Guide
Krogtips Malmö

10 riktigt bra restauranger i Malmö

Letar du efter restaurangtips i Malmö? Då är det här är guiden för dig. Malmös geografiska placering är en dröm för för krögare och matintresserade med närhet till råvarorna, havet och kontinenten. Vi har samlat prisade restauranger, krogklassiker och trendiga uppstickare som alla är värda ett besök genast.

Restaurangtips i Malmö 2022

Restaurang Vollmers
Restaurang Vollmers
Tegelgårdsgatan 5, Malmö
2- stjärniga Vollmers håller alltid samma höga internationella nivå. I lokalerna på Tegelgårdsgatan tar kockarna kreativ skånsk gastronomi till skyarna. Här presenteras Skånes årstider tydligt hela menyn igenom. Det råder en speciell Michelinkrogs-atmosfär inne i restaurangen, samtidigt som det känns personligt på samma gång.
Boka bord
Lyran Matbar
Lyran Matbar
Simrishamnsgatan 36A, Malmö
Lyran är en intim restaurang som serverar en fast meny med rötterna i växtriket. Men i stället för en traditionell meny får gästen en lista på råvaror och deras producenter som bidragit till att sätta samman kvällens val. Här skapas en underbar upplevelse med mat och dryck utifrån det bästa som finns att tillgå för dagen.
Boka bord
Ruths
Ruths
Mäster Johansgatan 11, Malmö
Efter elva år stängde Bastard, en av Malmös allra mest hyllade krogar de senaste åren. I samma lokaler öppnade 2021 Ruths, samma ägare men men lite annan inriktning. Hos Ruths lagar de modern europeisk husmanskost. Utöver restaurangdel finns nu även en deli som säljer charkuterier, mejeriprodukter och grönsaker. Den mysiga innergården har en vedugn och bar med trevliga cocktails. Dessutom finns ett eget bageri.
Boka bord
Mygel
Mygel
Lodgatan 3B, Malmö
Mygel öppnade i ett gammalt lokstall i Malmö Frihamn i december 2020. I de unika lokalerna ligger köket helt öppet i den 200 kvadratmeter stora matsalen. Här serveras lunch, middag och à la carte-brunch på helger. Menyn hämtar sin inspiration från Sverige och Italien i första hand.
Boka bord
Mutantur
Mutantur
Erik Dahlbergsgatan 12-14, Malmö
Hos Mutantur i Davidshall får gästerna själva designa sin kväll med en stor à la carte fylld av smårätter att välja bland. Bygg ihop en avsmakningsmeny eller välj några enstaka rätter. Här är det bara beslutsångesten som kan ställa till med problem, för alla rätter låter vansinnigt goda. Och det gör det inte lättare när tallrikarna och uppläggningarna är som små konstverk i sig.
Boka bord
Pink Head HQ
Pink Head HQ
Norra Vallgatan 78, Malmö
Pink Head HQ bjuder på nytänkande asiatisk matlagning. Välj bland helt vegetariska rätter, snacks som rökta tuppchips med sichuanleverdipp eller större rätter som krispigt anklår med Pink Head’s plommonhoisinsås. Missa inte deras nudelbar med bland annat smakrika ramen och andra rätter med hemmagjorda nudla
Boka bord
Atmosfär
Atmosfär
Fersens väg 4, Malmö
När det planeras en ny meny på Atmosfär är alltid Skånes natur och de lokala råvarorna i fokus. Det som serveras ska vara klimatsmart, hållbart och väldigt, väldigt gott. Till bordet serveras mellanrätter som passar lika bra om du vill njuta en vardagskväll som när det ska firas.
Boka bord
Johan P
Johan P
Hjulhamnsgatan 5, Malmö
Johan P är en av Malmös mest klassiska fiskrestauranger. Här finns en bardel, en köksbar och en delikatessdisk. I restaurangen serveras det bästa som havet kan erbjuda med färsk fisk och skaldjur till borden klädda i vita dukar. Stämningen är trevlig, ljudnivån lite stimmig och maten håller alltid samma höga klass.
Boka bord
Rau
Rau
Davidhallstorg 3, Malmö
Rau är en pytteliten restaurang på Davidshallstorg. Menyn hämtar smaker från lite här och där i Sydostasien och råvarorna hämtas endast från växtriket.
Boka bord