Guide
Stockholms bästa tapas

Tapas i Stockholm – stans bästa tapasrestauranger

Visst händer det att man blir så där toksugen på tapas? Att beställa in lite olika smårätter och ett riktigt gott glas vin, öl eller varför inte Sangria. I den här guiden hittar du restauranger i Stockholm som alla har en sak gemensamt: de serverar riktigt bra tapas. Både traditionella rätter och nyare tolkningar av spanska favoriter.

Guide till tapas i Stockholm

Las Brasas
Las Brasas
Roslagsgatan 6, Stockholm
Alltid fullsatt, stimmigt och med många sydamerikanska smakäventyr på menyn. Här serveras rustika grillrätter och tapas men även skaldjur och vegetariska mindre rätter.
Boka bord
Chipirón
Chipirón
Surbrunnsgatan 38, Stockholm
Krögarduon Jim & Jacob tog på sig spanska kostymen och öppnade tapasbar i lokalen på Surbrunnsgatan. Menyn som byts ut ständigt präglas av fisk och skaldjur och vinlistan är levande. Hösten 2023 öppnade de upp en filial i NK-huset på plan 1.
Boka bord
Casa Hallmans
Casa Hallmans
Timmermansgatan 39, Stockholm
Hos matbaren Casa Hallmans i närheten av Mariatorget kan gästen känna sig säker att äta riktigt goda tapas i en mysig miljö – och bli överraskad av de stora smakerna.
Boka bord
Boqueria
Boqueria
Jakobsbergsgatan 17, Stockholm
Boqueria är en levande plats för lunch, brunch, middag och cocktails. På menyn finns moderna spanska tapas och pintxos och det råder alltid en stimmig och härlig stämning.
Boka bord
Spanjorskan
Spanjorskan
Nybrogatan 42, Stockholm
Att komma till Spanjorskan på Nybrogatan 42 är som en kort resa till Spanien med en stor tapasmeny och en gedigen vinlista till vettiga priser.
Boka bord
Ramblas Hornstull
Ramblas Hornstull
Långholmsgatan 3, Stockholm
Ramblas Hornstull är den spanska restaurangen som serverar tapas och smårätter från hela världens hörn. Slå dig ner i en avslappnad miljö och välj bland alla spanska klassiker du är sugen på.
Boka bord
Ramblas Mariatorget
Ramblas Mariatorget
S:t Paulsgatan 22 D, Stockholm
På Ramblas Mariatorget serveras spanska tapasrätter i en mysig och avslappnad miljö. Här finns smårätter, tapas, med kött och fisk eller vegetariskt.
Boka bord
Reventón Tapas & Bar
Reventón
Tulegatan 22, Stockholm
Reventón slog upp portarna våren år 2022. Här serveras större tapasrätter med spanska smaker i spetsen, följt av influenser från hela världen.
Boka bord
Racamaca
Racamaca är en trevlig matbar på Wollmar Yxkullsgatan på Södermalm. Här serveras riktigt bra tapas och pintxos. Här går det inte att boka bord, precis som det så ofta är nere på kontinenten.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 4 sep (ändrad 12 sep)

Brunch i Stockholm

Unna dig en riktigt god brunch på någon av stans mest populära bruncher.