Guide
Romantisk middag

Restaurangtips till Alla hjärtans dag i Göteborg

Letar du efter en romantisk restaurang att boka till Alla hjärtans dag? Vi har samlat krogarna i Göteborg som har en härlig atmosfär för att fira dagen på tu man hand. Välj bland restauranger som serverar á la carte, avsmakningsmeny eller en specialkomponerad meny just för den 14 februari, Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag i Göteborg 2024

Här har vi samlat romantiska restauranger i Göteborg som passar till Alla hjärtans dag.
Koka
Koka
Viktoriagatan 12, Göteborg
Koka utgår alltid från en plantbaserad meny, men serverar även fisk- och skaldjur, och ett fåtal gånger även kött. Alla menyer här går att få helt vegetariska. På Alla hjärtans dag kan ni välja på två olika avsmakningsmenyer, en med 8 serveringar och en med 6 serveringar.
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant
Stora Badhusgatan 26, Göteborg
View Skybar & Restaurant är Hotel Rivertons restaurang, 12 våningar upp med otroligt vacker utsikt över vattnet. Här serveras en specialkomponerad 4-rätters meny på Alla hjärtans dag.
La Cucina Italiana
La Cucina Italiana
Skånegatan 33, Göteborg
La Cucina Italiana är en prisad liten italiensk restaurang med stora ambitioner. Kocken Pietro Fioriniello beskriver själv sin mat som en spännande kombination av rätter från hela Italien, från de stora städerna till de minsta bortglömda byarna. På Alla hjärtans dag serverar de en 3-rätters meny kl 17 och en 4-rätters meny kl 20.
SK Mat & Människor
SK Mat & Människor
Johannebergsgatan 24, Göteborg
Ta med kärleken till SK Mat & Människor och testa deras avsmakningsmeny, baserad på svensk smaktradition. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin sedan 2015. Här tillagas maten framför gästerna i restaurangens öppna kök. "SK" står för matprofilen Stefan Karlsson, med utmärkelser som bland annat Årets Kock och Årets krögare i Sverige.
Thörnströms Privata Rum
Thörnströms Privata Rum
Postgatan 2, Göteborg
Hos Thörnströms Privata Rum kan du fira kärlekens dag med en härlig trerätters meny. Kvällen inleds med champagne och ostpetitchoux med färsk tryffel. Sedan serveras sotad tataki på hängmörad hjortinnanlår, äppleconfiterad torskrygg och citron- och moccaparfait. Kvällen avslutas med kaffe och pralin. I kuvertpriset ingår menyn och ett tillhörande dryckespaket.
Södra Larm Bar & Bistro
Södra Larm Bar & Bistro
Södra Larmgatan 9, Göteborg
Södra Larm Bar & Bistro serverar frukost, lunch och middag med influenser från Frankrike. Ät en trevlig lunch på Alla hjärtans dag eller slå er ner lite senare för en middag, välj mellan á la carte eller plat du jour. Under middagen finns det även möjlighet att välja en trerätters meny, Kockens val, med tillhörande vinpaket.
Tavolo
Tavolo
Magasingatan 19, Göteborg
På Tavolo äter du och din dejt gott i de historiska Artilleristallarna. Statyerna från Florens och golvtiljorna från ett slakteri på norra Sicilien är bara några av de extravaganta detaljerna som gör Tavolo unikt. Här är maten en hyllning till Italien med en twist av New York.
Heaven 23, Gothia Towers
Heaven 23
Mässans Gata 24, Göteborg
Beläget på 23:e våningen i Gothia Towers ligger Heaven 23. Här kan ni fira er dag med fantastisk utsikt över staden. På Heaven 23 serveras internationell mat med säsongens råvaror, i en avspänd och trevlig miljö.
Nou
NOU
Kungsportsavenyn 7, Göteborg
Ta din kärlek i handen och fira Alla hjärtans dag på NOU i en elegant och mysig miljö vid Avenyn. På NOU serveras en kärleksfull trerätters meny med både ambitiösa smaker och kombinationer ni troligtvis inte stött på tidigare.
Project
Project
Södra Vägen 45, Göteborg
Hos Project kan ni njuta av fine dining i en avslappnad och välkomnande miljö. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin. Här kan ni äta lyxig, men prisvärd mat och välja mellan den lilla eller vanliga avsmakningsmenyn, samt á la carte.
Bikt
Bikt
Kyrkogatan 20-22, Göteborg
Högt i tak, stora väggar med konst och en unik miljö med känsla av Sydeuropa eller USA. Hos Bikt finns en levande meny som kontinuerligt förändras med mat från hela världen. Börja med snacks och något gott i glasen, och fortsätt med á la carte på en, två eller tre rätter.
FEI
FEI
Pumpgatan 5, Göteborg
På tionde våningen av Nordic Choice-hotellet The Pier i Lindholmen ligger den kinesiska restaurangen FEI. Se ut över vattnet och staden när du slår dig ner för en kinesisk matresa, passa på att boka The FEI experience - en unik 10-rättersmeny.
Bang Matbar
Bang Matbar
Oskarsgatan 9, Göteborg
Bang Matbar är en kreativ och stökig matbar med små- och mellanrätter som matchas med goda viner, ofta naturviner. Dela på rätter från á la carten eller beställ in deras 6-rätters meny.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 jan (ändrad 7 feb)

Ett glas innan middagen

Hit kan ni gå innan middagsfirandet på Alla hjärtans dag.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in