Guide
Restaurangtips Umeå

De bästa restaurangerna i Umeå – våra tips just nu

Letar du efter en restaurang i Umeå? De senaste åren har restaurangscenen i Umeå fullkomligt blomstrat. Här är våra bästa tips för lunch, brunch och middag.

Bästa restaurangerna i Umeå just nu

Närodlade råvaror, välkomponerade menyer och avslappnade kvarterskrogar. Här är våra bästa tips för lunch, brunch och middag i Umeå.
Gotthards krog
Gotthards krog
Storgatan 46, Umeå
Gotthards krog är den prisbelönta restaurangen inuti Stora Hotellet. Förutom restaurangen har de även en egen grönsaksodling, en bar och ett levande inomhustorg. Gotthards krog är en kärleksförklaring till en av Umeås mest praktfulla och dynamiska platser genom tiderna. Med både stadshotell och sjömanshus bjöd denna plats på spännande möten mellan festklätt, saltstänkt, internationellt och lokalt, redan under sent 1800-tal.
Boka bord
Bistro Le Garage
Bistro Le Garage
Umedalsallén 15, Umeå
Bistro Le Garage är en mysig kvarterskrog med avslappnad stämning. Menyn är stadigt rotad i fransk husmanskost, tillagad med lokala råvaror. Drycken kommer främst från lokala producenter och vinlistan domineras av viner från Frankrike. Sommartid finns en stor uteservering mitt i den grönskande Skulpturparken. 
Boka bord
Köksbaren
Köksbaren
Rådhusesplanaden 17B, Umeå
Köksbaren är en gastrobar för lunch, brunch, middag, cocktails och vin. Det är en folklig krog för alla som gillar att umgås och äta riktigt god mat. Här varierar huvudrätterna med årstiderna och de grillar hängmörat kött i träkolsugn.
Boka bord
Hunger och Törst
Hunger och Törst
Vasagatan 1, Umeå
Hos Hunger och Törst serveras en organisk meny i ständig förändring för att kunna laga det de tycker mest om, råvarumässigt, just där och då. På bästa läge vid älven i centrala Umeå väljer du om du vill äta sju, fem eller tre rätter. De flesta väljer att äta veckans meny blint men om du är nyfiken på vad ni ska äta finns menyn på deras hemsida.
Boka bord
Harlequin
Harlequin
Rådhusesplanaden 2E, Umeå
Harlequin är en pulserande restaurang i hjärtat av Umeå. Här serveras mat gjord på de bästa råvarorna för stunden, mycket av det är lokalt och typiskt för Norrland. Harlequin fungerar även som vinhotell om du själv har dyrbara droppar som du vill lagra – med hjälp av Coravins teknik kan du dricka ett glas utan att öppna hela flaskan.
Boka bord
Bodegan
Bodegan Umeå
Storgatan 50 BV, Umeå
Bodegan är en vinrestaurang med hög puls och avslappnad stämning. Beställ in olika smårätter, spännande viner och njut! För den som har beslutsångest, eller de som vill testa det allra bästa från menyn, kan personalen välja rätter. Då serveras maten i fem omgångar för hela bordet. Hos Bodegan finns det alltid ett par platser över för drop-in.
Boka bord
Wild River
Wild River
Mårdseleforsen 3, Umeå
Wild River är en liten sommarrestaurang vid Mårdseleforsens Naturreservat, mitt i ingenstans, tre kilometer från närmsta samhälle. Menyn är levande och ändras ofta men innehåller alltid vegetariska rätter, kötträtter, och fiskrätter, liksom desserter – men i olika format.
Boka bord
Båten
Båten Umeå
Kajen 20, Umeå
Båten vid strandpromenaden ett måste under ett besök i Umeå på sommaren. Där är en annorlunda och avslappnad restaurang där det utländska influerar allt från mat till musik. Mörk rom, exotiska kryddor och många andra smakkittlande ingredienser ger besökare en häftig mat- och dryckesupplevelse.
Boka bord