Guide
Stockholms bästa tapas

Tapas i Stockholm – stans bästa tapasrestauranger

Visst händer det att man blir så där toksugen på tapas? Att beställa in lite olika smårätter och ett riktigt gott glas vin, öl eller varför inte Sangria. I den här guiden hittar du restauranger i Stockholm som alla har en sak gemensamt: de serverar riktigt bra tapas. Både traditionella rätter och nyare tolkningar av spanska favoriter.

Guide till tapas i Stockholm

Boka bord på en av dessa spanska pärlor.
Bar Nombre
Bar Nombre
Odengatan 36, Stockholm
Bar Nombre hämtar inspiration från hela Spanien samt Skandinavien. Här hittar du spanska viner, öl och modern mat med spanska influenser. Ät en avsmakningsmeny på chefs table, testa lite chark med ett gott glas vin eller ha en helkväll med drinkar i baren.
Frippe
Frippe
Nybrogatan 6, Stockholm
Frippe är en spansk matbar som gänget bakom macksuccén Sandhäxan driver. Här finns kvarterets billigaste cava och en stor matbar för upp till 55 personer med en meny som har hjärtat i Spanien.
Las Brasas
Las Brasas
Roslagsgatan 6, Stockholm
Alltid fullsatt, stimmigt och med många sydamerikanska smakäventyr på menyn. Här serveras rustika grillrätter och tapas men även skaldjur och vegetariska mindre rätter.
Chipirón
Chipirón
Surbrunnsgatan 38, Stockholm
Krögarduon Jim & Jacob tog på sig spanska kostymen och öppnade tapasbar i lokalen på Surbrunnsgatan. Menyn som byts ut ständigt präglas av fisk och skaldjur och vinlistan är levande. Hösten 2023 öppnade de upp en filial i NK-huset på plan 1.
Grandesse by Caliente
Grandesse by Caliente
Linnégatan 11, Stockholm
Grandesse markerar nästa kapitel i Caliente-gruppens långa kulinariska resa. Här hälsar de den spanska värmen välkommen och på menyn möts en palett av smaker från Sydamerika till Asien. Tapas-fusion-menyn är en hyllning till gemenskap, där rätterna serveras mitt på bordet och delas i olika storlekar. I baren njuter du av innovativa drycker i en avslappnad atmosfär ackompanjerad av skön musik.
Casa Hallmans
Casa Hallmans
Timmermansgatan 39, Stockholm
Hos matbaren Casa Hallmans i närheten av Mariatorget kan gästen känna sig säker att äta riktigt goda tapas i en mysig miljö – och bli överraskad av de stora smakerna.
Boqueria
Boqueria
Jakobsbergsgatan 17, Stockholm
Boqueria är en levande plats för lunch, brunch, middag och cocktails. På menyn finns moderna spanska tapas och pintxos och det råder alltid en stimmig och härlig stämning.
Spanjorskan
Spanjorskan
Nybrogatan 42, Stockholm
Att komma till Spanjorskan på Nybrogatan 42 är som en kort resa till Spanien med en stor tapasmeny och en gedigen vinlista till vettiga priser.
Ramblas Hornstull
Ramblas Hornstull
Långholmsgatan 3, Stockholm
Ramblas Hornstull är den spanska restaurangen som serverar tapas och smårätter från hela världens hörn. Slå dig ner i en avslappnad miljö och välj bland alla spanska klassiker du är sugen på.
Ramblas Mariatorget
Ramblas Mariatorget
S:t Paulsgatan 22 D, Stockholm
På Ramblas Mariatorget serveras spanska tapasrätter i en mysig och avslappnad miljö. Här finns smårätter, tapas, med kött och fisk eller vegetariskt.
Reventón Tapas & Bar
Reventón
Tulegatan 22, Stockholm
På en lugn bakgata, ett stenkast från Odengatan ligger Reventón som slog upp portarna våren 2022. Här serveras större tapasrätter med spanska smaker i spetsen, följt av influenser från hela världen.
Racamaca
Racamaca
Wollmar Yxkullsgatan 5B, Stockholm
På Racamaca kan du förvänta dig mat, dryck och atmosfär inspirerad av södra Europa. Här välkomnas du in till en personlig känsla och smårätter som hämtar inspirationen från Spanien och framför allt Barcelona. I matsalen gäller endast drop-in, sällskap på fler än 8 personer kan boka Racamacas chambre séparée.
R. Madrid Tapasbar
R. Madrid Tapasbar
Hornsgatan 64B, Stockholm
R. Madrid Tapasbar är en familjär tapasrestaurang vid Mariatorget. På menyn finns klassiska spanska tapas såväl som husets paella, för en måltid som delas vid bordet.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 20 dec 2023 (ändrad 4 mar)

Brunch i Stockholm

Unna dig en riktigt god brunch på någon av stans mest populära bruncher.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in