Guide
Ut & äta i Vemdalen

Bästa restaurangerna i Vemdalen – efter en dag i backen

Vemdalens skidsystem består av tre olika områden; Vemdalsskalet, Klövsjö-Storhogna och Björnrike, plus längdåkning däremellan. Oavsett vilken ledd du åker dina skidor på – eller om du ägnat dig av någon av Vemdalens alla andra vinteraktiviteter – är ingen dag komplett utan en riktigt god middag. Därför har vi här listat våra favoritkrogar i trakten.

Restaurangtips i Vemdalen

Inget slår en god måltid efter en hård dag på fjället! Scrolla ner för våra favoritrestauranger i närheten av Vemdalen. 
Bräjks matbar
Bräjks Matbar
Björnrike terrassvägen 40, Björnrike
På Bräjks Matbar kan du avnjuta fika, lunch och middag på bästa läge mitt i skidbacken. Bräjks är en rustik stuga med timmerpanel på bästa läge i Björnrike, där hållbarhetstänket har funnits med sedan starten. Det går lika bra att parkera skidorna som bilen precis utanför restaurangen.
Storhogna Högfjällshotell & Spa
Storhogna Högfjällshotell & Spa
Värdshusvägen 4,, Vemdalen
På gränsen till kalfjället, drygt 700 meter över havet, ligger Storhogna Högfjällshotell med både spa och flera olika restaurangdelar. Här hittar du vällagade, fjällinspirerade rätter av ren, röding, vilt och mycket mer. I Vinterträdgården serveras alltid kvällens trerätters där menyn varierar från kväll till kväll, men det finns även andra restaurangdelar – såväl inne som ute.
Restaurang Skalet
Restaurang Skalet
Nya Landsvägen 40, Vemdalen
I Vemdalskalets Högfjällshotell hittar du Restaurang Skalet. Här finns både pizzeria och a la carte-restaurang – och från klockan 17 öppnar hotellet även upp sin fonduerestaurang. Du kan också slå dig ner i Pianobaren för enklare barrätter.
Passet Vemdalen
Passet
Skalpasset Torg 1, Vemdalen
Mitt i backen vid liften Pass express ligger Passet. På Passet serveras härliga skidåkarluncher, antingen dagens husman eller någon av Passets klassiker. Dessa klassiker är inspirerade av kvällsrestaurangen Stivale som öppnas i samma lokaler efter skiddagens slut. I Stivale möter Italien den svenska fjällvärlden och bland annat pizzor och pasta tillreds med lokala råvaror.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 31 jan (ändrad 15 feb)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in