Guide
Restauranger i Lund

Guide till bästa restaurangerna i Lund – krogtips 2023

Lund är en stad i södra Sverige som inte bara är känd för sitt historiska universitet och charmiga atmosfär, utan också för sitt varierade utbud av restauranger. Oavsett om du letar efter traditionell svensk mat eller internationella smaker, finns det riktigt bra restauranger i Lund att välja bland. Här är några exempel på restauranger som du kan utforska när du besöker staden.

Bästa restaurangerna i Lund

Klostergatan Vin & Delikatess
Klostergatan Vin & Delikatess
Klostergatan 3, Lund
Mysig kvartersbistro med egen cocktailbar. Klostergatan en krog byggd på hantverk och personligt bemötande, ett restaurang som passar för alla typer av möten, firande och familjemiddagar. Ta ett glas vin eller en drink i baren eller ät middag i restaurangen.
Grands Restauranger i Lund
Grand Hotel
Bantorget 1, Lund
Gambrinus är livlig och rustik, med barhäng och enkla utsökta rätter. Medan Grands Matsal är stilig med välkomponerade menyer och en imponerande vinkällare.
Hos Talevski i Stadsparken
Hos Talevskis i Stadsparken
Stadsparksgången 1, Lund
Vedugnseldad surdegspizza mitt i stadsparken i Lund. En stor öppen restaurang med solig uteservering och en mysig cafédel. De tar inga reservationer på sina uteserveringar men vid fint väder får man gärna sitta ute.
M.E.A.T.
M.E.A.T.
Kattesund 8, Lund
M.E.A.T är ett modernt steakhouse med en avslappnad atmosfär och bra vinlista. Som namnet antyder fokuserar de på köttet och kolgrillen, men också på de fräscha asiatiska smakerna.
Mat & Destillat
Mat & Destillat
Kyrkogatan 17, Lund
Mat & Destillat är en restaurang och en cocktailbar på historisk mark mitt i hjärtat av Lund. Här är köket en experimentverkstad som tillagar välkända rätter med nyskapande tekniker och tankar, men utan krusiduller. Allt för att klassikerna ska smaka lika gott som de alltid gjort, fast ännu bättre.
Crêperiet Lund
Crêperiet Lund
Klostergatan 14C, Lund
Ett mysigt crêperie med både söta och salta rätter. Öppet för frukost, lunch, brunch, fika, drinkar och middag.
Restaurang På Skissernas
Restaurang På Skissernas
Finngatan 2, Lund
Restaurang På Skissernas är en skandinavisk restaurang där varje tallrik är som ett konstverk. Här lagas maten efter våra årstider och vad naturen kan erbjuda just nu, allt med stor respekt för råvaran och våra bönder.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 13 maj 2023 (ändrad 11 dec 2023)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in