholm
Aloë är Stockholms enda tvåstjärniga restaurang. Restaurangen ligger dold under en butik i Älvsjös villakvarter och serverar en avsmakningsmeny i världsklass.
Chez Jolie
Chez Jolie
Ingmar Bergmans gata 2, Stockholm
Bakom Chez Jolie står Mikael Einarsson, tidigare kökschef på Astoria. Maten och drycken är klassiskt franskt med moderna tolkningar och inredningen leker med klassiskt franskt manér med ljuskronor i taket, vita dukar på bordet och speglar på väggarna.
L'Avventura
L’Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
L’Avventura består av två barer och en matsal och ligger i en pampig lokal som tidigare var en biograf. Kom hit för en cocktail innan maten eller stanna för en italiensk middag att minnas.

Barer och cocktailbarer

Barerna där drinkarna, stämningen och servicen alltid levererar på topp.
Tjoget
Tjoget
Hornsbruksgatan 24, Stockholm
Tjoget är utnämnd till en av världens 50 bästa barer flera gånger om. De har en välbesökt matsal och skön stämning ända in på småtimmarna.
Lucy's Flower Shop
Lucy's Flower Shop
Birger Jarlsgatan 20, Stockholm
Lucy's Flower Shop är en hyllad cocktailbar med drinkar i världsklass som serveras till bordet. De vill realisera idén om "den perfekta cocktailbaren" – och de närmar sig. Utsedda till en av världens bästa barer just nu.
Röda Huset
Röda Huset
Malmskillnadsgatan 9, Stockholm
I det röda huset vid Sergels torg finns tre våningar med smak och matupplevelser: En cocktailbar signerad Hampus Thunholm, välrenommerad bartender som bland annat vunnit Bartenders’ Choice Awards och en spännande meny med snacks, lite mindre, lite större och sött.
Häktet
Häktet
Hornsgatan 82, Stockholm
Häktet är en södersuccé att både börja och sluta kvällen på. Här serveras mellanrätter med fransknordisk touch – och att dela rätterna över bordet uppmuntras. Maten, musiken, stämningen är alltid på topp.
La Boca
La Boca Doce
Fredsgatan 12, Stockholm
La Boca Doce är en restaurang med hög puls, stimmig matsal och färgstark cocktailbar där inspiration hämtas från Buenos Aires och de stökiga hamnkvarteren i La Boca, en stadsdel som representerar både Sydamerika och länderna kring medelhavet.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 5 mar 2023 (ändrad 11 apr)

Populärt

De mest sökta restaurangerna just nu.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in