Guide
Nyöppnat i Stockholm

Nya restauranger i Stockholm 2023 – hetaste nyöppningarna

Sugen på att testa en ny restaurang? Under våren har det dykt upp flera spännande nyheter. Har du tips på nyöppningar i Stockholm? Mejla oss gärna på [email protected]. Den här guiden uppdateras löpande under hela året.

Restauranger som öppnar i Stockholm 2023:

SOLEN
Solen
Hallgränd 45, Stockholm
Den prisade kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman har öppnat en ny gastronomisk destination i Slakthusområdet. Solen är inspirerad av soldränkta matparadis som Tel Aviv, Santa Fe, Oaxaca och Neapel. Inomhus finns 150 sittplatser och ett chambre séparée för upp till 40 personer. Det finns även en liten uteservering.
Boka bord
Forma
Forma
Hornsbruksgatan 28, Stockholm
Bakom Hornstulls nya bar och restaurang med öppet ändra fram till 03 står Filip Åhman från Miss Voon och Anton Nilsson från Goma tillsammans med ägarna till Östermalmskrogen Napolyon Bistro & Bar. Här serveras rätter ur en fransk-asiatiskt meny i en avslappnad miljö.
Boka bord
Freyja
Freyja
Hornsgatan 18, Stockholm
Stureplansgruppen har öppnat sin första restaurang på Södermalm. I en nybyggd takvåning med en stor takbar, takterrass och milsvid utsikt över Stockholm står Emma Shields bakom spisarna. Barerna drivs av Jimmy Dymott, förknippad med klassikern Marie Laveau.
Boka bord
Santo Da Roma
Teamet bakom bageriet Fabrique har öppnat Santo Da Roma vid Slussen tillsammans med den italienske pastakocken Gabriele Paziani. Konceptet är utformat med fokus på hantverk och med råvaran i centrum. Santo Da Roma ska vara en plats för kaffe, en snabb lunch, AW med kollegorna eller långmiddag med vännerna.
Rolfs Hav
Snart öppnar krogklassikern Rolfs Kök på Tegnérgatan en alldeles egen bakficka. Som arbetsnamnet antyder kommer fokus här att ligga på fisk och skaldjur.
JOEL
Joel
Runebergsgatan 1, Stockholm
Restaurang Joel har öppnat i Sekts tidigare lokaler vid Humlegården på Runebergsgatan 1. En intim kvarterskrog som gillar rörelse, kreativitet och känsla. Tidigare har Joel Chiló, som restaurangen är döpt efter, varit köksmästare på bland annat Troxhammar Golfklubb.
Boka bord
Måsen
Måsen
Torkel Knutssons gata 2, Stockholm
Öppnar 24 maj. Bakom nyöppningen Måsen vid Münchenbryggeriet står duon Rima Ismail och Samir Kersh från A Bowl & Plates. Med inspiration från ägaren Samirs uppväxt i Palestina kommer de att leverera medelhavskänsla med en somrig atmosfär med hängande lampor och olivträd. På menyn kommer det finnas kolgrillade rätter.
Boka bord
Florentine
Florentine
Folkungagatan 44, Stockholm
Florentine är en fantasifull trattoria vid Medborgarplatsen skapad av grundarna till den italienska kedjan Basta. Upplevelsen är färgglad, italiensk och urban med över 200 sittplatser. På menyn finns italienska klassiker som flera olika sorters hantverkspasta, grillat kött och långjäst pizza Napoletana.
Boka bord
INÍONÍ
INÍONÍ
Timmermansgatan 38B, Stockholm
Gänget bakom nyligen stängda ICHI (och krogarna Barobao, Symbios, TACY, Madam och GAZZA) öppnar nu INÍONÍ i samma lokal. Namnet betyder "döttrarna" på gaeliska och på menyn står modern gastromat. I köket finns ICHIs tidigare kökschef Claire O’Halloran och restaurangchef är Lida Admantius, som jobbat på bland annat Kagges och Dashi.
Boka bord
Bord
Bord
Roslagsgatan 43, Stockholm
Restaurang Bord öppnade i januari 2023 på Roslagsgatan i Agrikulturs tidigare lokaler. Här finns en säsongsanpassad á la carte och fyrarätters lördagslunch. Bakom Bord står Joel Aronsson, merierad kock som närmast kommer från Ett Hem. Personalen har tidigare jobbat på stjärnkrogarna Oaxen och Gastrologik.
Boka bord
JUNO
Snart får Kungsholmen ett medelhavsbrasserie när Brasseriegruppen öppnar upp sin nya krog JUNO.
Ring Katarina!
Tapasfavoriten Racamaca har öppnat vinbar på Katarina Bangata. Ring Katarina är en mat- och vinbar med öppet kvällstid tisdag-lördag. Inga bordsbokningar i början, endast drop in.
Pom Friterie
I slutet på maj öppnade Pom Friterie i Stockholm i hörnet Regeringsgatan och Lästmakargatan. En bar med livlig puls som vill ta pommes frites till nya höjder. Med inspiration från Holländsk streetfood, där de serverat pommes frites över hundra år, satsar Pom Friterie fullt på pommes frites av högsta kvalitet.
Gaia Matbar
Gaia Matbar
Vattenledningsvägen 44, Stockholm
Midsommarkransen har fått en ny mat- och vinbar. Här serveras spännande viner och nordisk mat med inslag från olika delar av världen. Uteservering finns!
Boka bord
Chipirón NK
Öppnar i slutet av augusti 2023. Jim & Jacobs spanska tapasbar flyttar in i NK-huset på plan 1. Just nu ligger Chipirón på Surbrunnsgatan 38. Menyn byts ut ständigt och präglas av fisk & skaldjur.
Slipen
Oaxen har blivit till Slipen. De håller öppet varje dag och serverar lunch, pizza, vin och fika. Eftersom det är Lotta och David Zetterström, grundarna av bagerikedjan Fabrique, som tagit över går det självklart att köpa med sig gott från bageriet hem.

Fler nyöppningar

Hyllade restauranger som slog upp dörrarna förra året.