Guide
Restaurangtips i Falsterbo

Bästa restaurangerna i Falsterbo, Skanör och Ljunghusen

Milslånga stränder, Falsterbo Horse Show, strosa runt i Skanörs hamn eller bland de pittoreska husen i Falsterbonäset. Kring Sveriges sydliga spets finns massor att upptäcka, inte minst den goda maten. I den här guiden har vi samlat våra bästa restaurangtips för lunch och middag på semestern.

Restaurang i Falsterbo, Skanör och Ljunghusen – våra bästa krogtips

Badhytten
Badhytten
Badhyttsvägen 9, Skanör-Falsterbo
På bästa läge mitt på stranden i Skanör ligger populära Badhytten. Beställ drinkar och se solen gå ner över Skanörs hamn, ät familjemiddag eller ge fullt ös på övre terrassens beach club.
BarPorto Ljunghusen
BarPorto Ljunghusen
Västra Hamnplan 1, Höllviken
BarPorto är en omtyckt hamnkrog vid Falsterbokanalen. Från lunch till sen kväll erbjuds vällagade rätter så som fisk, skaldjur och pasta. Ät här eller ta med, beställ in en kall öl, en sommardrink eller glass på första parkett mot Öresund i Ljunghusens pittoreska småbåtshamn.
BarBistro Ljunghusen
BarBistro Ljunghusen
Höllviken
BarBistro bjuder på skönt barhäng inriktad på det franska köket. Restaurangen ligger i Ljunghusens vackra stationsbyggnad och passar lika bra för ett glas vin som en komplett trerättersmiddag.
Strandtugg
Strandtugg
Östersjövägen 79, Höllviken
Under sommarmånaderna hittar du Strandtugg på Kämpingestranden, en beachclub med stor uteservering och oändlig havsutsikt. Strangtugg är en perfekt plats för allt i från lunch, after beach till middag och fest.
Skanörs Gästgifvaregård
Gästis i Skanör är en riktig klassiker med många återkommande gäster år efter år. Köket komponerar sina menyer utefter säsong och utbud hos lokala bönder. Njut av vällagad mat med skånsk karaktär på deras mysiga innergård eller i den charmiga restaurangen. Läs mer och boka bord här.
Kaptensgården
Anrika Kaptensgården passar lika bra för lunch och middag som en öl eller ett glas vin. De nya ägarna tog över 2019 och sedan dess har de bjudit på god mat och familjär stämning.
Ängavallen
Ett restaurangbesök hos Ängavallen är lika gott som bra för djur och natur. Deras mat består av 100% ekologiska råvaror. Allt är inte bara tillagat, utan också odlat och uppfött, på Ängavallen. Ät lunch eller middag i restaurangen, ta med den ut i parken eller köp med något hem från butiken.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 2 jun 2021 (ändrad 31 jan)

Restaurangtips i Båstad och Torekov

Uteserveringar för semesterfirare, mysiga krogar och klassiker.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in