Guide
Restaurangtips Umeå

De bästa restaurangerna i Umeå – våra tips just nu

Letar du efter en restaurang i Umeå? De senaste åren har restaurangscenen i Umeå fullkomligt blomstrat. Här är våra bästa tips för lunch, brunch och middag.

Bästa restaurangerna i Umeå just nu

Närodlade råvaror, välkomponerade menyer och avslappnade kvarterskrogar.
Bistro Le Garage
Bistro Le Garage
Umedalsallén 15, Umeå
Bistro Le Garage är en mysig kvarterskrog med avslappnad stämning. Menyn är stadigt rotad i fransk husmanskost, tillagad med lokala råvaror. Drycken kommer främst från lokala producenter och vinlistan domineras av viner från Frankrike. Sommartid finns en stor uteservering mitt i den grönskande Skulpturparken. 
Råbra
Råbra
Vasagatan 10, Umeå
Med teknik från Japan, råvaror från Norden och influenser från Sydamerika startade Rå:Bra Sushi i Umeå 2016. Med rötter i Chile och efter flera år i Norge fann Leonardo Figueroa sitt Omakase/izakaya-koncept: East meets West up North. Ägarens egna ord om restaurangen "I vår Omakase-meny får ni spänna fast er och följa med på en berg-och-dalbana för smaklökarna: hetta, syra, sötma, sälta och inte minst umami."
Gotthards krog
Gotthards krog
Storgatan 46, Umeå
Gotthards krog är den prisbelönta restaurangen inuti Stora Hotellet. Förutom restaurangen har de även en egen grönsaksodling, en bar och ett levande inomhustorg.
Basta Umeå
Basta
Västra rådhusgatan 7, Umeå
Restaurang Basta är ett italienskt helhetskoncept och en urban mötesplats. Sväng förbi på ett glas vin i baren, en Napoletansk pizza till middag eller färsk pasta för lunch eller bara för att plocka upp take away. En livlig mötesplats med fokus på autentisk italiensk mat.
Köksbaren
Köksbaren
Rådhusesplanaden 17B, Umeå
Köksbaren är en gastrobar och folklig krog för alla som gillar att umgås och äta riktigt god mat. Här varierar huvudrätterna med årstiderna och de grillar hängmörat kött i träkolsugn.
Hunger och Törst
Hunger och Törst
Vasagatan 1, Umeå
Hos Hunger och Törst serveras en organisk meny i ständig förändring för att kunna laga det de tycker mest om, råvarumässigt, just där och då. På bästa läge vid älven i centrala Umeå väljer du om du vill äta sju, fem eller tre rätter. De flesta väljer att äta veckans meny blint men om du är nyfiken på vad ni ska äta finns menyn på deras hemsida.
Harlequin
Harlequin
Rådhusesplanaden 2E, Umeå
Harlequin är en pulserande restaurang i hjärtat av Umeå. Här serveras mat gjord på de bästa råvarorna för stunden, mycket av det är lokalt och typiskt för Norrland. Harlequin fungerar även som vinhotell om du själv har dyrbara droppar som du vill lagra – med hjälp av Coravins teknik kan du dricka ett glas utan att öppna hela flaskan.
Bodegan
Bodegan Umeå
Storgatan 50 BV, Umeå
Bodegan är en vinrestaurang med hög puls och avslappnad stämning. Beställ in olika smårätter, spännande viner och njut! För den som har beslutsångest, eller de som vill testa det allra bästa från menyn, kan personalen välja rätter. Då serveras maten i fem omgångar för hela bordet. Hos Bodegan finns det alltid ett par platser över för drop-in.
Sjöbris
Sjöbris
Kajen 10, Umeå
Populär båtkrog med lyxiga pizzor och stort utbud av skaldjur. Restaurangen är uppdelad i två delar; Sjöboden är en inglasad, varm del på bryggan med plats för 150 personer, och Båten med plats för 90 personer.
Facit Bar
Facit Bar
Kungsgatan 63, Umeå
Prisad och hyllad cocktailbar inuti i Utopia med 20 meter lång bardisk. På menyn finns svensk sprit och modern husman.
Harriets
Harriets
Västra Norrlandsgatan 5, Umeå
Restaurang, lounge och eventlokal för både större och mindre sällskap. Harriets är en familjeägd restaurang som arbetar kvalitativt och långsiktigt med ett hållbarhetsperspektiv. Råvarorna som används kommer i första hand från lokala leverantörer.
Granna Matbar
Granna Matbar
Norra Obbolavägen 80, Umeå
Granna Matbar är en familjeägd kvarterskrog som öppnade 2023. Här hittar du finpizza, små och stora rätter från grillen och signaturcocktails.
Tapas Bar & Deli
Tapas Bar & Deli
Storgatan 44, Umeå
Hos Tapas Bar & Deli finns tapas och hantverksöl i hjärtat av Umeå. Ta plats vid ett av restaurangens stora bord, sitt två och två eller sätt dig själv i baren – oavsett vilket får du ta del av godbitar från såväl spanska landsbygden som alldeles runt knuten.
Klang Market Umeå
Klang Market
Skolgatan 62, Umeå
På Klang Market erbjuds lunch, brunch och middag i avslappnad miljö. Klang Market är ett avslappnat och modernt plating-koncept med smaker från hela världen och något för alla. På Klang serveras lunch, brunch och middag. Det går också bra att svänga förbi för ett eller två glas i baren.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 20 apr 2023 (ändrad 19 dec 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in