Guide
Krogtips Malmö

10 riktigt bra restauranger i Malmö

Letar du efter restaurangtips i Malmö? Då är det här är guiden för dig. Malmös geografiska placering är en dröm för för krögare och matintresserade med närhet till råvarorna, havet och kontinenten. Vi har samlat prisade restauranger, krogklassiker och trendiga uppstickare som alla är värda ett besök genast.

Restaurangtips i Malmö:

Restaurang Vollmers
Restaurang Vollmers
Tegelgårdsgatan 5, Malmö
2- stjärniga Vollmers håller alltid samma höga internationella nivå. I lokalerna på Tegelgårdsgatan tar kockarna kreativ skånsk gastronomi till skyarna. Här presenteras Skånes årstider tydligt hela menyn igenom. Det råder en speciell Michelinkrogs-atmosfär inne i restaurangen, samtidigt som det känns personligt på samma gång.
Aster
Aster
Jagaregatan 4, Malmö
Hos hyllade Aster är det elden som står i fokus. Här går allt att grilla, även om de flesta desserter görs på mer klassiskt vis. Bakom grillen finns Şahin Erdal som tidigare jobbat på Bastard i Malmö och Ekstedt i Stockholm.
Lyran Matbar
Lyran Matbar
Simrishamnsgatan 36A, Malmö
Lyran är en intim restaurang som serverar en fast meny med rötterna i växtriket. Men i stället för en traditionell meny får gästen en lista på råvaror och deras producenter som bidragit till att sätta samman kvällens val. Här skapas en underbar upplevelse med mat och dryck utifrån det bästa som finns att tillgå för dagen.
Ruths
Ruths
Mäster Johansgatan 11, Malmö
Efter elva år stängde Bastard, en av Malmös allra mest hyllade krogar de senaste åren. I samma lokaler öppnade 2021 Ruths, samma ägare men men lite annan inriktning. Hos Ruths lagar de modern europeisk husmanskost. Utöver restaurangdel finns nu även en deli som säljer charkuterier, mejeriprodukter och grönsaker. Den mysiga innergården har en vedugn och bar med trevliga cocktails. Dessutom finns ett eget bageri.
Atmosfär
Atmosfär
Fersens väg 4, Malmö
Oavsett om du vill njuta lite extra en vanlig vardagskväll eller om du vill att helgen ska bli något speciellt är Atmosfär ett bra val. Med utgångspunkt i Skånes stora naturskafferi och utvalda råvaror från södra Europa serveras du det bästa utifrån säsong. Menyn byter ständigt skepnad och är upplagd för att delas vid bordet för att kunna ta del av fler smaker.
Mutantur
Mutantur
Erik Dahlbergsgatan 12-14, Malmö
Hos Mutantur i Davidshall får gästerna själva designa sin kväll med en stor à la carte fylld av smårätter att välja bland. Bygg ihop en avsmakningsmeny eller välj några enstaka rätter. Här är det bara beslutsångesten som kan ställa till med problem, för alla rätter låter vansinnigt goda. Och det gör det inte lättare när tallrikarna och uppläggningarna är som små konstverk i sig.
Quan
Quan
Mäster Johansgatan 15, Malmö
Restaurangens namn, Quan, symboliserar ett spännande östasiastisk kök där det bästa från Korea, Japan och Kina kombineras i en äkta Asian-fusion. En spännande och internationell smakupplevelse som rör sig över gränser.
Västergatan
Västergatan
Västergatan 16, Malmö
Enkelt, avskalat men varm atmosfär och mycket gott. På Västergatan serveras både en färdigkomponerad fyrarättersmeny och små/mellanrätter att delas med sitt sällskap.
Johan P
Johan P
Hjulhamnsgatan 5, Malmö
Johan P är en av Malmös mest klassiska fiskrestauranger. Här finns en bardel, en köksbar och en delikatessdisk. I restaurangen serveras det bästa som havet kan erbjuda med färsk fisk och skaldjur till borden klädda i vita dukar. Stämningen är trevlig, ljudnivån lite stimmig och maten håller alltid samma höga klass.
Karl-Mikael
Karl-Mikael
Engelbrektsgatan, Malmö
Karl-Mikael är en liten mysig restaurang med öppet kök på gamla väster i Malmö. Här serveras en avsmakningsmeny i fem serveringar utifrån säsong kombinerat med olika vinpaket.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 18 mar (ändrad 5 jul)

Vinbarer i Malmö

För något gott i glaset och en trevlig atmosfär.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in